Uutiset

Autot

Nyt on aika hoitaa renkaat kesäkuntoon

Kesärengaskausi on jo virallisesti alkanut, mutta moni on lykännyt renkaiden vaihtoa, sillä yöpakkaset ovat monin paikoin olleet vielä varsin yleinen ilmiö. Tämä viikko antaa kuitenkin toivoa kevään ja kesän tulosta ja keväinen keli innostaa monet autoilijat renkaanvaihtohommiin.

Renkaiden vaihdon yhteydessä kannatta samalla huoltaa renkaat ja vanteet. Kesärenkaiden vanteet kannatta suojata laadukkaalla pinnoitteella, jolloin puhtaanapito on huomattavasti helpompaa jatkossa. Ja talvirenkaat tulee tietysti pestä huolella ennen säilytystä, jotta renkaat ja vanteet pysyvät hyvässä kunnossa.

Sonax Xtreme Tehokolmikko pesee, suojaa ja hoitaa

Auton vanteet ja renkaat altistuvat jatkuvasti kovalle kulutukselle, saasteille ja lialle. Esimerkiksi piki, jarrupöly ja tiesuola ovat renkaiden ja vanteiden pahimpia vihollisia, jotka aiheuttavat korroosiota ja rumia värjäytymiä, joita on erittäin hankalaa saada enää puhtaaksi. Jotta vanteet ja renkaat pysyisivät mahdollisimman pitkään kunnossa ja hyvännäköisinä, tulee ne huoltaa säännöllisesti laadukkailla tuotteilla. Näiden kolmen Sonax-tuotteen avulla onnistut!

Sonax Xtreme Vannepesu

Happoja sisältävät pesuaineet saattavat aiheuttaa metalliosien korroosiota ja syöpymistä, joten on erittäin suositeltavaa käyttää hapotonta vanteiden pesuainetta. Sonax Xtreme Vannepesu ei sisällä happoja, joten puhdistat vanteet hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Vannepesu sopii kaikenlaisille vanteille ja se irrottaa tehokkaasti myös kaikkein pinttyneimmänkin lian.

Vannepesun apuvälineenä on suositeltavaa käyttää Sonax Vanneharjaa, jonka avulla pääset käsiksi myös ahtaisiin ja vaikeapääsyisiin paikkoihin. Pehmeäpäinen harja ei vahingoita vanteita, joten sillä saa hyvin hangattua myös todella pinttynyttä likaa.

Sonax Xtreme Vannesuoja

Vanteet pysyvät puhtaina pidempään, kun ne on asianmukaisesti suojattu. Sonax Xtreme Vannesuoja antaa vanteille kovan, läpinäkyvän pinnoitteen, joka hylkii vettä, likaa ja tiesuolaa. Pinnoitettu vanne on huomattavasti helpompi pitää puhtaana, sillä lika ei pääse pinttymään kiinni ja vaikeampikin lika irtoaa käsitellystä vanteesta vaivattomasti. Vannesuoja antaa vanteille myös kauniin ja kestävän kiillon.

Sonax Xtreme Vannesuoja antaa vanteille huomattavasti pidemmän suojan kuin perinteiset vahapohjaiset suojatuotteet; yksi käsittely kestää jopa viisi auton automaattipesulakäyntiä. Mikäli ajoneuvoa pestään manuaalisesti, suojaava pinta kestää jopa vielä pidempään. Vannepesu sopii käytettäväksi alumiini-, teräs- ja kromivanteille. HUOM! Ei sovellu mattapintaisille vanteille.

Sonax Xtreme Rengaskiilto Wet Look

Kiiltävät, hyvin huolletut vanteet eivät sovi yhteen haaleiden ja kulahtaneiden renkaiden kanssa. Sonax Xtreme Rengaskiiltospray antaa renkaille pitkäkestoisen, syvän mustan ”wet look” –kiillon sekä hoitaa renkaita samalla käsittelyllä. Säännöllinen rengaskiillon käyttö suojaa renkaita halkeilulta, värjääntymiseltä ja värien haalistumiselta.

Näin hoidat homman

  1. Suihkuta Sonax Xtreme Vannepesua tasaisesti koko vanteelle ja anna vaikuttaa 2-4 minuuttia. Pesuaine muuttuu punertavaksi, kun se reagoi lian kanssa. Käy läpi vanteiden pinnat Sonax Vanneharjalla. Huuhtele ja kuivaa.
  2. Kun olet kuivannut vanteet, suihkuta Sonax Xtreme Vannesuojaa kiillotusliinaan ja levitä ohut kerros tasaisesti vanteille. Kiillota mikrokuituliinalla, kunnes pinta on kuiva.
  3. Anna vannesuojan kuivua tunnin ajan. Suojaa kuivumisen ajan kosteudelta!
  4. Viimeistele käsittely Sonax Xtreme Rengaskiillolla; suihkuta kiiltoa noin 20 senttimetrin etäisyydeltä puhtaan renkaan pintaan ja anna kuivua noin 5 minuuttia.
  5. Siirrä ajoneuvoa niin, että saat renkaan toisen puolen käsiteltyä.

Nyt renkaasi ja vanteesi ovat hyvin huolletut ja valmiina uuteen kauteen!

Lue seuraavaksi