Uutiset

Autot

Nosturitarvike.fi – lumiauroista henkilönostimiin ja huoltoautokalusteisiin

TheBoss-lumiaurat ovat olleet markkinoilla jo 25 vuotta, mutta nyt ne ovat saatavilla myös Suomesta. Aurojen kokoluokat vaihtelevat vähän reilusta kahdesta metristä yli kuuteen metriin.

Nosturitarvike.fi on vuonna 2007 perustettu perheyritys, jonka omistavat Mika ja Riitta Onnela. Alkusysäyksen oman yrityksen perustamiselle antoi halu tehdä töitä omaan tahtiin ja silloin kun se itselle parhaiten sopii. Tämän päivän tietotekniikka kun mahdollistaa töiden tekemisen melkein mistä käsin tahansa ja milloin vain.

Mikalla on pitkä kokemus kuljetuskaluston parissa toimimisesta, sillä hän on työskennellyt muun muassa kuljettajana, kuljetuspäällikkönä sekä kuorma-automyyjänä, joten autojen ja muiden koneiden varusteiden myynti on tuttua. Vaimo Riitta puolestaan hoitaa yrityksen juoksevia asioita ja markkinointia.

Yrityksen toiminta lähti liikkeelle italialaisten Ferrari Int2 -nosturivarusteiden ja -tarvikkeiden maahantuonnilla ja markkinoimisella. Seuraavaksi kuvaan tulivat Easy-Lift -henkilönostimet ja StoreVan -huoltoautokalusteet, jotka nekin ovat italialaisia. Tämän syksyn uutuustuotteita ovat amerikkalaiset TheBoss-lumiaurat ja -hiekoittimet. Nosturitarvike.fi toimii niin sanotusti ”virtuaalikauppana” eli tuotteista on toki Suomessa nähtävillä esittelykappaleet, mutta pääsääntöisesti tuotteet toimitetaan asiakkaalle 1-2 viikon toimitusajalla suoraan valmistajalta.

Varaosien osalta palvelu myös pelaa. Ennen kello 14 tilatut osat tulevat seuraavaksi päiväksi ja ovat siten kaukaisimmallakin asiakkaalla alle kahden vuorokauden.

 

TheBoss-lumiaurat ja -hiekoittimet

TheBoss-lumiauramallistosta löytyy perus- ja nivelaurat autoihin, mönkijöihin, traktoreihin ja kuormaimiin. Amerikkalainen Northernstar Industries Inc. on valmistanut ja tehnyt tuotekehitystä lumiauroihin jo 24 vuoden ajan. Pitkän kokemuksen ja tuotekehittelyn tuloksena syntyneet lumiaurat ovat nyt saatavilla Nosturitarvikkeen kautta.

TheBoss-lumiauroissa on patentoitu Smart-järjestelmä, joka pitää sisällään SmartHitch2-pikakiinnitysjärjestelmän, jonka ansiosta se on nopea kiinnittää ja irrottaa, SmartTouch2-ohjausjärjestelmän, jonka ansiosta auraa on helppo hallita joko oikealla tai vasemmalla kädellä sekä SmartLight2-valojärjestelmän.

Ohjaimessa on lisäksi turvallisuutta lisäävä aikakatkaisu. Mikäli ohjainta ei käytetä 20 minuutin aikana, se täytyy aktivoida napista uudelleen. Tällä suojataan lumiauraa vahinkokäytöltä esimerkiksi siirtoajon aikana.

TheBoss-hiekanlevittimiä on kolmea mallia: TGS 600, TGS 800 sekä TGS1100 ja ne ovat sähkötoimisia (12 V). TGS800 on suunniteltu hiekan tai suolan tai niiden seoksen levitykseen. Kaikkiin malleihin on saatavana tärytin lisävarusteena.

 

Easy-Lift -henkilönostimet

Easy-Lift-henkilönostimia on saatavana sekä tela-alustaisina että auton päälle asennettavina.

Autoalustaiset Easy-Lift -henkilönostimet koostuvat kolmesta erityyppisestä laitteesta – umpipakettiautoon/kuorma-autoon asennettavista EV-sarjan henkilönostimista, GT-sarjan teleskooppipuomisista nostimista ja GX-sarjan taittopuomisista henkilönostimista.

Suomen autoverolain takia Suomeen myytävät laitteet asennetaan yleensä yli 3,5 tonnin kuorma-auton alustalle. Tästä on etuna esimerkiksi 4 500 kg alustoissa se, että niihin jää kantavuutta noin tonnin verran nostimen asennuksen jälkeen. Tämä mahdollistaa varusteiden ja tarvikkeiden kuljettamisen samalla ajoneuvolla. Laite voidaan rekisteröidä myös työkoneeksi, mutta tällöin kantavuutta ei voi käytössä hyödyntää. Toki ajoneuvonostin on mahdollista saada myös 3 500 kg pakettiautoon, mutta silloin siitä täytyy maksaa täysi ajoneuvovero.

