Uutiset

Autot

Renault Master astuu uuteen aikaan

Renault Master uudistuu

Renault on esitellyt maltillisesti uudistetun Master -mallistonsa, joka sai ensi-iltansa Birminghamin Commercial Vehicle Show -messuilla huhtikuun lopulla. Uusi Renault Master on saatavana 2,8–4,5 -tonnisina versioina, joiden muotoilua on uudistettu ja tehovaihtoehtoja lisätty. Uudistetut Renault Masterit tulevat myyntiin Suomessa myöhemmin kesällä ja toimitukset alkavat syksyllä.

2,8–4,5 tonnin painoluokkaan asettuva Master on saatavana sekä umpitavara-autona, linja-autona että alustamallina. Edeltäjänsä tavoin ajoneuvo on saatavana etu- tai takavetoisena, yksikkö- tai paripyörillä joko manuaali- tai automaattivaihteistolla varustettuna.

Renault Masterin 135 ja 165 hevosvoiman moottoreissa hyödynnetään kaksoisturbotekniikkaa,

Renault Masterin 135 ja 165 hevosvoiman moottoreissa hyödynnetään kaksoisturbotekniikkaa, jonka suurimpina etuina valmistaja mainitsee ajomukavuuden parantumisen ja tehokkuuden lisääntymisen. Kaksoisahdintekniikka auttaa myös alentamaan polttoaineen kulutusta ja tätä kautta myös hiilidioksidipäästöjä.

Renault Masterin 135 ja 165 hevosvoiman malleissa on vakiona myös Stop & Start -järjestelmä, joka pysäyttää moottorin automaattisesti valmiustilaan ajoneuvon pysähtyessä esimerkiksi liikennevaloihin. Yhdessä kaksoisturbotekniikan kanssa järjestelmien avulla voidaan saavuttaa jopa 10 prosentin säästö polttoaineenkulutuksessa.

Renault Masterin malleissa on vakiona ESC-ajonvakautusjärjestelmä.

Uudessa Renault Masterissa on 2,3 litran Euro 5 -moottori, josta on saatavana monia eri tehovaihtoehtoja: manuaalivaihteisissa malleissa tehovaihtoehtoja on viisi (110–165 hv) ja automaattivaihteisissa malleissa kaksi (125 ja 150 hv).

Myös turvallisuustekijät on huomioitu, sillä kaikissa uuden Renault Masterin malleissa on vakiona ESC-ajonvakautusjärjestelmä. Ohjattavuutta ja turvallisuutta tehostavaan ESC-järjestelmään on yhdistetty lisäksi mäkilähtöavustin, hätäjarrutusavustin, elektroninen luistonesto, perävaunun vakautustoiminto, säätyvä kuormanhallinta ja kaatumisen estojärjestelmä.

Uusien toiminnallisten yksityiskohtien ohella myös ajoneuvon yleisilmettä ja muotoilua on uudistettu. Konepelti ja jäähdyttimen säleikkö on uudistettu ja jäähdyttimeen voidaan nyt asentaa hiekkasuojus. Renaultin uusien kuorma-automallien tapaan uudessa Masterissa on punainen ”by Renault Trucks” -kyltti kuljettajan ja matkustajan ovissa sekä pakettiautomalleissa takaovessa.

Lue seuraavaksi