Uutiset

Autot

Opel Corsa Van on näppärä ja tilava työkalu moneen käyttöön

 

Opel esitteli vuonna 2006 täysin uuden Corsan, joka sai pian seurakseen Corsa Van -pakettiauton. Viime huhtikuussa voimaan tullut pakettiautojen veromuutos teki pienten ja taloudellisten pakettiautojen maahantuonnista järkevää, minkä ansiosta Opel on ottanut Corsa Vanin Suomen tuontiohjelmaan.

Opel Corsa Van perustuu kolmioviseen malliin eikä autoa juuri erota ulkoapäin henkilömallista. Perinteisistä pakettiautoista poiketen Corsa on virtaviivainen ja kompaktin kokonsa ansiosta erittäin ketterä ahtaissakin paikoissa. Opelin pienin tavara-auto on vain neljä metriä pitkä ja sen kääntöympyrän halkaisija on 10,1 metriä.

Kaksipaikkainen Corsa Van tarjoaa kuljettajalle ja etumatkustajalle mukavuutta, mutta auton takaosa on muutettu täysin tasalattiaiseksi kuormatilaksi. Käytännöllisen muotoisen tavaratilan koko on auton kompakteista ulkomitoista huolimatta 919 litraa ja korkeutta on lähes metri. Corsa Vanin 475 kilon kantavuus mahdollistaa raskaampienkin esineiden kuljettamisen.

Corsa Vanin voimanlähteeksi voi Suomessa valita joko 1,2-litraisen 51 kilowatin (70 hv) tehoisen bensiinimoottorin tai 1,3-litraisen 55 kW:n (75 hv) tehoisen CDTI-dieselin. Auton hinta on bensiinimoottorilla 13 598 ja dieselillä 15 664 euroa. Corsa Vanin varustus on luokassaan erinomainen, sillä vakiona ovat muun muassa ESP-ajonvakautus, ilmastointilaite, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin ja radio-CD-soitin ohjauspyöräsäätimin.

 

 

Lue seuraavaksi