Easy-Lift EV-mallisarjassa on kaksi mallia EV125 ja EV150, joiden työskentelykorkeudet ovat 12,5 ja 14,8 metriä. Sivu-ulottuma on molemmissa laitteissa 8,0 metriä ja korikuorma max. 200 kg. Kääntö on 360 astetta, mutta ei jatkuva. Alustaksi voi valita joko Iveco Daily Van 50C15 H2:n tai Mercedes-Benz Sprinter -mallin.

GT-valikoimaan kuuluu neljä teleskooppipuomilla olevaa mallia, joiden työskentelykorkeudet ovat 14 metristä 21 metriin. Sivu-ulottumat ovat 8-12 m. GT 12-18 on valmistajan eniten myyty malli, johtuen sen erinomaisista ominaisuuksista. Suomessa laite asennetaan kuorma-auton alustalle vaikka muualla Euroopassa se toimitetaan pakettiautona.Yhdistelmän vakavuus riittää vakiovarusteisena 12 metrin sivu-ulottumaan, mikä tässä kokoluokassa on harvinaisen hyvä. Nostin on tyypitetty asennettavaksi pakettiauto- ja kevytkuorma-autoalustoille, kuten Iveco, Nissan, Renault, Fuso Canter, Mercedes-Benz ja Volkswagen. Nostimet on suunniteltu ja rakennettu käytettäväksi myös pohjoismaiden rankoissa ilmasto-olosuhteissa. Niiden tärkeimmät ominaisuudet ovat rajoittamaton pääpuomin kierto 360 °, korikääntö 90 ° oikealle, + 90 ° vasemmalle sekä vakiona olevat varusteet, kuten tuntimittari, vilkkumajakka, työkaluille 230 V läpivienti ja paineilman/veden läpivienti koriin, varustelaatikko runkoon, jalkojen aluslevyt kuljetustelineineen ja turvallisuussarja (käsineet, vyöt, kypärät).

GX-mallisto koostuu puolestaan neljästä taittuvapuomisesta nostimesta, joiden työskentelykorkeus vaihtelee 12 metristä 23 metriin. Vakiovarusteena on 220 V:n sähkömoottori, joka mahdollistaa laitteen käytön myös autonmoottorista riippumatta, ja pienen kokonsa ansiosta laitteet ovat ketteriä, kun toimitaan esimerkiksi kaupunkien keskustoissa, suljetuissa tiloissa tai asuinalueilla.

Easy-Liftin tela-alustaisia R-sarjan henkilönostimia on seitsemän erilaista mallia, joiden, työskentelykorkeudet ovat 12,2 metristä 30 metriin ja sivu-ulottumat 6,5-14,5 metriä.

Käyttövoimana on sähkö-, bensiini- tai dieselmoottori.

 

Laaja valikoima Ferrari Int 2 -tuotteita

Ferrari Int2 -lisävarustevalikoimasta löytyy laaja valikoima erilaisia varusteita ja tarvikkeita nostureihin, kurottajiin, trukkeihin, torninostureihin, kaivukoneisiin ja traktoreihin.

Tärkeimmät Ferrari Int2 -tuotteet ovat 1, 2, ja 4-hengen nostokorit, joita valmistetaan lasikuidusta, teräksestä ja alumiinista. Henkilönostokoreja saa sekä kääntyviä että pyöriviä, joiden kysyntä on kasvanut erityisesti viime aikoina. Myös eristetyt nostokorit eristettyine pikakiinnikkeineen (1000V) ja hätä/seis-katkaisijat kuuluvat tuotevalikoimiin. Ferrari Int2 yhteensopiva pikakiinnike sopii kaikkiin Ferrari Int2-henkilönostokoreihin ja sen ansiosta nostokorin liittäminen nosturiin sujuu helposti yhden henkilön voimin.

Ferrari Int2 -nosturintukijalkoja on saatavilla sekä levitettäviä että kiinteitä, kaikkiaan yli 40 erilaista mallia/kokoa. Ne soveltuvat nostureille kokoluokassa kahdesta tonnimetristä 140 tonnimetriin. Tukijalkojen alle löytyy valikoimista myös kymmeniä erikokoisia ja mallisia sertifioituja aluslevyjä alkaen koosta 200x200x30 mm aina 1200x1200x80 mm kokoon. Pyöreitä Conic Block -tassunalusia suositellaan silloin, jos autoa joudutaan liikuttamaan työmaalla, koska ne pysyvät tukijaloissa kiinni siirron aikana. Myös valmiita lukittavia telineitä on saatavana kaiken kokoisiin talloihin.

