Uutiset

Autot

Opel Combo Life Mukavuutta ja muunneltavuutta jopa seitsemälle henkilölle

Opel on voimakkaan tuotekehityksen kautta tuonut markkinoille runsaasti uusia malleja ja viime numerossa esittelimme Opel Combo Cargo -pakettiauton. Samaan kokoluokkaan saapuu nyt henkilökuljetusversio Combo Life, joka edustaa mallin viidettä sukupolvea.  Opel Combo Life on suunniteltu tarkoin käyttäjätoiveita kuunnellen ja uutuuteen on saatavana peräti 19 kuljettajaa avustavaa järjestelmää ja pientavaraa varten löytyy erilaisia lokeroita lähes 30 kappaletta. Malliversioina ovat jo hyvin kattavasti varusteltu Enjoy sekä huipputason viihtyvyyttä tarjoava Innovation.

Opel Combo Life on saatavana viisi- tai seitsenpaikkaisena ja 4,4 metrin vakiopituuden lisäksi tarjolla on 4,75 metrin pituinen XL-versio. Sivuliukuovi on vakiona myös kuljettajan puolella ja tavaratilan koko on viisipaikkaisessa vakiopituisessa 597 litraa ja pidemmässä mallissa 850 litraa. Lisätilaa tarvittaessa istuimia voi taittaa tarvittavan määrän ja tätä kautta pitkän mallin tilavuus kasvaa 2693 litraan. Myös apukuljettajan istuin on taitettavissa samaan tasoon takaistuinten kanssa ja näin mukaan mahtuu reippaasti myös pitkää tavaraa. Lastaamista voi puolestaan helpottaa valinnaisvarusteena saatavan näppärän avattavan takaikkunan avulla ja tätä kautta on suora pääsy katonrajan 36 litran takalokerikkoon. Lokerikon käyttäminen onnistuu myös takapenkiltä käsin, mikä on oiva esimerkki Opelin panostuksesta yksityiskohtiin.

Kattava varustelu jo vakiona

Uusi Opel Combo Life edustaa nykyaikaisinta huipputeknologiaa ja turvallisuuteen ja mukavuuteen on kiinnitetty runsaasti huomiota. Jo vakiovarustukseen kuuluu useita avustinjärjestelmiä, kuten etutörmäysvaroitin jalankulkijatunnistuksella ja automaattisella hätäjarrutuksella, kaistavahti, mäkilähtöavustin, vakionopeussäädin sekä kuljettajan vireystilan valvonta ja liikennemerkin tunnistus. Lisäksi saatavana on esimerkiksi takakamera 180 asteen näkymällä, heijastusnäyttö, IntelliGrip-pidonhallintajärjestelmä sekä Flank Guard -järjestelmä, joka avustaa pienellä nopeudella käännettäessä ja varoittaa mahdollisista kylkikosketuksista.

Viihtyvyyttä lisäävät huippuluokan istuimet ja tummennetut, lämpösäteilyä vaimentavat ikkunat. Jo Enjoy-varustetasoon kuuluvat muun muassa Apple CarPlay- ja Android Auto -yhteensopiva tietoviihdejärjestelmä kahdeksan tuuman värikosketusnäytöllä sekä ilmastointi ja lämmitettävä ohjauspyörä. Tyylikkyyttä tuovat korin väriset puskurit sekä ovenkahvat.

Lapsiperheet huomioitu

Combo Life on räätälöitävissä tarkoin kuljetustarpeiden mukaisesti. Valittavana on 60/40-jaettu toisen rivin istuin vakiona tai valinnaisesti kolme erillisistuinta, jotka voidaan taittaa helposti tavaratilasta. Combo lIfe soveltuu erinomaisesti lapsiperheiden käyttöön ja molemmissa istuinmalleissa on jokaisella paikalla omat Isofix-lastenistuinkiinnikkeensä, mikä mahdollistaa kolmen lastenistuimen kiinnittämisen rinnakkain. Lisäksi jokaisessa istuimessa on yläkiinnityshihnan kiinnike lastenistuimen eteenpäin suuntautuvan liikkeen rajoittamiseksi etutörmäyksessä, mikä pienentää loukkaantumisriskiä.

Viihtyvyyttä ja valoisuutta kaiken ikäisille matkustajille voi lisätä valinnaisen panoraamakaton kautta. Auringonpaisteen ollessa liian voimakas matkustajien makuun voidaan sähkökäyttöinen kaihdin sulkea kattokonsolin kytkimellä. Innovation-varustetasossa panoraamalasikatolla tilatussa Combo Lifessa on auton keskellä hylly, jossa on vakiovarusteena LED-valot.

Moottori ja vaihteistot mieltymysten mukaan

Combo Life -mallistossa on tarjolla sekä bensiini- että dieselvaihtoehtoja. Bensiinimoottorit ovat 1,2-litraisia ja dieselit puolestaan 1,5-litraisia. Parhaimmillaan tehoa löytyy 130 hevosvoiman verran ja vääntöäkin mukavat 300 newtonia. Kaikki moottorit täyttävät jo nyt tiukan Euro 6d-TEMP-päästönormin. Yhdistetty polttoaineenkulutus on 5,5-7,5 l/100 km ja CO2-päästöt ovat 143-176 g/km. Modernien viisi- tai kuusivaihteisten manuaalivaihteistojen lisäksi malliston tehokkaimpaan malliin on saatavana myös kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto Quickshift-teknologialla.

Tutustumisen arvoinen

Koeajossa Combo Life vastasi odotuksiin kiitettävällä tavalla. Ohjaamo on tilava ja koeajomallin panoraamakatto tuo mukavasti valoisuutta muuten harmaissa olosuhteissa. Huomionarvoista on runsas säilytystilojen määrä ja takaosan kattolokerolle löytyy nopeasti runsaasti käyttömahdollisuuksia. Istuinten säätömahdollisuudet ovat riittävät ja hallintalaitteet ovat loogiset. Moottori on riittävän tehokas Suomen olosuhteisiin ja vaihteiston sulavuus tekee etenemisestä miellyttävää. Combo on kokoluokkaansa nähden mukavan ketterä, joten pysäköintihalleihinkin tällä kyllä uskaltaa surutta ajaa. Moottoritienopeuksissa Combo on henkilöautomaisen hiljainen ja keskustelu onnistuu myös takapenkin suuntaan.

Combo Lifen hinnat alkavat reilusta 23 000 eurosta ja huipputason Innovation-varusteinen dieselmoottorinen 1,5 DTH on hinnaltaan 28 842 euroa. Combo Lifen takuu on neljä vuotta tai 120 000 kilometriä ja huoltovälit joko 25 000 tai 30 000 kilometriä.

Lue seuraavaksi