Uutiset

Autot

Mitsubishi esittelee uudistuneen Outlander PHEV:n

Mitsubishi esittelee Geneven autonäyttelyssä kaksi uutuutta. Ensiesittelynsä saava, uudistunut Outlander PHEV on maailman myydyin plug-in hybridi SUV-automalli. Toinen uutuus – Euroopassa ensi kertaa esiteltävä e-EVOLUTION CONCEPT -sähköauto – puolestaan edustaa uudistetun Mitsubishi-brändin innovaatioita, osaamista ja tulevaisuuden suuntalinjoja.

Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV lanseerattiin vuonna 2013, ja se oli tuolloin markkinoiden ensimmäinen ladattavalla hybriditeknologialla varustettu nelivetoinen SUV-automalli. Mitsubishi hyödyntää Outlander PHEV:ssä merkin 80 vuoden kokemusta nelivetoteknologiasta, 50 vuoden kokemusta sähköautoteknologiasta ja 30 vuoden kokemusta rallista.

Outlander PHEV on ollut myyntimenestys Euroopassa. Malli on ollut Euroopan myydyin ladattava hybridiautomalli 2015, 2016 ja 2017. Pelkästään Euroopassa on myyty yli 100 000 Outlander PHEV -mallia. Maailmanlaajuisella 140 000 kappaleen myynnillään Mitsubishi Outlander PHEV on myydyin plug-in hybridi SUV-automalli maailmassa.

Mitsubishi Outlander PHEV:stä on tullut Mitsubishin lippulaivamalli, josta löytyvät kaikki Mitsubishin uusimmat innovaatiot ja teknologiat. Outlander PHEV:n kehittynyt plug-in hybriditeknologia on vastaus esimerkiksi sähköautojen pieneen toimintamatkaan ja dieselmoottoreiden päästöihin.

Geneven autonäyttelyssä esiteltävä uusi Mitsubishi Outlander PHEV sisältää seuraavan sukupolven teknologioita sekä sähkömoottorin että SUV-ominaisuuksien osalta. Lisäksi uuden Outlander PHEV:n voimalinja on suunniteltu uudelleen tarjoten entistäkin dynaamisemman ajotuntuman. Sisätilojen materiaaleja on uusittu ja muotoilua on kehitetty virtaviivaisempaan suuntaan.

Uusi PHEV-järjestelmä:

·   2,4 litran Atkinson-kierrolla varustettu bensiinimoottori korvaa aiemman 2,0-litraisen bensiinimoottorin. Uusi moottori tarjoaa paremman väännön, pehmeän ajotuntuman ja erinomaisen kokonaistehokkuuden ja taloudellisuuden alhaisimmilla kierroksilla.

·   Etuakselin sähkömoottorin teho on kasvanut 10 prosentilla.

·   Taka-akselin sähkömoottorin teho on kasvanut 10 prosentilla.

·   Ajoakun kapasiteetti on kasvanut 15 prosentilla.

·   Ajoakun teho on kasvanut 10 prosentilla.

Uusi 4WD-nelivetojärjestelmä: uusia ajotiloja

Mitsubishi Outlander PHEV:n 4WD-nelivetojärjestelmä saa nykyisten “NORMAL” ja “4WD LOCK” -ajotilojen seuraksi uudet “SPORT”- ja “SNOW” -ajotilat. SPORT tarjoaa urheilullisemman ajotuntuman esimerkiksi mutkaisille teille. SNOW puolestaan lisää ajovarmuutta lumisille ja liukkaille tiepinnoille.

Uusi muotoilu: virtaviivainen ja hienostunut

·   Mitsubishi Outlander PHEV:n ulkomuotoilu on uudistunut lukuisilla uusilla piirteillä. Näitä ovat esimerkiksi uudet LED tech-look -ajovalot, “Dynamic Shield” keulan uudistunut ilme ja uusi alleajosuoja edessä. Lisäksi monipuolaiset ja kaksiväriset 18” kevytmetallivanteet ja suurempi takaspoileri antavat uudelle Outlander PHEV:lle virtaviivaisen ja viimeistellyn yleisilmeen.

·   Uuden Outlander PHEV:n sisämuotoilussa korostuvat hienostuneet ja laadukkaat materiaalivalinnat. Näitä ovat esimerkiksi tikattu istuinten nahkaverhoilu, uudet tukevammat etuistuimet, uudelleen muotoiltu vaihdevalitsin, uusi kojelauta, koristelistat sekä ohjainpainikkeet.

Uusi Outlander PHEV esitellään Suomessa syksyllä.

