Uutiset

Autot

Mercedes-Benzin kolmas vuosineljännes toi vahvat myyntiluvut

Mercedes-Benz kiihdytti jo yritysmyynnin 5. suosituimmaksi merkiksi

Uusia Mercedes-Benz-henkilöautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 523 kappaletta eli 7,1 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Vuoden kymmenen kuukauden aikana uusia tähtikeulaisia autoja on toimitettu asiakkaille yhteensä 5209 kappaletta, ja markkinaosuus on 5,3 prosenttia. Mercedes-Benz on syksyn alkaessa maan 7. eniten rekisteröity henkilöautomerkki ja myynti lähes edellisvuoden tasolla. Markkinaosuus on noussut 0,4 prosenttia.

Yritysmyynnissä Mercedes-Benz nousi jo 5. suosituimmaksi merkiksi ohi BMW:n 1499 kappaleen ja 6 prosentin markkinaosuudella. Dieselmyynnissä Mercedes-Benz on puolestaan maan 3. kysytyin automerkki 12,7 prosentin markkinaosuudella. Kaikista myydyistä Mercedes-henkilöautoista 2430 kappaletta on ollut dieselkäyttöisiä. Mercedesin dieselmyynti on lähes viime vuoden tasolla (–2,7 %) huolimatta dieselkysynnän –24,2 prosentin laskusta.

Myydyimmät Mercedes-mallit ovat A- ja C-sarjat (1199 ja 1062 kpl). A-sarjan kysyntä on kasvanut vuoden takaisesta 63,8 prosenttia. Kannassa on E-sarja 982 kappaleen menekillä.

Mercedes-Benzin globaali henkilöautomyynti lisääntyi 8 ja pakettiautojen 10 prosenttia

Mercedes-Benzin emoyhtiön Daimlerin 3. vuosineljänneksen tulos osoittaa 43,3 miljardin euron liikevaihtoa (+ 8 %) ja vertailukelpoinen liikevoitto 2,7 miljardia euroa (+ 8 %). Daimler myi kolmen kuukauden aikana 839 300 henkilöautoa ja hyötyajoneuvoa (Q3 2018: 794 700). Erityisen hyvin vetivät Mercedes-Benzin henkilö- ja pakettiautot: uusia henkilöautoja toimitettiin 604 700 (+ 8 %) ja pakettiautoja 100 300 kappaletta (+ 10 %). Mercedes-Benz-henkilöautojen osuus Daimlerin liikevaihdosta oli 23,5 miljardia (+ 9%) ja vertailukelpoisesta liikevoitosta 1,4 miljardia (+ 4 %). ”Henkilö- ja pakettiautojemme voimakas kysyntä siivitti koko vuosineljänneksen tulosta. Selvitäksemme lähivuosien suurista muutoksista meidän on kuitenkin petrattava vielä melkoisesti: alennettava kustannuksia ja lisättävä kassavirtaa”, Daimler AG:n pääjohtaja Ola Källenius toteaa.

Mercedes-Benzin arvo jatkoi nousuaan Best Global Brands 2019 -tutkimuksessa

Mercedes-Benzin brändiarvo nousi vuodessa 5 prosenttia ja on nyt 50,8 miljardia dollaria, yhdysvaltalaisen Interbrandin Best Global Brands 2019 -tutkimus laskee. Mercedes-Benz on näin maailman arvokkain premium-automerkki ja ainoa eurooppalainen tuotemerkki maailman kymmenen arvokkaimman brändin joukossa. Kehitys on johdonmukaista, sillä Mercedes-Benz on onnistunut kasvattamaan arvoaan yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien. ”Olemme ylpeitä yltämisestä kahdeksannelle sijalle. Se on suurenmoinen saavutus koko Mercedes-Benz-tiimille – ja tällä tarkoitan jokaista, joka päivittäin työskentelee merkkimme menestyksen eteen”, Mercedes-Benzin markkinointijohtaja Bettina Fetzer kiittää.

Tähtimerkin osuus kotimaan taksikaupasta lähentelee jo kolmannesta 

Kotimaisen taksikaupan hyvä veto on jatkunut koko vuoden, ja ala näyttää nyt 18,9 prosentin kasvulukemia. Kärjessä kulkevan Mercedes-Benzin kasvuluku on kuitenkin tätäkin parempi eli 27,3 prosenttia. Tammi-lokakuun aikana asiakkaille on toimitettu 858 uutta Mercedes-Benz-taksia (vrt. 674 autoa 1­–10/2018), mikä tuo 31,6 prosentin markkinaosuuden. Osuus on kaksi kertaa suurempi kuin seuraavana tulevan Volkswagenin ja suurempi kuin VW:n ja Toyotan yhteensä. Taksikaupan kaksi kärkimallia ovat edelleen Mercedes-Benzin E-sarja ja Sprinter (400 ja 299 kpl). Sprinterin markkinaosuuden kasvu on 124,8 prosenttia. Vito löytyy listan 10. sijalta 81 autolla ja C-sarja 19. sijalta 37 autolla.

Sprinterin kasvuvauhti on jatkunut pakettiautoissa koko vuoden

Pakettiautoissa Mercedes-Benz jatkaa maan 3. suosituimpana merkkinä. Asiakkaille on toimitettu yhteensä 1428 uutta pakettiautoa, ja markkinaosuus 11,4 prosenttia. Vito on 5. kysytyin pakettiautomalli (854 kpl, markkinaosuus 6,8 %). Sprinter löytyy sijalta 8 yhteensä 486 autolla ja 3,9 prosentin osuudella. Sprinterin pakettiautomyynti on edelleen 13,8 prosentin kasvussa.

Mercedes-AMG Petronas saavutti kaiken kuluvan F1-kauden aikana

Teksasin Austinissa ajettu Yhdysvaltain GP päättyi parhaaseen mahdolliseen tulokseen Mercedes-AMG Petronas -tallin kannalta. Kisan voitti Valtteri Bottas, joka samalla varmisti toisen sijansa kuljettajien MM-taistossa. Kisassa toiseksi ajanut Lewis Hamilton varmisti samalla 6. F1-maailmanmestaruutensa, vaikka kaksi kauden osakilpailua on yhä ajamatta. Mercedes-AMG-talli on kerännyt jo nyt 695 pistettä ja varmistanut hyvissä ajoin kauden tallimestaruuden. ”Suuret onnittelut Lewikselle, kuusi maailmanmestaruutta on huikea saavutus. Hän on kova vastustaja, jolla on vähän heikkouksia ja tekee vähän virheitä. Olen nyt päässyt hyvään vauhtiin, joten odotan jälleen kovaa taistelua hänen kanssaan ensi vuonna”, Bottas summasi kisan päätyttyä. ”Valtteri ajoi täysin virheettömän kilpailun ja ollut uskomaton koko viikonlopun ajan, joten hän ansaitsee tämän voiton täydellisesti”, tallipäällikkö Toto Wolf ylisti Austin kisan jälkeen.

Mercedes-Benz Guard: 90 vuotta henkilösuojattuja automalleja

Mercedes-Benz on valmistanut jo tehtaan tuotantolinjalla erikoissuojattuja ja -varusteltuja Guard-automalleja jo 90 vuoden ajan – pidempään kuin yksikään toinen autonvalmistaja. Ensimmäinen tämän luokan auto oli Model Nürburg 460 (W 08). Se ja kaksi panssaroitua Model 770 Grand Mercedes Pullman -autoa toimitettiin Japanin keisari Hirohitolle vuonna 1935. Keisarin käyttämä Grand Mercedes on nykyisin esillä Mercedes-Benzin museossa Stuttgartissa. Guard-mallistot elvytettiin uudelleen vuonna 1963 Model 600:n esittelyn jälkeen, kun Saksan liittotasavallan hallitus tilasi siitä panssaroituja versioita valtiovieraiden käyttöön. Vuodesta 1980 lähtien kaikkiin S-sarjan mallistoihin on kuulunut myös Guard-erikoisversio. Henkilösuojattuja autoja käyttävät valtionpäämiehet, kuninkaalliset, liike-elämän edustajat ja julkkikset ympäri maailmaa. Nykyisin saatavissa on kolme Guard-mallia: Mercedes-Maybach S 650 Guard, Mercedes-Maybach S 650 Pullman Guard sekä Mercedes-Benz S 600 Guard. Ne voidaan varustella aseita ja räjähdysaineita vastaan tehtaalla aina suojaluokkaan VR10 saakka.

Lue myös: Talvirenkaasta on löydyttävä riittävät nastat

Lue seuraavaksi