Uutiset

Autot

Pitkäaikainen yhteistyö kierrätysoperaattorien kanssa saa jatkoa

Suomen Autokierrätys on tehnyt pitkät yhteistyösopimukset autojen kierrättämisestä Eurajoen Romu Oy:n, Kuusakoski Oy:n ja Stena Recycling Oy:n kanssa. Sopimukset ovat jatkoa aiemmalle jo yli 15 vuotta jatkuneelle pitkäaikaiselle yhteistyölle. Jatkosopimukset ovat voimassa vuoden 2029 loppuun asti.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Suomen Autokierrätyksen Arto Silvennoisen kanssa Juuso Luodesmeri Eurajoen Romu Oy:stä (vasemmalla), Mikko Kuusilehto Kuusakoski Oy:stä (keskellä) ja Niclas Sacklén Stena Recycling Oy:stä (oikealla).

Samalla Kuusakoski liittyi Autokierrätyksen verkostoon myös yhtenä ajovoima-akkujen kierrätysoperaattorina. Ajovoima-akkujen kierrätysoperaattorisopimukset on jo aiemmin solmittu Fortum Waste Solutions Oy:n, Stena Recycling Oy:n ja uRecycle Group Oy:n kanssa.

Romuautojen ja ajovoima-akkujen kuluttajille maksuton kierrätysjärjestelmä perustuu tuottajavastuuseen. Romuajoneuvojen kierrätysjärjestelmässä operaattorien eli kierrätysyritysten rooli on olennaisen tärkeä, sillä he vastaavat autoista saatavien materiaalien käsittelystä.

Tuottajavastuussa autojen valmistajat tai heidän edustajansa hoitavat kierrätysvelvoitteensa yhdessä tuottajayhteisön kautta. Suomessa henkilö- ja pakettiautojen ja sähköautojen ajovoima-akkujen kierrätyksen organisoinnista vastaava tuottajayhteisö on Suomen Autokierrätys Oy.

Lue myös: Sähköauton hankinnassa mietityttävät monet seikat

Lue seuraavaksi