Uutiset

Autot

Range Rover Evoque SD4 A Prestige – elegantti urbaanimaasturi

 

Dynaaminen ja voimakas ulkonäkö

Evoquen korin suunnittelussa on lähdetty liikkeelle tyylikkyydestä, alhaisesta ilmanvastuksesta ja keveydestä sekä runsaasta kierrätettävien materiaalien, kaikkiaan noin 16 kg, määrästä. Ulkoapäin viisiovinen Evoque- ja kolmiovinen Evoque Coupe-versiot eroavat mitoiltaan toisistaan ainoastaan katon osalta. Viisovisessa katon takaosa laskee 30 mm loivemmin ja sen takaistuin on suunniteltu siten, että hartiatilaa on reilummin. Prestige-versiossa katon takaosassa on tyylikäs katon värinen spoileri ja tuplapakoputket puskurin alla.

Evoque-malleissa on tarjolla 12 värivaihtoehtoa, jonka lisäksi kattoon voi valita yhden kolmesta kontrastiväristä. Katon saa myös lasisena panoraamakattona, joka tuo sisätiloihin valoa, mutta jonka saa tarvittaessa myös sulkea umpeen. Bi-Xenon ajovalot, signature LED-huomiovalot, LED-etusumuvalot ja automaattiset tuulilasinpyyhkimet ovat vakiona Prestige ja Dynamic -versioissa. Kevytmetallivanteita Evoqueen on valittavina tehtaan valikoimista kahdeksan erilaista versiota 17-tuumaisesta 20-tuumaiseen.

 

Yksilöllinen, mieltymyksiin ja tarpeisiin mukautuva

Asiakas voi suunnitella Range Rover Evoquen yksilölliseksi ja omalle tyylilleen sopivaksi. Kaikki Evoque-mallit voi valita normaalina tai coupe-versiona ja 3- tai 5-ovisena, jonka jälkeen pitää valita itselle sopiva moottori- ja vaihteistoyhdistelmä.

Evoquen sisustuksessa on valittavana 16 erilaista versiota, joiden lisäksi on valittavissa neljä metalli- ja kaksi puupaneeli vaihtoehtoa. Kattoverhoilujakin on tarjolla kolmea eri väriä.

Tämän jälkeen on vuorossa auton tyylin ja varustelun valitseminen kolmesta eri versiosta, jotka ovat Pure, Dynamic ja Prestige.

Koeajamassamme Prestige-versiossa Range Roverin perinteinen hillitty ylellisyys on käsin kosketeltavissa. Istuinverhoilut ovat erittäin pehmeää Oxford-nahkaa ja kojelaudassa on sekä harjattua alumiinia että jalopuuta. Lisäksi etuistuimissa (8×6) ja peileissä on monipuoliset sähkösäädöt kolmella muistipaikalla. Laadukas, lähes konserttitasoinen Meridian TM Sound System 380W -äänentoistojärjestelmä kosketusnäytöllä ja 11 kaiuttimella kuului myös Prestigen mukavuusvarustukseen. Lämmitettävä nahkainen ohjauspyörä on varustettu sekä korkeus- että kallistussäädöillä, jolloin hyvä ajoasento on helposti säädettävissä. Myös Evoquen tuulilasi ja lasinpesusuuttimet ovat lämmitettävät. Automaattinen ja kaksipuoleinen ilmastointi puolestaan huolehtii matkustajien mukavuudesta helteisinä kesäpäivinä. Ovenkahvojen ja keskikonsolin tunnelmavalaistuksen voi säätää näytöltä. Käytössä on viisi eri väriä ja niiden kirkkauden voi säätää vielä halutuksi.

Etenkin kaupunkiolosuhteissa auton pysäköintiä helpottava pysäköintiavustin on kätevä varuste monelle, sillä se parkkeeraa auton tilaan, joka on noin 1,2 kertaa auton pituus. Myös kuolleen kulman varoitin ja 360° näyttävä kamera helpottavat ajoa maastossa sekä kytkettäessä perävaunua perään.

