Uutiset

Autot

Sähköinen superauto

Tesla Model S

Tesla Model S vauhdilla Suomen markkinoille

Tekninen kehitys on vienyt autoilun aikakaudelle, jolloin voi unohtaa vanhat käsitykset sähköautoista viherhippien haihatteluna ja erikoisuudentavoitteluna. Tesla Model S -täyssähköauto pärjää vertailuissa edustusluokan autoille, sillä samassa paketissa saa ison perhe­auton tilat yhdistettynä Lamborghinin kiihtyvyyteen. Tesla on edustusluokan ajoneuvon hankintaa harkitsevalle todella varteenotettava vaihtoehto, sillä ajoneuvon toimintamatka on kasvanut 500 kilometriin ja myös valtio kannustaa sähköautoiluun energiatuen kautta.

Tesla-sähköautojen maahantuonnista vastaa Vantaalla sijaitseva Auto-Outlet, jonka toinen omistaja Miika Toivonen kertoo merkin myynnin lähteneen vauhdikkaasti käyntiin. Suomalaisia autoilijoita pidetään yleensä hyvin konservatiivisina, mutta Teslan teholukemat ja toimintasäde ovat tehneet merkistä nopeasti myyntihitin. ”Tähän mennessä Suomeen on myyty jo lähes 40 Teslaa kautta maan ja toimitusten alkaessa nyt keväällä on odotettavissa uusi kysyntäpiikki autojen tullessa tutuiksi Suomen maanteillä”, kertoo Toivonen. Kiinnostusta tulee varmasti lisäämään myös Teslan oman Supercharger-pikalatausverkoston kasvaminen, jonka ansiosta jo ensi kesänä voi Helsingistä ajella Välimerelle käyttäen pelkästään verkoston asemia. Teslan oma järjestelmä kertoo seuraavan aseman sijainnin ja 320 kilometriin riittävän latauksen saa jo puolessa tunnissa.

Teslan akkujen lataaminen onnistuu aivan tavallisesta 230 V verkkojännitepistokkeesta ja lisänopeutta saa käyttämällä voimavirtapistokkeita. Pikalatausasemia on jo nyt pysäköintihalleissa, kauppakeskuksissa sekä ABC-huoltoasemilla ja positiivisesta suhtautumisesta sähköautoihin kertoo useasti tarjolla oleva ilmainen pysäköinti parkkihalleissa. Samaa linjausta edustaa valtion päätös jatkaa energiatuen tukisitoumuksen voimassaoloaikaa vuoden 2017 loppuun saakka. Näin ollen yrityksen nimiin hankittuun Teslaan on mahdollista saada 30 prosentin energiatuen, joka tällä hetkellä on 23 000 euroa.

Ulkoisesti Tesla on ajoneuvo, joka kääntää päät upean muotoilunsa avulla. Virtaviivainen linja kertoo nopeudesta ja korostaa auton dynaamisuutta. Turvallisuuteen on kiinnitetty erityishuomiota ja jäykän alumiinikorin sekä muiden turvallisuusominaisuuksien ansiosta Tesla onkin saanut täydet viisi tähteä NHTSA:n turvallisuustesteissä. Myös huoltotoimissa on siirrytty seuraavalle tasolle ja Teslaa pystytään päivittämään etäkäytön avulla. Tarvittaessa on myös perinteinen huolto saatavilla ja lähiaikoina aukeaa Suomen Tesla Service Center. Teslan takuu on neljä vuotta ja akkujen takuu on kahdeksan vuotta ilman kilometrirajoituksia.

Tesla monitoiminäyttö

Autoon tarkemmin tutustuttaessa huomio kiinnittyy viimeisteltyyn muotoiluun ja sisätilojen avaruuteen. Tilaa on runsaasti niin kuljettajalle kuin matkustajille, minkä ansiosta Tesla soveltuu loistavasti myös pidemmille ajomatkoille. Ohjaamon keskikonsolin näytön komea 17 tuuman koko vakuuttaa ja sen kautta on helppo hallita sekä ajamiseen että matkustajien viihtyvyyteen liittyviä säätöjä. Näytössä toimivat esimerkiksi navigaattori, internet, radio sekä HD-kamerat. Takapenkillä istuttaessa kiinnittyy huomio jalkatilan runsaaseen määrään ja Teslalla matka taittuu miellyttävästi myös keskipenkillä. Akustojen älykkään sijoittelun ansiosta myös tavaratilojen koko on hulppea 895 litraa ja penkit käännettyinä 1645 litraa.

Koeajoimme auton noin kymmenen asteen pakkasessa ja älypuhelimen kauko-ohjauksella käynnistetyn lämmityksen ansiosta meitä odotti nopeasti lämmin ajoneuvo. ”Kylmät lämpötilat vaikuttavat luonnollisesti akkujen kestoon, mutta kovimmillakin pakkasilla toimintamatka säilyy lähes 300 kilometrissä, mikä riittää tavanomaisessa käytössä mainiosti”, kertoo Toivonen. Liikkeelle lähdettäessä äänimaailman hiljaisuus on vaikuttavaa ja ainoastaan vaimea rengasmelu kuuluu ohjaamoon. Koeajoautossamme hevosvoimia oli 302 ja vääntöäkin 430 Nm, mutta silti Tesla lähti liikkeelle liukkaalta alustalta erittäin pehmeästi alhaisen painonjakauman ja toimivan luiston­eston ansiosta. Auto imee itsensä tien pintaan ja ajotuntuma antaa varmuutta ja sujuvuutta liikenteeseen. Sulalle asfaltille päästyämme Teslan voimat yhdistettynä kevyeen, alle 2000 kilon painoon, pääsivät esiin ja huikea kiihtyvyys ei antanut toivomisen varaa.

Tesla Model S -malliston hinnat lähtevät noin 90 000 eurosta ylöspäin, mutta energiatuen kautta hinta asettuu kohtuulliseksi muihin premium-luokan autoihin verrattuna. ”Kokonaiskustannuksia mietittäessä kannattaa myös huomioida sähköauton alhaiset ylläpitokustannukset, alin autoveroluokka ja autoedun kannattavuus. Pelkästään polttoainekuluissa runsaasti ajava säästää vuodessa jopa 10 000 euroa”, korostaa Toivonen. ”Vastaanotto on Suomessa ollut yllättävänkin innostunut ja nyt toimitusten alkaessa on varmaa, että kysyntä vain lisääntyy. Vuoden kuluttua markkinoille saapuu myös Teslan tila-autoversio ja olenkin varma, että viiden vuoden sisällä Suomen maanteitä kuluttaa jo tuhansia Tesla-täyssähköautoja”, päättää Toivonen.

Lue seuraavaksi