Uutiset

Autot

Matkailuautoilua pakkasten purressa

Matkailuautoilua pakkasten purressa
Dethleffs Advantage T 6441

Teksti ja kuvat: J. Kuusjärvi/ Kevyt Kuljetuskalusto

Pitkät matkailuajoneuvoperinteet omaava saksalainen Dethleffs on Suomen matkailuautotilastojen kärjessä. Sen suuren suosion saavuttanut Fiatin alustalle tehty Advantage-mallisto tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja kaikissa kolmessa ajoneuvoluokassa – alkovit, puoli-integroidut ja integroidut. Lisäksi mallistoon kuuluu kaksoispohja-alkoviautoja, joista löytyy enemmän säilytystilaa ja erinomaiset talviominaisuudet sekä hienostuneempi versio – Advantage Elegance. Myös uusi edullinen Sunlight-mallisto perustuu Advantage-malliston autoihin. Koeajossamme oli puoli-integroitu Dethleffs Advantage T 6441.

Moottori koeajoautossa oli 2,3litrainen JTD. Sen määrittelisin juuri riittäväksi. Auto jaksaa mennä kohtuullisesti isoimmallakin vaihteella, mutta alle 80 km/h nopeudessa sitä ei kannattanut tarjota. Ehkä lyhyempi 5. vaihde auttaisi tilannetta (saatavana lisävarusteena). Jos haluaa helposti ajettavan auton, niin kannattaa valita 2,8-litran moottori. Sen yhteyteen saa automaattivaihteistonkin.

Tällä autolla on helposti kuuluisa ”teiden tukko”, sillä nopeusmittarissa on yllättävän suuri virhe, reilu 10 km/h.
Dethleffs-Ducato on mukava ajella. Perusajoneuvossa on vakiona äänenvaimennuspaketti, joka pitää ohjaamon äänet hyvin kurissa. Eniten ääntä aiheuttaa kalusteiden natinat epätasaisilla pinnoilla ajettaessa.Ajettavuus on niin hyvä, kuin Ducaton alustan kyseessä ollessa voi kuvitellakin.Tyypillisesti pakettiautoissa ajettavuus on mukavampi kuorman kanssa ja matkailuautossahan on jatkuvasti lähes täyttä kuormaa vastaava paino päällä. Paino jakautuu mukavan tasaisesti ja siten ajokäytös on rauhallinen. Advantage-mallistossa ryhdikkään painon kantamisen takeena on vahvistettu jousitus.

Kylmyys koettelee

Koeajo osui koville pakkasille. Öisin oli lämpötila 20-25 astetta eikä päivisinkään ollut juurikaan kuin kymmenen astetta lämpimämpää. Lämpöjen kanssa pakkanen ei tuottanut ongelmia. Suurimman yllätyksen tuotti Fiatin moottori, joka puski lämpöä matka-ajossa reilusti ohjaamoon. Jopa niin paljon, että ilman nestekaasulämmitystä asunto-osan lämpötila pysyi +20 asteen vaiheilla ulkolämmön ollessa -20 asteen alapuolella. Kaupunkiajossa lämpöä ei tosin enää riittänyt samalla mallilla. Muistelen, että joskus Ducaton JTD-pakettiautoversiossa on ollut vastaavalla pakkasella kylmä. Vaikutusta on varmasti tämän keulan ilmanottoaukkojen peittona olleella ”talvisarjalla”. Ohjaamon lämpöpeitto auttaa lämpötaloutta, mutta silti ohjaa-mo vuotaa lämpöä ja sitä kautta tulee vedontunnetta lattialle.

Nestekaasulämmittimen teho tuli myös todettua riittäväksi. Näillä pakkasilla ei vielä tarvinnut pyytää aivan kaikkea lämmittimeltä. Se piti aina välillä taukojakin lämmittämisessä. Eristeet lienevät asialliset, sillä edes aivan ikkunan vieressä ei ollut kylmä nukkua. Kylmää tuli selvästi eniten ohjaamosta väliverhon ja sen lisänä olevan lämpöverhon alta, vaikka ohjaamo oli peitettynä kokopeitteellä. Käytännössä se tuntui vedon tunteena lattialla. Helsinki Caravanista neuvottiin kyllä jo lähteissä käyttämään auton sisätilanlämmitintä ohjaamossa kovalla pakkasella juuri edellä mainitun välttämiseksi. Lämmönsiirto lämmittimeltä sisätiloihin on toteutettu ilman avulla johtamalla sitä putkistoa myöten lattian rajassa sijaitseville suuttimille. Ratkaisu pitää lattian kohtuullisen lämpimänä ja sopivalla suuttimien säädöllä voisi tilannetta vielä saada ehkä paremmaksikin.

