Uutiset

Autot

Mitsubishin ”raskas sarja” jälleen markkinoilla – legendaarinen Pajero tulee uudistuneena

Mitsubishi Pajero on ominaisuuksiensa puolesta hyvin monikäyttöinen. Tilavan ja ylellisen matkustamon puolesta auto soveltuu hyvin perheautoksi, mutta älykäs nelivetojärjestelmä mahdollistaa vakaan ja turvallisen menon myös äärimmäisissä olosuhteissa. 3 330 kilon vetokyvyllä Pajero pärjää vaativissakin vetotehtävissä. Sisätiloiltaan Pajero on myös muuntautumiskykyinen. Istuinrivistö on 7-paikkainen ja kolmannen istuinrivin istuimet ovat tasapohjaisen tavaratilan saamiseksi taitettavissa lattiatason alle tai vaihtoehtoisesti kokonaan poistettavissa.

Uudistuneen Pajeron suorituskyvystä vastaa vahvasti vääntävä 3,2-litrainen turboahdettu Euro5-dieselmoottori. Hevosvoimia uudistuneesta moottorista irtoaa 200 maksimiväännön ollessa 441 Nm. Voimansiirtäjänä toimii 5-vaihteinen automaattivaihteisto.

Edistyksellinen neliveto

Pajeron All Wheel Control -nelivetojärjestelmä yhdistää sähköisesti ohjatun Super Select 4WD -nelivetojärjestelmän sekä ASTC-ajovakauden- ja -pidonhallintajärjestelmän. Edistyksellinen nelivetojärjestelmä sallii kuljettajalle mahdollisuuden valita parhaan mahdollisen vetotavan järjestelmän neljästä vaihtoehdosta ajotilanteen ja maaston mukaan.

Maantieajossa pitävälle pinnalle sopii takaveto, jolloin päästään myös pienempään polttoaineen kulutukseen. Sääolosuhteiden yllättäen muuttuessa järjestelmä sallii takavedosta nelivetoon siirtymisen 100km/h nopeuteen saakka. Sen sijaan vaihteleviin sääolosuhteisiin ja vetotehtäviin sopii nopea viskokytkimellä toimiva neliveto, joka jakaa voimaa 33:67 – 50:50 suhteessa. Parhaan mahdollisen pidon liukkaalla pinnalla ja maastossa takaa keskitasauspyörästön lukitus, joka muuttaa voimanjaon kiinteästi 50:50 etu- ja takapyörien välille. Vaativaan maastoajoon ja haasteellisiin olosuhteisiin puree järjestelmän hidas neliveto. Äärimmäisissä olosuhteissa voidaan vielä lukita takatasauspyörästö, jolloin voima jakautuu tasan taka-akselilla, eikä pääse karkaamaan luistavan pyörän kautta.

Mitsubishi Pajeroon kuuluu kattava Invite-varustelu, johon sisältyy vakiona muun muassa automaatti-ilmastointi, ABS-jarrut ja hätäjarrutehostin, kuusi turvatyynyä, sähköikkunat edessä ja takana, sähkösäätöiset, lämmitettävät ja taitettavat ovipeilit maavaloilla, vakionopeudensäädin ja kytkimet ohjauspyörässä, lämmitettävä tuulilasin alaosa, kattokaiteet, LED-sisävalot sekä monipuolinen kylmän alueen varustelu.

Mitsubishi Pajeron tehdastakuu on 5 v/150 000 km, joista 2 ensimmäistä vuotta ilman kilometrirajaa. MAP-ajoturva kuuluu autoon automaattisesti vähintään kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

L200 pick-up -mallisto laajenee

Mitsubishin uudistunut L200 pick-up -mallisto laajenee, kun kaksipaikkaisen ClubCab-mallin rinnalle saapuvat kaksi- ja viisipaikkaiset DoubleCab-versiot sekä huippuvarustellut Magnum-varustetason mallit. Odotettu Magnum-varustetaso tarjoaa Mitsubishin monikäyttöiseen ja turvalliseen hyötyajoneuvoon tehokkaan 2,5-litraisen dieselmoottorin sekä edistyksellisen nelivetojärjestelmän.

Mitsubishi L200 Magnum-tason 2,5-litrainen välijäähdytetty turbodieselmoottori kehittää 178 hevosvoimaa ja sen suurin vääntömomentti on 400 Nm. Edistyksellinen moottori on erittäin varteenotettava valinta myös taloudellisuudeltaan ja päästöiltään: yhdistetty kulutus on 7,9 litraa satasella. CO2-päästöt ovat puolestaan 208 g/km. Voimansiirtäjänä toimii 5-vaihteinen manuaalivaihteisto.

Magnum-versiossa on kehittynyt, neljä erilaista vetotapaa sisältävä Super Select -nelivetojärjestelmä, joka sisältää myös viskokytkimen sekä M-ASC-ajovakauden- ja pidonhallintajärjestelmän. Nopea takaveto sopii normaaliin tieajoon ja on taloudellisin vaihtoehto. Nopea neliveto viskokytkimen kautta tarjoaa vakautta ajettaessa liukkaalla tai huonokuntoisella teillä normaaleilla ajonopeuksilla. Nopea, voimanjaoltaan kiinteä neliveto on omiaan ajettaessa epätasaisilla tai lumisilla teillä hitaita nopeuksia. Hitaassa nelivedossa voimanjako on kiinteä 50:50, jolloin ajaminen jyrkissä ylä- tai alamäissä ja vaikeassa maastossa sujuu mutkattomasti. Mitsubishi L200 Magnumin nelivetojärjestelmä mahdollistaa jatkuvan ajamisen nelivetotilassa ja yhdistää siihen mahdollisuuden käyttää hidasta nelivetoa vaikeassa maastossa.

Huippuvarusteltu Magnum tarjoaa Invite+ -varustetason lisäksi muun muassa automaatti-ilmastoinnin, hätäjarrutehostimen, sivuturvatyynyt (DoubleCab-malleissa lisäksi turvaverhot), vakionopeudensäätimen, tummennetut takalasit, takapuskurin askelmalla, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, korinväriset lokasuojan levikkeet sekä taitettavat sivupeilit. Lisävarusteina Magnum-malliin on saatavilla metallivärin lisäksi irrotettavan vetokoukun, 7-napaiset johtosarjan ja lavakaukalon sisältävä Travel Pack.

DoubleCab-mallia on saatava sekä kaksipaikkaisena ja viisipaikkaisena kaksikäyttöautona. Kaksipaikkainen DoubleCab sopii mainiosti esimerkiksi ammattikäyttäjille ja harrastajille, jotka tarvitsevat lämmintä tavaratilaa, mutta joille normaalia lyhyempi lavatila ei ole haitaksi.

Tilavan lavan ja Heavy Duty -jousiston ansiosta raskaskin kuorma kulkee Mitsubishin avolavan kyydissä turvallisesti ajovakauden kärsimättä. Mitsubishi L200 -malliston kantavuus on 950-820 kg mallista riippuen ja jarrullisen perävaunun vetokyky koko mallistossa 2700 kg. Maavara on kasvanut Magnum-malleissa 205 mm:iin.

JK

Lue seuraavaksi