Uutiset

Autot

Nissan Qashqai – menestystarina

Suomalaisten suursuosikki Nissan Qashqai oli vuoden 2018 myydyin automalli. Vuonna 2007 lanseeratun mallin ominaisuudet ovat edelleen juuri sitä, mitä kuljettajat autoltaan toivovat. Aitojen käyttäjäkokemusten perusteella tehty kehitystyö varmistaa mallin suosion jatkossakin.

Qahsqain menestystarina alkoi vuonna 2007, kun Nissan lanseerasi ensimmäisen crossover-automallinsa. Aiemmat kestosuosikit, Almera ja Primera, poistuivat samoihin aikoihin valikoimista. Nissan Qashqai oli uuden autoluokan ensimmäinen malli – auto, jossa yhdistyivät ainutlaatuisella tavalla innovatiivinen muotoilu, maastoauton käytännöllisyys sekä kompaktin henkilöauton ulkomitat.

Qashqai oli välitön menestys Euroopassa ja Suomessa heti ensimmäisenä vuonna. Lähes 100 000 myytyä autoa vuoden 2007 loppuun mennessä aloitti nyt jo yli vuosikymmenen jatkuneen menestystarinan.

Vuodesta 2007 tähän päivään Qahsqai-malleja on myyty jo reilusti yli 3 000 000 kappaletta. Kuluttajat ovat ihastuneet autoon, ja se on myös palkittu yli 80 palkinnolla, mukaan lukien 20 ”Vuoden Auto” -titteliä useassa eri maassa.

Qashqai on edelleen koko Euroopan suosituin crossover. Qashqain vanavedessä on syntynyt kokonainen autoluokka, johon lähes jokaisella automerkillä on nykyisin tarjota oma kilpailijansa. Kilpailu on siis koventunut, mutta Qashqain vetovoima on säilynyt. Alkuperäisen mallin menestystekijät pitävät edelleen pintansa.

Suomalaisten kestosuosikki 

Vuonna 2018 Qahsqai nousi jälleen Suomen myydyimmäksi automalliksi. Vuodesta 2010 lähtien Qashqai on ollut jokaisena vuotena neljän ostetuimman auton joukossa, ykkössijan se valloitti ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Kaiken kaikkiaan Suomessa mallia on myyty jo yli 42 000 kappaletta.

Qashqai-asiakkaat ovat perinteisesti olleet hyvin uskollisia mallilleen. Paras osoitus onnistuneesta tuotteesta ovat ne asiakkaat, jotka ajavat jo viidennellä tai kuudennella Qahsqaillaan.

”Haastattelemme jokaisen uudistuksen yhteydessä ison otoksen Qashqain käyttäjiä. Muutoksia ja uudistuksia tehdään heiltä saatujen käyttökokemusten ja mielipiteiden perusteella. Qashqain uusin sukupolvi sai juuri uudet voimalinjat ja asiakaspalautteen mukaan muutokset ovat olleet erittäin onnistuneita”, maajohtaja Tommi Luopajärvi kertoo.

”Uusien vähäpäästöisten, käyttäjäystävällisten ja tehokkaiden voimalinjojen sekä innovatiivisten teknologioiden ansiosta Qashqai jatkaa luokkansa kärjessä.”

Qashqain suosiossa ei näy hiipumisen merkkejä, ja Nissan on jatkossakin crossovereiden edelläkävijä. Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2019 esitellään Nissanin visio seuraavan sukupolven crossoverista. Uudessa CXEP-konseptiautossa kuljettajaa avustavat Nissan Intelligence Mobility -teknologiat ovat entistä kehittyneempiä.

Lue seuraavaksi