Uutiset

Autot

Mitsubishin uuden ASX-mallin hinnat on nyt julkaistu

Vuodesta 2009 alkaen Mitsubishi ASX:ää on myyty maailmanlaajuisesti jo 1,32 miljoonaa kappaletta. ASX on Mitsubishi Motorsin kolmanneksi eniten myyty malli, ja on tärkeässä roolissa Mitsubishin globaalissa strategiassa. ASX on suosittu malli myös Suomessa ja on onnistunut kasvattamaan myyntiään viime vuoteen verrattuna (tammi-lokakuu) peräti 211 prosenttia 781 kappaleeseen. 

Uusi Mitsubishi ASX
Uuden Mitsubishi ASX:n muotoilua on uudistettu merkittävästi Mitsubishin uuden muotokielen ja Mitsubishin ”Drive your Ambition” -bränditunnuksen mukaisesti. ASX on kompakti crossover, joka on suunniteltu monipuoliseen arki- ja vapaa-ajan käyttöön. ASX:n kevyt ja kompakti rakenne yhdistettynä crossover-malleille tyypilliseen korkeampaan ajokorkeuteen takaa erinomaisen ketteryyden ja helpon ajettavuuden.

Mitsubishi ASX on varustettu 2.0 litran MIVEC*1 -bensiinimoottorilla, joka on liitetty joko viisivaihteiseen manuaalivaihteistoon tai INVECS*2 -III CVT-automaattivaihteistoon, jossa on myös 6-vaihteinen Sport-ajotila. Uusi ASX on saatavilla sekä etu- että nelivetoisena.

ASX tarjoaa myös uusimpia passiivisen ja aktiivisen turvallisuuden ominaisuuksia, kuten RISE-iskunkestävän korirakenteen, sekä Forward Collision Mitigation (FCM) -hätäjarrujärjestelmän.

*1 Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system
*2 Intelligent and Innovative Vehicle Electronics Control System

Suurimmat muutokset

Muotoilukonsepti
Uuden ASX:n muotoilun suunnittelussa lähdettiin liikkeelle Mitsubishin uudesta ja modernista muotokielestä, joka mukailee Mitsubishin “Drive your Ambition” –bränditunnusta.

Etuosan muotoilu
Uusi Mitsubishi ASX mukailee Mitsubishin muotokielelle tyypillistä “Dynamic Shield” -keulamuotoilua uudella ja modernilla tavalla. Uuden ASX:n keula antaakin välittömästi itsevarman ja vahvan ilmeen. Uusi keulan muotoilu antaa myös vaikutelman pidemmästä keulasta. Keulan ilme on viimeistelty Mitsubishille ominaisella LED-sumuvalojen ja suuntavilkkujen asettelulla etupuskurin laidoille.

Takaosan muotoilu
Uuden Mitsubishi ASX:n tunnusomaisin piirre takaosan muotoilussa on LED-takavalojen terävä ja koko takaosan leveyden mittainen dynaaminen muoto, joka samalla korostaa auton hyvää istuvuutta tiehen. Takapuskurin alleajosuoja on muotoiltu myös uudelleen tuomaan lisää vahvaa ilmettä.

Värit
Uuteen Mitsubishi ASX:ään on nyt saatavilla uusina ulkoväreinä vahva Red Diamond ja hienostunut Oak Brown.

Multimedia ja älypuhelinliitettävyys
Uuden Mitsubishi ASX:n multimedianäytön koko on kasvanut seitsemästä tuumasta kahdeksaan tuumaan. Korkeimpien varustetasojen mallit on varustettu Tom Tom -navigointijärjestelmällä, johon voidaan yhdistää esimerkiksi reaaliaikaiset liikennetiedot oman älypuhelimen kautta.

Alkaen-hinnat
Uuden Mitsubishi ASX:n alkaen-hinnat ovat:

  • Invite MT (manuaali alkaen) 21 990 €
  • Invite CVT (automaatti alkaen) 23 990 €

Uusi ASX on tilattavissa Mitsubishi-jälleenmyyjillä.

Lue myös: Näin käytät kaukovaloja oikein

Lue seuraavaksi