Uutiset

Autot

Opel Corsa Van – pieni pakettiauto järkihintaan

Opel on esitellyt uuden Corsa Vanin, joka saapuu Suomeen helmikuun aikana. Näppärän ja hyvin varustellun pakettiauton hinnat alkavat 14 722 eurosta. Uusi pakettiauto pohjautuu viime lokakuussa esiteltyyn Corsan viidenteen sukupolveen, joka on ulkonäöltään ja sisustukseltaan huomattavasti aiempaa tyylikkäämpi ja modernimpi.

Opel yhdistää Corsa Vanissa helppokäyttöisyyden mukavuuteen ja turvallisuuteen. Kompaktien ulkomittojen ja pienen kääntöympyrän ansiosta uutuus on parhaimmillaan kaupungin sokkeloissa, mutta hyvien ajo-ominaisuuksien ansiosta sen kerrotaan soveltuvan myös pidemmille matkoille.

Auton käytännöllisyys korostuu järkevän muotoisessa tavaratilassa, jonka koko on 920 litraa. Kantavuus on kasvanut 571 kiloon, joten kyytiin voi ottaa raskaitakin tavaroita. Tavarat saa kiinnitettyä turvallisesti ja lattian kumimatto estää niitä liukumasta.

Ekonomian ehdoilla

Moottorivaihtoehtoja on kolme, joista bensiinimoottori on 51 kW-tehoinen 1,2-litrainen. Mielenkiintoisempi on kuitenkin uudistunut 1,3 CDTI, joka on saatavilla 55 kW (75 hv) tai 70 kW (95 hv) -tehoisina vaihtoehtoina. Jälkimmäisellä varustettuna Corsa Vanin yhdistetty kulutus on ainoastaan 3,3 l/100 km ja CO2-päästöt 87 g/km.

Pienen kulutuksen lisäksi käyttökuluja alentavat pitkät huoltovälit. Suuret huollot tehdään kahden vuoden tai 60 000 kilometrin välein sen mukaan, kumpi tulee ensin ja välihuollot vuosittain tai 30 000 kilometrin välein.

Varusteiden kirjoa

Suomeen tuotavissa Corsa Vaneissa on vain yksi varustetaso, mutta maahantuojan mukaan se on hyvin kattava tarjoten niin turvallisuutta kuin mukavuuttakin. Ensin mainittua edustavat etu- ja sivuturvatyynyt sekä turvaverhot. Ajamista helpottavat mäkilähtöavustin sekä ohjaustehostimen city mode -säätö, jolla ohjausta saa halutessaan kevennettyä.

Opel Corsa Vanissa vakiona olevia mukavuutta lisääviä varusteita ovat muun muassa lämmitettävä nahkapäällysteinen ohjauspyörä, jossa on audion ja vakionopeussäätimen katkaisimet, sadetunnistin, himmentyvä sisäpeili, ilmastointi, kaukosäätöinen keskuslukitus, sähkökäyttöiset ikkunannostimet ja lämmitettävät sähköllä säädettävät peilit.

Lue seuraavaksi