Uutiset

Autot

Nissan esittelee e-Bio Fuel-Cell -sähköauton – toimintamatka yli 600 kilometriä

Nissan Nordic Europe Oy
05.08.2016

Nissan Motor Co., Ltd. julkisti tänään Brasiliassa maailman ensimmäisen Solid Oxide Fuel-Cell (SOFC) -käyttöisen prototyyppiauton, jonka voimanlähteenä on bioetanolilla tuotettu sähkö. e-Bio Fuel Cell -polttokennossa ja SOFC-voimantuotossa hyödynnetään useiden polttoaineiden, kuten etanolin ja luonnonkaasun, reaktioita hapen kanssa tehokkaaseen sähköntuotantoon.

e-Bio Fuel-Cell -prototyyppi on SOFC-voimantuottoa hyödyntävä täysin sähkökäyttöinen kevyt hyötyajoneuvo. Se toimii 100-prosenttisella etanolilla, jonka avulla ladataan auton 24 kW:n akkua. Auton toimintamatka on yli 600 km. Nissan suorittaa prototyypillä kenttätestejä Brasiliassa julkisilla teillä.

Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn kommentoi autoa seuraavasti: ”e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä tarjoaa ympäristöystävällisen liikkumismuodon, luo mahdollisuuksia paikalliseen energiantuotantoon ja tukee olemassa olevaa infrastruktuuria. Tulevaisuudessa e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä on entistäkin helppokäyttöisempi. Etanolin ja veden seoksen käsitteleminen on monien muiden polttoaineiden käsittelyä helpompaa ja turvallisempaa. Koska uutta infrastruktuuria ei tarvita, järjestelmä tarjoaa merkittävän potentiaalin markkinoiden kasvulle”.

Nissan julkaisi e-Bio Fuel-Cell -järjestelmän tutkimus- ja kehitystyön kesäkuussa Jokohamassa. Auton voimalinja on puhdas, erittäin tehokas, helppo toimittaa ja toimii 100-prosenttisella etanolilla tai etanolin ja veden seoksella. Sen hiilivapaat päästöt ovat yhtä puhtaita kuin ilmakehämme, osana luonnollista hiilikiertoa. e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä tarjoaa myös sähköautoon ripeää kiihtyvyyttä ja lähes äänetöntä ajoa sekä alhaiset käyttökustannukset ja toimintamatkan, joka vastaa polttoainemoottorilla varustetun auton toimintamatkaa.

Bioetanolin raaka-aineina käytetään pääasiassa sokeriruokoa ja maissia. Bioetanolipolttoaineita on laajalti saatavana Pohjois- ja Etelä-Amerikan maissa, joissa infrastruktuuri näille polttoaineille on jo olemassa. Etanolin helpon saatavuuden sekä etanolin ja veden seoksen alhaisen tulenarkuuden vuoksi järjestelmää voidaan käyttää ilman olemassa olevaa latausinfrastruktuuria, ja siksi se onkin helppo tuoda uusille markkinoille. Tulevaisuudessa kuluttaja voi mahdollisesti ostaa polttoainetta suoraan vähittäiskaupan hyllystä.

Katso tästä aiheesta video

Päästötöntä ja kuolonuhritonta liikennettä tavoitteleva Nissan jatkaa ajoneuvojen älyominaisuuksien ja sähköistyksen kehittämistä. Nissanin brändilupaus Innovation That Excites sisältää teeman Nissan Intelligent Mobility, jossa keskitytään siihen, mitä autojen voimanlähteenä käytetään, miten autoja ajetaan ja miten ne integroidaan osaksi yhteiskuntaa niin, että ne tarjoavat entistä nautittavamman ajokokemuksen. e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä on osa Nissan Intelligent Power -konseptia, sillä se tukee autojen suurempaa tehokkuutta ja sähköistämistä sekä ajonautintoa akkukäyttöisten sähköautojen rinnalla, joita ovat Nissan Leaf, Nissan e-NV200 ja e-Power, jossa on erittäin suurikapasiteettinen moottori ja voimantuotto. Nissan jatkaa arvon tuottamista asiakkailleen käyttämällä järjestelmiä, jotka mahdollistavat sähkövoiman tuottamisen useista polttoaineista ja kiinnittämällä huomiota myös energiantuotantoon liittyviin, infrastruktuuria koskeviin kysymyksiin kaikkialla maailmassa.

Lue seuraavaksi