Uutiset

Autot

Rengasratsia 2019 paljastaa kesärenkaiden syyskunnon

Ensi viikolla käynnistyvässä Rengasratsia-kampanjassa autoilijoita kehotetaan jälleen tarkistamaan kesärenkaidensa syyskunto. Samalla selvitetään, miten taloussuhdanteet ja pitkäjänteinen kampanjointi rengasturvallisuuden puolesta näkyvät tien päällä.

Jokasyksyinen Rengasratsia-kampanja järjestetään ensi viikolla tiedotuspainotteisesti. Autoilijan oma vastuu renkaiden kuntoseurannassa korostuu, sillä tällä kertaa rengasratsioita järjestetään vain muutamalla paikkakunnalla.

Suomalaisautoilijat ajavat renkaansa yleensä huomaamattaan kehnoon kuntoon. Viime syksyn rengasratsioissa vain joka neljäs huonoilla renkailla ajavista tiedosti renkaidensa kunnon. Oheisessa ennakkotiedotteessa on tietoa myös sadekelitesteistä ja renkaisiin liittyvistä riskeistä.

Tervetuloa Rengasratsia 2019 -tiedotuskampanjan infotilaisuuteen ja avausratsiaan ma 9.9.2019 klo 10–11.30 Lasten liikennekaupunkiin (Auroranportti 2, Helsinki). Vuonna 1997 aloitetun kampanjoinnin järjestäjinä toimivat Autonrengasliitto, Liikenneturva ja poliisi.

Ohjelma:

10.00  Järjestäjätahojen näkökulmat Rengasratsia-kampanjointiin

Risto Keskiruokanen, Autonrengasliitto: Tervetuloa Rengasratsiaan!
Juha Valtonen, Liikenneturva: Tunne renkaasi ja olosuhteet
Heikki Ihalainen, Poliisihallitus: Renkaat liikennevalvonnassa

10.30  Rengasvalvontaa ja -neuvontaa Nordenskiöldinkadulla

11.00  Kenttälounas ja jatkokeskustelut rengasturvallisuudesta

Tilaisuus on tarkoitettu liikenneturvallisuuden parissa toimivien sidosryhmien ja median edustajille. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 5.9. mennessä:

Jouko Lahti (media), puh. 050 592 4240, lahti.jouko(at)saunalahti.fi
Niina Korpi (sidosryhmät), puh. 020 595 5052, niina.korpi(at)palta.fi

LUE MYÖS Hirvieläinten liikehdintä vilkastuu

Lue seuraavaksi