Tuotevalikoimiin kuuluvat myös erikokoiset kääntömoottorit, joiden kantokyvyt ovat välillä 1 200 kg-16 000 kg staattista kuormaa ja kääntökulma 360 astetta jatkuvana. Saatavana on myös mekaanisia rotaattoreita kokoluokassa 1 000-4 000 kg, 250 asteen kääntökulmalla.

Ferrari Int2:n erilaiset kourat, kuten maatalouden rehukourat, maakauhat, tukkikourat, romukourat ja repijät purkutöihin ovat nyt entistä vahvempia (Weldox 700 teräksestä) ja ne saa joko kääntömoottorilla tai ilman. Myös tukkikouramallit ovat uudistuneet. Nostohaarukoita on neljää eri mallia, joiden kapasiteetti on 1 000-3 000 kg. Kääntömoottorin ansiosta haarukoiden käytettävyys saadaan maksimoitua.

Myös sähkövinssit (12 ja 24 V) ja hydraulivinssit kuuluvat valikoimiin. Sähkövinssejä on kolmea eri mallia, 1 500daN-5 700daN vetokapasiteetilla ja hydraulivinssejä on seitsemää eri mallia 2 700daN-15 700daN vetokapasiteetilla. Kappaletavaranostureihin soveltuvia hydraulivinssejä on myös seitsemää eri tehoa, joiden kapasiteetit ovat 500daN-3 600daN välillä.

Valikoimissa on myös kaikenkokoisia hydraulipumppuja sekä mäntäpumppuja että muuttuvatilavuuspumppuja ja niihin tarvittavia ulosottoja erimerkkisiin kuorma-, paketti ja huoltoautoihin, kuten Ford, Nissan, Renault, Mercedes-Benz ja Volvo.

Jäähdyttimien osalta valikoimissa on kahdeksan erilaista teräs/kupari jäähdytintä, joiden virtauskapasiteetti vaihtelee välillä 5-200 l/min. Kaikissa jäähdyttimissä on tuuletin tai tuplatuuletin. Alumiinijäähdyttimiä on kuutta eri kokoa ja niiden virtauskapasiteetti on 15-200 l/min ja ne on kaikki varustetttu tuulettimella.

Nosturien radio-ohjaukseen liittyen valikoimissa on Scanreco-ohjainjärjestelmät ja niiden varaosat.

 

StoreVan-huoltoautokalusteet Etelä-Euroopan ykkösmerkki

StoreVan-huoltoautokalusteiden osalta Nosturitarvike suunnittelee, myy ja asentaa yhteistyössä NHK-Keskus Oy:n kanssa autokalusteet joko ”avaimet käteen” pakettina tai tilaa autokalusteet ja asiakas asentaa ne itse.

StoreVan-autokalusteet tarjoavat erittäin laajan huoltoautokalustevalikoiman erilaisia komponentteja ja varusteita, joista voidaan koota asiakkaalle kuhunkin autoon ja käyttötarkoitukseen parhaiten sopiva kokonaisuus. Olipa käytössä sitten iso tai pieni pakettiauto, kevyt kuorma-auto, kuorma-auto tai vaikka henkilöauto, löytyy valikoimista sopiva ratkaisumalli sisustaa huoltoauto.

Kaikki StoreVan-autokalusteet on valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista, noudattaen tämän hetkisiä laatustandardeja ja turvamääräyksiä. StoreVan-huoltoautokalusteet on rakennettu teräksestä käyttäen kestävää ja erittäin kantavaa putkirakennetta. Viimeistely on tehty elektrolyyttisella maalauksella parhaan mahdollisen tuloksen varmistamiseksi.

Täydellinen modulirakenne mahdollistaa lähes rajattomasti erilaisia autokalusteratkaisuja. Modulit kiinnitetään ainutlaatuisella ankkurijärjestelmällä, joka mahdollistaa korkeussäädön 25 mm välein lähes kaikille moduleille. Laatikoiden ergonomiset kahvat, turvapysäytys ääriasennoissa ja kevyt liuku ovat esimerkkejä StoreVan-autokalusteiden ominaisuuksista. StoreVan- huoltoautokalusteet täyttävät myös viimeisimmät eurooppalaiset ECE-R17 50km/h törmäystestikriteerit.

Saatavilla ovat kaksoispohjaratkaisut, ulosliukuvat modulit ja liukulavetit sekä sivulle taittuvat lastausrampit tavaratilaan. Autokalusteiden asennukset onnistuvat 16 eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Uusia yhteistyökumppaneita kalusteiden ja lumiaurojen asentamiseen ollaan etsimässä Lahti, Pori, Rauma suunnilta.

www.nosturitarvike.fi

 

Miika Nyrö

 

 

 

 

Lue seuraavaksi