Lisävarusteet, kuten Dual view -kaksoisnäyttö 8” multimedia kosketusvärinäytössä keskikonsolissa ja dvd-näytöt etuistuimien niskatuissa saavat pienemmätkin matkustajat viihtymään Evoquen kyydissä. Myös takaluukun avaus- ja sulkutoiminto on sähköinen.

Dynamic-varustelu tuo puolestaan esille Evoquen urheilullisuutta, joka näkyy sekä auton sisällä että päällä. Sporttisen muotoilusarjan lisäksi Dynamicissa on 19” kevytmetallivanteet ja renkaat. Sisätiloiltaan versio erottuu sähkösäätöisistä, muistilla varustetuista ja muotoilluista nahkaverhoilluista istuimista ja alumiinisista karhennetuista polkimista. Myös Meridian-audiojärjestelmä subwooferilla ja kymmenellä kaiuttimella tuo oman tunnelmansa tämän version ajamiseen. Audiojärjestelmää ja muitakin auton laitteita ja ominaisuuksia ohjataan keskikonsolissa olevan 8” kosketusnäytön kautta, jonka kieleksi voi valita myös suomenkielen.

Pure on niin sanottu perusversio, joka on kuitenkin melko runsaasti varusteltu sekin. Mallin varusteisiin kuuluvat muun muassa automaatti-ilmastointi, vakionopeussäädin, mäkilähtöavustin, ja peruutustutka. Myös Puren Dinamica-sisustus on tyylikäs ja moderni.

Yhteistä näille kaikille varustelu-versioille on monipuolinen turvallisuusvarustelu, kuten kierähtämissuojajärjestelmä (RSC), perävaunun vakautusjärjestelmä (TSA), sähköinen käsijarru ja polviturvatyyny. Lisäksi kaikissa Suomeen tuotavissa Evoque-malleissa on vakiona ”talvipaketti”, joka käsittää istuinlämmittimien lisäksi lämmitettävän ohjauspyörän sekä lämmitettävät tuulilasin- ja valojenpesimet sekä lisälämmittimen kaikkien moottorien yhteydessä.

 

Tehokas moottori ja hienostunut voimansiirto

Evoquen moottorin suunnittelussa on huomioitu ympäristöystävällisyys alhaisten päästöjen ja kulutuksen sekä vähäisen melun muodossa. Suomeen Evoqueta tuodaan kolmella eri moottorilla, jotka kaikki ovat nelisylinterisiä sekä turboahdettuja ja niiden yhdistetty EU-kulutus 100 kilometrillä vaihtelee viidestä litrasta 8,7 litraan.

Koeajo Evoquen moottori oli 2,2-litrainen, 190-hevosvoimainen (140kW) dieselmoottori, jonka maksimivääntö oli 420 Nm. Vaihteistona oli 6-portainen automaatti. Auton suorituskyky tuntui enemmän kuin riittävältä, Evoque liikkui kevyesti ja vaihteisto toimi juoheasti. Urheilullista ajoa kaipaaville Evoquen vaihteiston sportti-ohjelma kytkee pienemmän vaihteen nopeammin kuin normaali vaihtamisohjelma ja siten myös moottorijarrutus on voimakkaampi ja meno siten ripeämpää. Lisäksi Evoquen vaihteistossa on myös erilaiset ajo-ohjelmat liukkaalle, upottavalle ja pehmeälle ajoalustalle. Evoquen sähköisesti ohjattu nelivetojärjestelmä on Freelanderista tuttu ja se säätelee vetoa etu- ja taka-akselin välillä hydraulitoimisen Haldex-monilevykytkimen välityksellä tarpeen mukaan.

Evoqueen on saatavana myös 150-hevosvoimainen (110 kW) dieselmoottori tai 2,0-litrainen, 240-hevosvoimainen (177 kW), alhaalta vääntävä Si4-bensiinimoottori. Dieselmoottorien komponenteista 60 prosenttia on uusia tai uudistettuja, kun kaikkiaan Evoquen osista noin 90 prosenttia on uusia.

