Uutiset

Autot

Mattisen perhe autokauppiaiksi Lohjalla

Autotalo Lohja Oy:n toimitusjohtajana toimii Jorma Mattinen. Myös Jorma Mattisen poika Juhani Mattinen on siirtynyt uuden yhtiön palvelukseen vastaten jatkossa vaihtoautotoiminnasta. Lohjan Autola Oy:n työntekijät sekä Lohjalla että Tammisaaressa (Ekenäs Bilhus) siirtyivät uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä. Autotalo Lohjan edustuksiin kuuluvat Volkswagen-henkilö- ja hyötyautojen lisäksi Seat-myynti ja -huolto sekä Audi -huolto Lohjalla.
Bertel Niemi vastaa jälkimarkkinoinnista Tammisaaressa kuten ennenkin. Agronomi Jorma Mattinen on työskennellyt Keskossa vuodesta 1989 lähtien ja Konekesko Oy:ssä sen perustamisesta vuodesta 2001 lähtien. Viimeksi hän toimi linjajohtajana Konekeskossa vastaten maatalouskonekaupasta Suomessa ja Baltian maissa. Yrittäminen ei ole uutta Jorma Mattiselle sillä vuodesta 1973 hän on työskennellyt myös maatalousyrittäjänä Koskennurmen tilalla Salossa.
Mikä sitten sai 60 vuotiaan Jorma Mattisen vielä ryhtymään autokauppiaaksi?
”Tuossahan se syy on pöydän toisella puolen. Juhani on aina ollut innostunut autoista, osasi automerkit ennen kuin kirjaimet”, virnistää vanhempi Mattinen. Kauppatieteen maisteriksi valmistumassa oleva Juhani (26 v.) sanoo, että tilaisuus oli ainutlaatuinen, eikä sitä voinut jättää käyttämättä.
”Työnjako meillä on sellainen, että vielä viisi vuotta minä johdan tätä yritystä ja Juhani opettelee autokauppaa. Sitten vaihdamme osia. Juhani siirtyy johtoon ja minä alan miettiä autokaupan kiemuroita”, lisää Jorma.
”Täällä Lohjan seudulla markkinaosuutemme ei ole kaikkein vahvin, mutta vakaa aikomuksemme on hakea johtavaa asemaa. Markkinajohtaja Volkswagen ja Seat ovat vahvoja, tunnettuja merkkejä, joten niistä asia ei ainakaan jää kiinni”, jatkavat Mattiset.
”Asiakaspalveluun panostetaan vahvasti. Yhteydenpito asiakkaisiin aktivoidaan ja palvelu jalostetaan kokonaisvaltaiseksi. Autokauppa tehdään asiakkaiden tarpeita kuunnellen ja asiakkaiden ehdoilla”, lupaa Juhani Mattinen.
Tammisaaren ja Lohjan pisteiden yhteenlaskettu henkilömäärä on 31. Näistä Lohjalla 11 on asentajaa, kolme työskentelee töiden vastaanotossa, neljä hoitaa varaosia ja saman verran tekee toimistotöitä. Tammisaaressa työskentelee myyntipäällikkö ja kaksi automyyjää.
”Tällä hetkellä Volkswagenin hyötyajoneuvomallisto on hyvä ja kattava. Malliston syömähampaat ovat Transporter – ja Crafter –mallistot. Volkswagenille on henkilöautopuolellakin vakiintunut turvallisen auton maine. Pelkät hyvät tuotteet eivät kuitenkaan riitä asiakkaan pitämiseen, tarvitaan myös hyvä ja toimiva jälkimarkkinointi”, jatkaa Jorma Mattinen. Samalla hän kertoo, että pyrkimys on myydä vuodessa yli tuhat uutta ja käytettyä autoa. Mattiset viettivät molemmissa toimipisteissä avajaisia 2.-4.9.2011.
Internet -osoite: www.autotalolohja.fi

Lue seuraavaksi