Uutiset

Autot

Rinta-Joupin Autoliike – karavaanarin suosikkikohde

Rinta-Joupin Autoliike on muodostunut käsitteeksi maassamme ja tällä hetkellä yritys toimii 15 paikkakunnalla kautta maan. Yritys tekee vuodessa huikeat 16 000 autokauppaa ja tarjolla on aina kaiken kaikkiaan noin 2500 erilaista ajoneuvoa jokaiseen ajotarpeeseen. Rinta-Joupin Autoliike on kasvanut myös matkailuajoneuvojen puolella hyvin merkittäväksi tekijäksi ja pelkästään matkailuautoja on aina tarjolla lähes 200 kappaletta.

Rinta-Joupin Autoliikkeen henkilökunta on kasvanut 60 vuoden aikana jo 350 alan ammattilaiseen ja mukana on erittäin vahvan kokemuksen matkailuajoneuvoista omaavia karavaanipuolen osaajia. Heidän ammattitaitonsa ja Rinta-Joupin luotettavan toiminnan kautta matkailuajoneuvoalan edustuksia on ketjulle myönnetty jo kuusi kappaletta. Alan huippua edustavaan valikoimaan kuuluvat esimerkiksi Hymer-, LMC-, Pössl-, Carado- ja Roadcar-matkailuautot sekä Hobbyn matkailuvaunut. Vuoden mittaan yritys tekeekin kaikkiaan lähes tuhat matkailuautokauppaa kautta maan.

Valinnanvaraa ja palvelun tasoa

Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuautovalikoimat on keskitetty yrityksen Espoon, Turun, Porin, Tervajoen ja Kempeleen pisteisiin. Näissä liikkeissä asiakasta palvellaan kokonaisvaltaisesti ja asiakas saa kattavien takuu-, huolto- sekä muiden jälkimarkkinointipalveluiden lisäksi halutessaan myös rahoituksen yrityksen kautta. Rinta-Joupin tunnettuun tapaan myös vaihtokalusto on tervetullutta ja vaihdossa käykin lähes mikä tahansa ajopeli.

Rinta-Joupin Autoliikkellä on tarjota myös perinteisten matkailuautojen Mercedes-Benz Sprinter- ja Ford Transit-alustoille rakennettuja retkeilyautoluokan yksilöllisiä ajoneuvoja. Yhteistyössä Fix-Ten Oy:n kanssa valmistettavat ajoneuvot ovat tulleet suosituksi monikäyttöisyytensä sekä järkevän hinnoittelunsa vuoksi ja vuodessa niitä myydään jo useita kymmeniä Rinta-Joupin kautta.

Asiantuntemusta Espoossa

Espoon Koskelossa aivan Kehä III:n varrella sijaitseva Rinta-Joupin Autoliikkeen toimipiste on erikoistunut matkailuautojen ja -vaunujen myyntiin. Myyntipäällikkö Marko Laine kertoo sijainnin olevan loistavan karavaaniliikkeelle, sillä alueelle on helppo tulla isommallakin ajoneuvolla. Espoossa on tällä hetkellä kattava noin 80 kappaleen ajoneuvon valikoima matkailuautoja, -vaunuja sekä pakettiautoja, mutta Laine korostaa, että asiakkaalla on käytössään koko Rinta-Joupin Autoliikkeen kattava varasto. ”Tarvittaessa ajoneuvo toimitetaan lähimpään ketjun liikkeeseen tai vaikkapa suoraan kotipihalle. Yrityksemme koon kautta meillä on myös helppo löytää asiakkaan vaihdokille ostaja, joten voi olla varma, että hyvityshintamme kestävät vertailun”, kertoo Laine. Espoon liike toimii tiiviissä yhteistyössä läheisten merkkihuoltopisteiden kanssa ja karavaanarin peruskäyttötavarat saa helposti ja edullisesti suoraan liikkeestä.

Markkinat loivaan kasvuun

Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuautojen ja -vaunujen myyntijohtaja Heikki Parkkinen näkee ilokseen positiivista muutosta kovasti koetetulla alalla. ”Viime vuonna alan kokonaismarkkinat kääntyivät pieneen nousuun ja toivotaan suuntauksen olevan pysyvä. Suosiotaan ovat kasvattaneet esimerkiksi kompaktin kokoluokan ajoneuvot – kuten Roadcar – joka toimii hyvin vaikkapa perheen kakkosautona. Tämän luokan autoja voi hyvin käyttää niin työ- kuin harrasteajoissa ja kompaktin kokoluokkansa puolesta niillä sujuvat vaikka ihan kauppareissut ahtaillekin parkkialueille”, kertoo Parkkinen. ”Tätä kautta alalle onkin saatu kauan odotettua nuorempaa sukupolvea mukaan ja tähän ovat tietysti vaikuttaneet myös hieman laskenut hintataso sekä rahoituspalveluiden kehittyminen”, lisää Parkkinen.

Hymer ja Johtotähti

Karavaanipuolen asiakaskunta tietää yleensä tarkoin mitä haluaa. Monelle ainoa oikea vaihtoehto – tai ainakin unelma – on Mercedes-Benzin alusta yhdistettynä Hymerin korityöhön. Rinta-Joupin Autoliikkeen Espoon pisteessä oli esillä upea Hymer Starline 690 Mercedes-Benz Sprinterin alustalla. Houkuttelevassa yksilössä on kolmen litran moottori sekä monelle oleellinen automaattivaihteisto. Tässä yksilössä vuoteina toimivat takaosan tyylikäs saarekevuode sekä etuosan alas laskettava lisävuode. Varustekattauskauniisti sanottuna kunnossa ja mukaan kuuluvat esimerkiksi Smart-multimediajärjestelmä, vesikeskuslämmitys, nahkaverhoilu ja tunnelmavalaistus. Hinnaltaan tämän luokan ajoneuvo lähestyy jo 150 000 rajaa, mutta myös näille Premium-luokan ajoneuvoille on edelleen oma vankka asiakaskuntansa.

Lue seuraavaksi