Tuorevesijärjestelmälle kova pakkanen osoittautui liiaksi. Vettä suoriutunut tästä tilanteesta. Täsen onnistunut saamaan kuin kyl-säkin mallissa kaikkien syöttöputmänä WC:n lavuaarin hanalle. Au-kien kerrotaan olevan lämpimässä to oli alkuun ilman vesiä ja se sai tilassa. mennä aivan kylmäksi. Lienee kuitenkin jossakin putkiston mutkis-Väljyyttä kahdelle sa ollut muutama tippa vettä ja se Asunto-osan sähkö tulee 85 amei enää näillä pakkasilla jaksanut peeritunnin geeliakusta.Verkkovirsulaa. Enempää järjestelmä ei kui-taan kytkettynä laturi lataa sekä tenkaan jäätynyt, sillä vesi tuli vielä käynnistys- että asunto-osan akseuraavanakin päivänä WC:n ha-kua. Sähkön riittävyyden käynnisnalle. Kaksoispohja-auto olisi ehkä tykseen takaa akkujen erotusautomatiikka. Akkujen varaustilanteen voi tarkistaa ulko-oven päällä sijaitsevasta käyttöpaneelista, mistä näkee myös tuorevesi ja harmaajätevesisäiliöiden täyttöasteen. Kaasupulloja sopii kaksi niille tarkoitettuun tilaan. Pullonvaihtoautomatiikkaa ei tässä autossa ollut, joten vajaan kaasupullon vaihtoi mielellään täyteen ennen nukkumaan menoa.

Takaosassa sijaitseva 2000 x 1320 mm kokoinen kiinteä parivuode on melko korkealla lattiatasoon nähden. Ratkaisu mahdollistaa suuren tavaratilan vuoteen alle erityisesti Dethleffsille tyypillisen alas lasketun rungon takapään kanssa. Tähän tilaan pääsee sekä luukun kautta että sisätiloista nostamalla kaasujousin kevennetty vuode ylös. Vuoteen alla sijaitsee myös Trumatic C 6002 sähkövastuksella terästetty kaasulämmitin integroidulla 12,5 litran kuumavesiboilerilla.

Pöydästä ja istuinryhmästä saadaan 1860 x 1300 mm kokoinen vuode. Penkin leveys ei ole noin suuri, mutta kyljistä taitettavin jatkopaloin, pöytälevyn jatkopalan sekä patjan levityspaloin saadaan leveyttä vuoteeseen. Käytävä jää vuode levitettynä varsin kapeaksi, mutta istuinasennossa tilaa on kylliksi. Tämä vuode sopii paremmin lyhyille, sillä istuintyynyjen muotoilun takia molemmat päät nousevat hieman ja se tuntuu epämiellyttävältä erityisesti jalkopäässä.

Tämä pohjaratkaisu soveltuu parhaiten kahden hengen asusteluun kiinteän parivuoteen ansiosta. Kahdelle autossa onkin suhteellisen väljät tilat.Toki istuinryhmästä käännetyssä vuoteessa nukkuu ennen kuin taivasalla. Ohjaamon lämpöpeitto auttaa lämpötaloutta, mutta silti ohjaamo vuotaa lämpöä ja sitä kautta tulee vedontunnetta lattialle.

Vaalean puun sävyiset kalusteet ovat tyylikkäät. Keittiön työtasoon on upotettu 3-liekkinen liesi ja pesuallas, jotka ovat lasikansin peitettävät. Reilun kokoinen jääkaappi on varustettu pakastelokerolla. Keittiön alakaapistosta löytyvät myös kaasulaitteiden pääkatkaisimet.

Pesu-/WC-tila ei järin suuri ole, mutta tilaa liikkua silti yllättävän hyvin.Yksi tilankäyttöä tehosta-va yksityiskohta on kääntyvä WC-istuin. Kun istuinryhmä on muunnettu vuoteeksi ei keittiön edessä ole juuri tilaa kokata.Vuoteesta saa kyllä kapeamman jättämällä levityskappaleet pois.

Dethleffs T 6441

Alusta Fiat Ducato 15 2,3 JTD

matalalattiaversio Moottori 81 kW (110 hv), 270 Nm / 1800 k/min Kokopit./ Kokonaisl./ Kork. 6,69 m / 2,25 m / 2,81 m Akseliväli 3,70 m Omamassa 2810 kg Kantavuus 685 kg Kokonaismassa 3495 kg Perävaunu jarruin / jarruton 2000 kg / 750 kg Rengaskoko 215/70R 15C Henkilöluku 6 Vuodepaikkoja 4 Jääkaappi/Pakastelokero 97 / 10 litraa Vesitankin tilavuus raikas/jäte 115 / 90 litraa Akku (geeliakku) 120 Ah Laturi 17 A Perushinta 47 950 euroa

Fiat Editions-paketti 1 435 euroa (sis. mm. ilmastoinnin ja keskuslukituksen)

talvipaketti Truma 1 820 euroa (sis. mm. C 6002:n sähköpatruunalla ja maskipeiton)

Luxus-talvipaketti 1 750 euroa (sis. mm.Webastolisälämmityksen, ohjaamopeitteen ja 120 Ah geeliakun)

yhteensä 52 955 euroa

Lue seuraavaksi