Dieselmoottorien yhteydessä vaihteistovaihtoehtoina ovat joko 6-portainen manuaali- tai automaattivaihteisto, bensiinimoottorin kanssa ainoastaan automaattivaihteisto. Manuaalivaihteiston yhteydessä on Start & Stop -toiminto sekä energian talteenotto jarrutuksissa. Uuden sukupolven kehittyneissä AW F-21-automaattivaihteistossa on Drive Select -vaihteenvalitsin keskikonsolissa, jonka lisäksi vaihteita voi vaihtaa myös ohjauspyörässä olevilla napeilla.

Evoque on tähän asti ensimmäinen Range Rover, jota saa myös etuvetoisena. Monet asiakkaat arvostavat Range Roveria, mutta haluavat mahdollisimman vähän kuluttavan auton, jonka päästöt ovat alhaiset. Tämä etuvetoinen 110 kW:nen ja 380 Nm vääntävä dieselmalli on tulossa Suomeen loppuvuodesta. Moottorin CO2-päästöt jäävät alle 130 g/km ja muidenkin Evoque-mallien päästöt jäävät alle 200 g/km.

 

Alusta – jämäkkä paketti

Uusi Evoque on mitoiltaan tähän asti kompaktein Range Rover. Se pohjautuu Land Roverin keskiluokan pohjalevylle, joka on modifioitu Evoquelle sopivaksi. Jotta autoon on saatu halutut sisätilat ja riittävä maavara, on alustan tekniikka pitänyt muuttaa kompaktiimpaan kokoon. Evoquen pituus on 4,36 metriä , leveys 1,9 metriä, korkeus 1,87 metriä ja akseliväli 2,66 metriä. Istumakorkeus on kuitenkin huomattavasti henkilöautoa korkeampi. Evoquen omamassa on 1 840 kg, koska sen rakenteissa on käytetty erikoislujia teräksiä sekä kevyitä materiaaleja. Perävaunun vetokyky oli koeajoautossa 1 800 kg jarruin ja 750 kg jarruitta.

Evoquen maasto-ominaisuuksista voidaan mainita sellaiset arvot kuin: maavara edessä 215 mm, takana 240 mm, kahluusyvyys 500 mm, kohtaamiskulma 25°, ylityskulma 22° ja jättökulma 33°. Lisäksi Evoque Prestigessä on alamäkihidastin ja progressiivinen jarrujen vapautustoiminto. Joten maastossakin Evoquella pärjää, jos raaskii sen sinne ajaa. Toki Evoquen ominaisuudet tulevat esille talven lumisilla ja sohjoisilla keleilläkin.

 

Taattua turvallisuutta

Evoquessa on ajateltu turvallisuutta toden teolla, sillä auton turvavarustukseen kuuluvat: etu- ja sivuturvatyynyt edessä, turvaverhot edessä ja takana, kuljettajan polviturvatyynyt, luistonhallinta moottorijarrutustilanteissa (EDC), elektroninen jarruvoiman tasaus (EBD), lukkiutumattomat ABS-levyjarrut yhdessä hätäjarrutehostimen (EBA) kanssa, hätäjarrutuksessa vilkkuvat jarruvalot, ajovakaudenhallintajärjestelmä (DSC), kaarrejarrutuksen hallinta (CBC), perävaunun vakautusjärjestelmä (TSA), kierähtämissuojajärjestelmä (RSC), mäkilähtöavustin, xenon-ajovalot, kahdet ISOFIX-kiinnityspisteet takana, turvavyömuistutus, Park Assist -pysäköintiavustin.

 

Range Rover Evoque SD4 A Prestige

Tekniset tiedot:

Moottori 2,2-litrainen, nelisylinterinen dieselmoottori

Teho 190 hv (140 kW) 3 500 r/min

Vääntö 420 Nm 1 750 r/min

Vaihteisto 6-portainen automaatti

Huippunopeus 195 km/h

Kiihtyvyys 8,5 s 0-100 km/h

Yhdistettu kulutus 6,5 l/100 km

Pituus 4 365 mm

Leveys 1 900 mm

Korkeus 1 635 mm

Akseliväli 2 660 mm

Renkaat 235/55 R19

Kokonaismassa 2 350 kg

Omamassa 1 840 kg

Perävaunumassa 1 800/750 kg (jarruilla/ilman)

Tavaratila 575 l

 

www.landrover.fi

 

Miika Nyrö

 

 

Lue seuraavaksi