Uutiset

Autot

Osuuskauppa Suur-Savon autoliiketoiminta Wetterille

Autoalan kasvuyhtiö Wetteri Oyj tiedotti 27.10.2023 ostavansa Mikkelissä, Savonlinnassa ja Vantaalla autokauppaa harjoittavan Osuuskauppa Suur-Savon autoliiketoiminnan. Ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy. Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi kaupalle hyväksynnän 8.12.2023. Kaupan täytäntöönpano on tehty 1.1.2024 ja liiketoiminta siirtyi Wetterille 1.1.2024. Liiketoiminnan kauppahinta on 1,0 miljoonaa euroa, kauppahinta on maksettu 2.1.2024. Vaihto-omaisuus, arvoltaan n.10 miljoonaa euroa, siirtyy rahoitusyhtiölle kaupintarahoitukseen. Osana liiketoimintakauppaa ostaja ja myyjä ovat sopineet erillisestä 12 kuukauden rahoitussopimuksesta esittelyautojen varastoa koskien. Esittelyautovaraston arvo on 3,6 miljoonaa euroa. Wetteri jatkaa autoliiketoimintaa Mikkelissä, Savonlinnassa ja Vantaalla.

Kaupan myötä Wetterin maantieteellinen läsnäolo vahvistuu sekä itäisessä että läntisessä Suomessa. Wetterin henkilöstön lukumäärä kasvaa n. 90 autoalan asiantuntijalla.

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj:

”Tämän kaupan myötä Wetteri saa tukevan jalansijan Itä-Suomessa ja asema pääkaupunkiseudulla vahvistuu. Tämä sarjassaan kolmas kauppa on osa Wetterin kasvumatkaa, jota autoalan murros vauhdittaa. Kauppojen myötä haemme synergiahyötyjä ja tehokkuutta, joita uudistuvalla autoalalla tarvitaan.”Lue seuraavaksi