Uutiset

Autot

Nissanilta uusi monipuolinen pakettiauto NV200

”Nissanin hyötyajoneuvobisnes kasvaa haastavista taloudellisista olosuhteista huolimatta. Tarkoituksenamme on laajentaa liiketoimintaa fiksuilla uusilla tuotteilla ja palveluilla, jotka vastaavat asiakkaidemme tarpeita niin Euroopassa kuin muuallakin”, kertoo Nissanin maailmanlaajuisesta tuotesuunnittelusta vastaava johtaja Andy Palmer.

Innovatiivisten ratkaisujensa ansiosta NV200:n kuormatila on luokkansa suurin ja käytännöllisin. Vaikka pakettiautoversion kokonaispituus on vain hieman alle 4,4 metriä, kuormatilalla on pituutta peräti hieman yli 2 metriä. Suurin kantavuus on 771 kg. NV200:n hulppeiden sisämittojen ansiosta myös Combi-versiossa on reilusti tilaa matkustajille.

NV200 on yksi segmenttinsä ensimmäisistä pakettiautoista, johon on saatavissa lisävarusteena peruutuskamera. Muita tavallisemmin henkilöautoista tuttuja vakio- tai lisävarusteita ovat muun muassa älyavain, sähkötoimiset ikkunat ja ESP-ajonvakautusjärjestelmä.

Turvavarusteluun kuuluu mm. ABS-järjestelmä, johon on yhdistetty vakiona BA-hätäjarrutehostin ja elektroninen jarrutasapainon hallinta (EBD). Etuturvatyynyt ovat vakio-, sivuturvatyynyt lisävarusteena. NV200:n suunnittelussa on huomioitu myös jalankulkijaturvallisuus, sillä konepellissä on hyödynnetty törmäysenergiaa vaimentavaa materiaalia.

NV200:n kokonaiskustannukset kuuluvat luokkansa alhaisimpiin maltillisten käyttökulujen sekä taloudellisten moottorien ja vaihteistojen ansiosta. Myös auton mahdollisia korjauskuluja pikkuhaavereissa on minimoitu auton etuosan turvarakenteella, joka suojaa herkimpiä konepellin alla olevia osia, kuten jäähdytintä, törmäystilanteissa.

”NV200 on Nissanin näkemys globaalista pienestä pakettiautosta. Sen vahvoja puolia ovat fiksu toiminnallisuus ja mukavuus, tarkoituksenmukainen muotoilu ja alhaiset käyttökustannukset. NV200:n tarkoituksena on vastata käytännöllistä ja mukautumiskykyistä kevyttä pakettiautoa etsivien asiakkaiden tarpeisiin”, Palmer kiteyttää.

NV200:n tila-autoversio on esillä Geneven autonäyttelyssä 3.-15.3.2009 Nissanin osastolla 4150 (halli 4).

Lue seuraavaksi