Uutiset

Autot

Musta-valkoinen totuus – Mec-One-tuning-varusteltu Vito kääntää päitä

Merkittävänä nykytrendinä autoteollisuudessa ovat tällä hetkellä citymaasturimaiset mallit. Ajoneuvojen ulkonäköä korostavat esimerkiksi korin osittain mustat pinnat ja varusteet, sekä hieman korotettu maavara.  Tämän kaltaisia automalleja on tarjolla jo usealle merkille ja nyt oman panoksensa markkinoille tuo kotimainen varustelun huippuosaaja Mec-One. Yritys on inspiroitunut tyylisuunnasta ja päätti ryhtyä nyt toimiin myös pakettiautorintamalla.

Mec-Onen laajan Sprinter-tuotevalikoiman rinnalle valittiin luonnollisesti tähän hankkeeseen saman merkin Vito-mallisto. Projektiin hankittiin keväällä Vito 4×4, joka 3D-laserskannattiin tarkoin.

”Tuotepaketin hahmottelua ja skitsailua tehdessä teimme päätöksen, että tulevaksi valmistustavaksi tuotteille tulee sarjatuotanto alihankinnassa. Tuunauksen täytyy sisältää rst-putkituotteet ja yhdessä niiden pariksi suunnitellut muoviset tuotteet. Koska tuotteitamme ovat aina pukeneet integroitunut muotokieli ja käytettävyys, jatkamme samalla asiakkaita miellyttävällä linjalla myös jatkossa.  Näistä syistä varustesarjaan tulevat tuotteet ja asennussarjat mallinnettiin laser- ja CNC-tuotantoon sopiviksi. Se taas tarkoittaa, että tuotannossa määrät ja läpimenot kasvavat, kun samalla sarjatuotantoon sopimattomien jigityökalujen käyttö minimoidaan”, kertoo Mec-Onen Markku Mecklin.

Lopputuloksena on mittatarkka isoissa kotimaisissa alihankinnoissa valmistettava tuotemallisto. Mallistoa täydennetään lisäksi yhdistämällä kokonaisuuteen sopivia muutamia ulkomaisia tuotteita. 

Laaja valikoima, kattavat kokonaispaketit

”Tuotepaketit ovat saatavilla kaikkiin Viton W447 -malleihin auton tekniikasta ja vetotavasta riippumatta. Täydellinen korin setti koostuu rst-putkisarjasta, muotoilusarjasta sekä konsolityövalosarjasta. Rst-putkisarja on kahdeksanosainen, pulverimaalattu ja valmistettu 60 millimetrin teräksestä. Vakioväreinä ovat alusilver sekä musta, ja tilauksena on saatavana perinteisiä kiiltäviä tai erikoisvärejä. Muotoilusarja on 13-osainen ja siihen kuuluvat puolestaan lokasuojan kaaret, helmakonsolit led-sivuvaloilla ja konepeltiin asennettava maskin korotusosa.

”Etuovien astimet sivuputkiin ja hälyvilkut konsolityövaloihin ovat lisäoptiot tuotepaketteihin. Valikoiman kruunaavat vielä työ- ja hälytysvaloilla varustettu takaspoileri takapariovellisiin versioihin sekä nelivetomalleihin saatavissa olevat alustan korotussarja ja ylikokoiset renkaat”, lisää Mecklin.

Tuotannon alkuvaiheissa tuotepaketteja voi tilata suoraan Mec-Onesta ja kattavammat myyntikanavat julkaistaan vielä tämän syksyn aikana.

Lue seuraavaksi