Mitsubishi Outlander PHEV

Pituus x Leveys x Korkeus (mm) 4695 x 1800 x 1710
Akseliväli (mm) 2670
Raideväli etu/taka (mm) 1540/1540
Bensiinimoottori 4-sylinterinen 2,4 litran Atkinson-kierrolla varustettu 16-venttiilinen DOHC/MIVEC
Sähkömoottorit etuakseli x 1, taka-akseli x 1
Ajoakku Lithium-ion
Akun kapasiteetti (kWh) 13.8

e-EVOLUTION CONCEPT

Toinen Mitsubishin uutuus on e-EVOLUTION CONCEPT, joka on nimensä mukaisesti konseptimalli. Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT -mallissa yhdistyvät sekä SUV:n että sähköauton vahvuudet ja se integroi viimeisimmät teknologiset innovaatiot sekä järjestelmät parhaan käyttömukavuuden maksimoimiseksi.

Suorituskykyinen SUV-täyssähköauto henkii erinomaisesti Mitsubishin uudistetun brändin “Drive your Ambition” -tunnusta. Drive your Ambition edustaa seikkailunhaluisuutta, edistyksellisyyttä, inspiroivaa muotoilua ja uuden sukupolven tuotteita, joissa yhdistyvät SUV-mallien, täyssähköautojen ja uusien innovatiivisten järjestelmien vahvuudet.

Ulkomuotoilu

·    Keulan muotoilu edustaa Mitsubishin uutta ”DYNAMIC SHIELD” -tyyliä. Musta jäähdyttimen säleikkö on lasin alla, joka kuvaa konseptiauton sähköautomaisuutta. Keulan ilmeessä korostuvat myös sinisin huomiolinjoin korostetut kamerat ja etusensorit. Aerodynamiikka on otettu huomioon ajovalojen alla sijaitsevin suurin ilmanottoaukoin. Aerodynamiikan parantamisen lisäksi ilmanottoaukot jäähdyttävät samalla jarrusatuloita.

·    Sivu- ja kylkilinjojen muotoilu edustaa SUV-tyyliä korostaen korkeaa hartialinjaa, sisäänpäin kaartuvaa muotoa, terävää horisontaalista linjaa ja korkeaa maavaraa.

·    Korin lyhyet etu- ja takaylitykset takaavat ketterän ja nautinnollisen ajotuntuman. Pyöränkoteloiden korostetut muodot kuvaavat neljän vetävän pyörän voimaa ja vääntöä.

·    C-pilarin muotoilu muistuttaa suihkukoneen peräsintä ja kuvaa edistyksellistä aerodynamiikkaa keulasta takapuskuriin.

Sisätilat

·    Polttomoottorin ollessa poissa, suunnittelijat pääsivät muotoilemaan ohjaamon kokonaan uudelleen. Kojelaudassa korostuu Mitsubishin malleille tyypillinen vaakasuora ja selkeä tyyli. Lisäksi kelluva ja vaakasuora kojelauta helpottaa havainnointia sekä auton järjestelmien käyttämistä turvallisesti.

·    Kojelautaa hallitsee suuri näyttö, joka kertoo tärkeimmät ajotiedot kuljettajalle. Suuren näytön rinnalle on sijoitettu kaksi pienempää näyttöä, joiden kautta pystyy katsomaan etu- ja takakameroiden tuottamia näkymiä, joista on apua esimerkiksi maasto-olosuhteissa.

·    360 asteen matkustamon vapaa näkymä muistuttaakin enemmän suihkukoneen kuin auton ohjaamon yleisilmettä.

Teknologia

·    Täyssähköauto: Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT on varustettu korkean väännön ja tehon omaavilla sähkömoottoreilla. Korkean kapasiteetin akut takaavat vastaavasti pehmeän ja nopeasti reagoivan ajotuntuman. Ajoakusto on sijoitettu lattian alle keskelle autoa taaten tasaisen painonjakauman ja ajovakauden.

·    4WD-nelivetojärjestelmä: Kolmimoottorinen 4WD-nelivetojärjestelmä käyttää yhtä moottoria etupyörillä ja kahta uutta ”Dual Motor Active Yaw Control (AYC)” -järjestelmällä varustettua moottoria takapyörien pyörittämiseen. Kaikki kolme moottoria on yhdistetty Mitsubishin “Super All-Wheel Control (S-AWC)” -ajohallintajärjestelmään. Uusi järjestelmä takaa entistäkin paremman ajonautinnon ja pidon mutkaisilla teillä.

”AI”-tekoäly: ”AI”-tekoäly (Artificial Intelligence) on Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT -mallin yleisohjausjärjestelmä. Se pystyy sensoreidensa ansiosta mukautumaan niin sää, liikenne kuin kuljettajan aikomuksiinkin. Lisäksi “AI” tuottaa informaatiota, opastaa ja opettaa kuljettajaa ajamaan paremmin erityisen koulutusohjelman avulla. Opastus tapahtuu tason määrityksen jälkeen äänen ja visuaalisten elementtien avulla hyödyntäen suurta kojelaudan näyttöä. Kuljettaja huomaakin nopeasti hallitsevansa täysin autoaan ja sen kaikkia ominaisuuksia, olevansa parempi ja turvallisempi kuljettaja sekä nauttimaan ajamisesta entistäkin enemmän.
 

Lue seuraavaksi