Uutiset

Autot

Morelo Palace 95 MS XL – ylellisyyttä ja tyylikkyyttä kerrakseen

Morelo on uudehko saksalainen matkailuautomerkki, jonka mallistoon kuuluvat Palace ja Manor Liner-luokan luksusmatkailuautot. Ensimmäinen Morelo-matkailuauto esiteltiin Düsseldorfissa 2010, missä auto herätti suurta kiinnostusta. Suomessa se sai ensiesittelynsä Lahden Caravan-messuilla viime syyskuussa. Kävimme tutustumassa tuotteeseen helmikuun puolivälissä Morelon maahantuojalla/jälleenmyyjällä, Caravan Larvannolla Kuopiossa.

Hydraulisilla tukijaloilla Morelon saa nostettua ylös ja vaakasuoraan vain kaukosäätimen nappia painamalla. Jalkoja voi käyttää myös tunkin korvaajana renkaanvaihdossa.

Morelon kyytiin noustaan kahden sähkötoimisen ulkoportaan ja kahden lämmitettävän ja valaistun sisäportaan välityksellä. Sisäportaiden alla on isot ulosvedettävät kenkälaatikot.

Oleskelutila on viihtyisä ja tilava, sillä Morelo on noin 20 cm leveämpi kuin tavallinen matkailuauto. Etuosan saa pimennettyä kätevästi taitosverhoilla. Valaistusta voi säätää tarpeen ja tunnelman mukaan.

Morelon keittiö on tilava ja toimiva. Kaikki kodinkoneet ovat paikoillaan astianpesukonetta myöten.

Morelon makuutila on reilunkokoinen ja toimiva. Keskellä oleva lattoflex-jousituksella varustettu vuode on kooltaan 203×160 cm ja sen yläpäät nousevat erikseen niin sanottuun lukuasentoon. Vuoteen alla on isot säilytyslaatikot.

Kylpyhuone on myös tilava ja se saadaan erotettua liukuovilla omaksi tilakseen. Pesuallas on myös reilunkokoinen ja peilikaappi moderni epäsuorine valaistuksineen ja kaksipuolisine peileineen.

Morelon suihkukaappiin sopii isompikin ihminen, se on kooltaan 88×78 cm ja korkeuttakin on yli kaksi metriä. Wc-istuin on keraaminen ja sen huuhtelu tapahtuu harmaavesisäiliöstä.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi