Uutiset

Autot

Nyt tulee uusi Renault Kangoo

Euroopan suurimmaksi tavara-autojen valmistajaksi kivunnut Renault aikoo pitää kiinni asemastaan päivittämällä pienten pakettiautojen luokassa vahvaa asemaa pitävän Kangoon. Renaultin mukaan vuonna 2008 tehtyjen uudistusten jälkeen Kangoota on myyty yli 400 000 kappaletta.

Merkittävimmät uudistukset tehdään keulaan, joka edustaa Renaultin uutta muotokieltä. Aikaisempaa pystympi maski saa kantaa myös kooltaan kasvanutta salmiakki-tunnusta. Renaultin mukaan uudella muotokielellä ja vahvoilla tunnuksilla halutaan viestiä auton vahvuudesta ja nykyaikaisuudesta. Maskin ohella myös takavalot ja peilit saavat uuden muodon.

Sisällä ohjaamossa on uusi kojelauta, joka pitää sisällään aikaisempaa enemmän ja käyttäjien arvostamaa säilytystilaa. Uuden ohjauspyörän lisäksi myös ovipaneelit on uusittu, koska ohjaamoon on haluttu tuoda lisää tilaa etenkin sivuttaissuunnassa. Piakkoin markkinoille talutettava Kangoo tarjoaa nimittäin kolmenistuttavan ohjaamon. Matkustusmukavuutta on parannettu myös aikaisempaa paremmalla äänieristyksellä ja tarkemmalla viimeistelyllä.

Audiolaitteiden valikoima on aikaisempaa laajempi ja kaikki vaihtoehdot pitävät sisällään Bluetooth-ominaisuuden sekä USB-liitännän. Kaikkein laajin vaihtoehto on Renault R-Link multimediajärjestelmä, joka sisältää muun muassa navigoinnin ja mahdollisuuden sähköpostiin. Peruutuskameran näyttö on integroitavissa kuljettajan häikäisysuojaan.

Seuraavan sukupolven Kangoo nojaa edeltäjien teknisiin vahvuuksiin muun muassa moottoritekniikassa. Valmistajan mukaan tarjolla on muun muassa erittäin polttoainetaloudelliset Energy dCi 75 ja 90- dieselmoottorit, joiden yhdistetyksi kulutukseksi kerrotaan 4,3 l/100 km ja CO2-päästöiksi 112g/km. Valikoimaa laajennetaan kuluvan vuoden aikana myös Energy TCe 115 –bensiinimoottorilla sekä Energy dCi 110 –dieselkoneella.

Polttoainetaloudellisuusjahtiin Renault lähtee muun muassa vakiovarusteisiin kuuluvan, kuljettajaa opastavan vaihtamisopastimen sekä Start&Stop-toiminnon avulla. Käyttökustannusten kurissapitämiseksi huoltoväli on pitkähkö, 40 000 kilometriä / 2 vuotta.

Euroopan suosituimmaksi sähkökäyttöiseksi citypakuksi kivunnut Kangoo Z.E. uudistuu myös. Sähkökäyttöisyyttä korostetaan sinisävyisillä yksityiskohdilla muun muassa keulamerkissä ja takavalojen ympärillä. Äänettömyydestä johtuen sähköinen Kangoo varustetaan jalankulkijoita varoittavalla signaalilla. Renaultin mukaan signaali kuuluu alle 30 km/h nopeuksissa.

Turvallisuuttakaan ei ole unohdettu uuden mallin tuotekehityksessä ja Renault kertookin valikoimissa olevasta uudesta ajonvakautusjärjestelmästä, johon on liitetty mäkilähtöavustin ja pitoa parantavia ominaisuuksia.

Uusi Renault Kangoo valmistetaan Maubergen tehtaalla Ranskassa. Valmistajan mukaan vuonna 1971 avattu tehdas on valmistanut historiansa aikana lähes viisi miljoona ajoneuvoa, joista yli puolet on keveitä pakettiautoja. Samassa tehtaassa valmistetaan myös Mercedes-Benz Citan-mallisto.

Suomeen uusi Renault Kangoo saapuu maahantuojan mukaan heinäkuussa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi