Uutiset

Autot

Mercedes-Benz paljasti ensimmäiset yksityiskohdat uudesta Sprinteristä

Mercedes-Benz paljasti Pohjois-Amerikan hyötyajoneuvonäyttelyssä Atlantassa ensivilkaisun uudistuvasta Sprinteristä. Yleisö sai nähdä piirroskuvan, josta Sprinterin moderni ja rohkea muotoilu tulee esiin. Uuden Sprinterin lanseeraus tulee olemaan pakettiautomarkkinoiden vuoden 2018 merkittävin tapahtuma.  

Oman segmenttinsä lippulaiva tulee uudella versiolla näyttämään tietä ja määrittelemään uusiksi pakettiautojen standardit niin ulkonäön kuin varustelunkin osalta. Etenkin keulan ja ajovalojen muotoilu luovat autoon uutta urheilullisempaa ilmettä.

Uudessa Sprinterissä entistä monipuolisemmat kokovaihtoehdot ja uuden sukupolven liitettävyyspalvelut

Tulevaisuuden megatrendit digitalisaatio ja kaupungistuminen tulevat muuttamaan tapaa, jolla liikumme ja liikutamme asioita. Mercedes-Benzin vuonna 2016 julkaisema adVANce-ohjelma pyrkii tarjoamaan täydellisiä liikkumisratkaisuja jokaiseen tarpeeseen. Tämä on otettu huomioon myös uudessa Sprinterissä.

Uuden Sprinterin ominaisuuksiin kuuluvat kehittyneet ajohallintajärjestelmät sekä liitettävyyspalvelut, jotka tuovat ajokaluston hallinnan uudelle entistäkin ammattimaisemmalle tasolle. Myös Sprinterin laaja korivalikoima kasvaa entisestään; tarkoituksena on palvella eri aloja vielä monipuolisemmin.

Mercedes-Benz Vansin johtaja Volker Mornhinweg kertoi Atlantan messuilla uuden Sprinterin ominaisuuksista: “Pelkkä parhaiden autojen rakentaminen ei riitä meille. Haluamme tarjota täydellisen liikkuvuusratkaisun kaikille aloille ja kaikkiin kuljetustarpeisiin. Juuri tämä oli tavoitteemme uuden sukupolven Sprinterin kanssa. Ikoninen auto sisältää tietenkin myös kaikki sen perinteiset ominaisuudet: luotettavuuden, turvallisuuden sekä kustannustehokkuuden.”

Pakettiauto, joka nimestä muodostui oma ajoneuvoluokka

Mercedes-Benz Sprinter lanseerattiin vuonna 1995, jolloin se loi pakettiautojen markkinoille täysin uuden ajoneuvosegmentin. Sprintereitä on myyty 3,3 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa ja se on Mercedes-Benz pakettiautojen myydyin tuote.

Uuden Sprinterin lanseeraus on Euroopassa vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Tarkempia tietoja autosta julkistetaan tulevina kuukausina.

Lue seuraavaksi