Uutiset

Kuljetuskalusto

Nyt tulee kevyempi Volvo FL

Jakeluliikenteen moniosaajaa, Volvo FL -mallistoa on viilattu aiempaa tuottavampaan iskuun. Volvo kertoo kompaktin 5-litraisen moottorin olevan jatkossa tarjolla myös 14 ja 16 tonnin autoissa. Aiemmin tämä viisilitrainen ja nelisylinterinen moottori on ollut tarjolla ainoastaan 12 tonnin painoluokassa. Viisilitraisen moottorin ansiosta autojen omamassa saadaan 200 kiloa aiempaa pienemmäksi.

”Kevyemmällä voimansiirtolinjalla varustettu Volvo FL sopii ennen kaikkea yrityksille, joilla on korkeat tuottavuusvaatimukset, ja jotka etsivät kustannustehokasta kuljetusratkaisua”, sanoo Pernilla Sustovic, Volvo Trucksin jakelusegmentin johtaja.

Sustovicin mukaan viisilitrainen, 210 tai 240 hevosvoiman tehon tarjoava moottori soveltuu kuljetuksiin, joissa ei yleensä käytetä hyödyksi kaikkea kantavuutta.

Volvo Trucksin Dynafleet voidaan nyt tilata suoraan tehtaalta myös Volvo FL- ja Volvo FE -kuorma-automalleihin. Palvelua käyttämällä asiakkaat voivat seurata kalustoaan reaaliajassa web-käyttöliittymän tai mobiilisovelluksen kautta ja saada näin arvokasta tietoa, joka auttaa tuottavuuden ja tehokkuuden kasvattamisessa. Dynafleetiin on saatavilla erilaisia palveluita, joista yritys saa tietoa muun muassa kuljettajan työajoista, paikannuksesta, polttoainetaloudellisuudesta ja ympäristövaikutuksista. Dynafleet sisältyy nyt kaikkiin Suomessa myytäviin Volvo-kuorma-autoihin.

Lue seuraavaksi