Uutiset

Autot

NAVIGON 40 -sarjan navigaattori lukee suomalaiset kadunnimet ääneen

Navigon on tuonut navigaattorimarkkinoille neljä uutta mallia, esittelemällä uuden NAVIGON 40 -tuotesarjansa. Uudet laitteet on pyritty nimeämään kuvaavasti Easy, Plus, Premium ja Premium Live -nimillä.

”Missään muussa Navigon-tuotesarjassa ei ole käyttäjälle näin paljon valinnanvaraa”, sanoo Navigonin tuotelinjajohtaja Jörn Watzke. ”Tarjoamme neljä erilaista mallia 40-sarjassa ja teemme laitteenvalinnasta helpompaa.”’

Ominaisuuksia jotka vastaavat tarpeisiin

Kaikissa 40-sarjan laitteissa on 4,3 -tuumainen, laajakuvanäyttö. Navigonin mallistossa uusi tuotesarja asettuu 70-sarjan alapuolelle. Uuden tuotesarjan keskustan miehittää NAVIGON 40 Plus, jossa on totuttujen Navigon-piirteiden lisäksi kaksi täysin uutta ominaisuutta. Klikkaamalla ruutua mihin tahansa kohtaan, voidaan ruudulla esittää kolme suosikkikohdetta. Käyttäjät myös hyötyvät ruudun pinta-alastaparemmin, kun turhaa tietoa on poistettu ruudulta. Käyttäjät voivat myös itse lisätä laitteisiin omia suosikkikohteitaan, tallentamalla kohteet CSV-muotoiseen tiedostoon ja lähettämällä ne laitteeseen Navigon Fresh -hallintaohjelman avulla. Aktiivinen kaista-avustin varmistaa, että olet ryhmittynyt liikenteessä oikein. Tämälisää ajoturvallisuutta, etenkin ruuhkaisissa liikennetilanteissa. Animoitu ruutu neuvoo, millä kaistalla kannattaa ajaa seuraavaa käännöstä silmällä pitäen.

Ensimmäistä kertaa suomalaisissa Navigon-laitteissa nähdään nyt myös ”Teksti puheeksi”, eli Text-to-Speech -toiminto. Toiminto lukee ajo-ohjeissa ääneen myös kadunnimet. Tämä lisää entisestään ajoturvallisuutta, sillä kuljettajan ei tarvitse tiedon saadakseen katsoa laitteeseen.

Navigoinnin tehokäyttäjien kannattaa suunnata katseensa NAVIGON 40 Premium malliin. Se sisältää kaikki Plus -mallin ominaisuudet, sekä lisäksi kaksi rinnakkaista Bluetooth 2.0 -yhteyttä matkapuhelimelle, jolloin laitteeseen voi samanaikaisesti olla paritettuna sekä henkilökohtainen, että työpuhelin.

NAVIGON 40 Premium Live -mallin myötä kuljettaja saa käyttöönsä paljon reaaliaikaista tietoa laitteen sisältämän mobiilin tietoliikenneyhteyden kautta. Live-palveluihin kuuluvat muun muassa reaaliaikaista säätietoa tarjoava Live Weather, reaaliaikaista liikennetietoa lähettävä Live Traffic, sekä käyttäjien arvottamaan paikallistietoa Google Local Searchin kautta.

NAVIGON 40 Easy on paras valinta satunnaiselle käyttäjälle, joille tärkeintä on päästä helposti paikasta A paikkaan B.Easy-malli sisältää kaikki Navigonin perusominaisuudet, joilla voidaan varmistaa luotettava reititys ja laite on hinnoiteltu niin, että rahoilleen saa hyvän vastineen.

Hinnat ja saatavuus

NAVIGON 40 Plus, 40 Premium and 40 Premium Live sisältävät laajennetut 43 maan kartat, mukana on nyt myös Moldovan ja Ukrainan tiestöä. NAVIGON 40 Easy 20 Euroopan maan kartoilla on ennakkotilattavissa huomisesta alkaen Navigonin nettikaupasta 149 euron hintaan, NAVIGON 40 Plus -mallin maksaessa 179 euroa. NAVIGON 40 Premium -malli ilman Live-palveluita on hinnoiteltu 199 euroon, integroidulla Live-modulilla laitteen hinta on 249 euroa.

Lue seuraavaksi