Uutiset

Autot

Monaco A-Class – aito jenkki rantautui Suomeen

Monaco-tehdas täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja valmisti vuonna 2008 yhteensä 7000 yksikköä ollen näin USA:n toiseksi suurin alan yhtiö. Diesel-alustaisten motor-home -matkailuautojen luokassa Monacocoach on USA:n suurin. Monacon lisäksi yhtiöön kuuluvat myös seuraavat matkailuautomerkit: Beaver, Safari, Holiday Rambler, MC Kenzy sekä Roadmaster alustatehdas. Euroopan myyntiverkoston muodostavat maahantuojat Saksassa, Englannissa, Sveitsissä, Italiassa ja Suomessa, jossa Arctic MotorCaravan Oy on yhtiön valtuuttama maahantuoja.

Arctic MotorCaravanin varastossa on Monaco Cayman 35 SBD: kokonaispituus 11 metriä, leveys 2,54 metriä, korkeus 3,97 metriä. Vakiovarusteina mm.: hydrauliset tuet (paikallaan ollessa), 2 x Slide Out eli sähköllä ulosliukuvat ”erkkerit”, jotka antavat reilusti lisää oleskelutilaa, 2 x markiisi, 5,5 kW dieselaggregaatti, 2 x taulu-TV, mikro, iso jääkaappi/pakastin jääpalakoneella, 2x matkustamon keskusilmastointi, peruutuskamera ja kuljettajan istuimessa 6 x erilaiset sähköiset säädöt. Lisävarusteina mm.: keskuspölynimuri, kotiteatteri, markiisien sähkökäyttö, hiljainen 8 kW dieselaggregaatti, Leather Image -verhoilu, mukavuusparivuode (ilmasäätöinen), sähkösäädöt molemmissa etuistuimissa, 2 kW invertteri, 3 x peruutuskamera, Sani Con -kuivausjärjestelmä.

Cayman 35:ssa on takamoottori, 6,7-litrainen ja 340 hevosvoimainen Cummins -turbodiesel, sekä Roadmaster alusta, jossa on esim. ilmajousitus ja automaattinen tasonsäätö. Auton kori on rakennettu teräsrungolle, joka on myös seinissä ja katossa. Kokonaispaino on 13 000 kg ja omapaino 11 000 kg.

Auton hinta vakiovarustein noin 240 000 € (sis. 22 % ALV) ja esittelyauton lisävarusteet noin 10 000 €. Auto on esillä Turun Caravan Show & Camping -messuilla 9.-11.1.2009.

JK

Lue seuraavaksi