Uutiset

Autot

Matkailuajoneuvouutuudet esillä Helsingin Caravan-messuilla

Caravan-messut

Kotimaan matkailusta on tullut entistä suositumpaan viime vuosina, etätyömahdollisuudet ovat lisääntyneet ja vapautta arvostetaan entistä enemmän. Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustaminen on omatoimimatkailua parhaimmillaan. Nyt puhutaan myös van lifestä ja autonomadismista. Matkailuajoneuvojen vuokraamisesta on myös tullut entistä suositumpaa. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään satoja erilaisiin tarkoituksiin soveltuvia matkailuajoneuvoja. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 20.–22.1.2023 Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan Matkamessujen kanssa.

”Matkailuajoneuvoilla matkustaminen on murroksessa. Nyt nähdään sosiaalisen median kanavissa entistä enemmän nuoria ja perheitä matkustamassa pidempiäkin matkoja ja aikoja matkailuajoneuvoilla. Matkailuautot, -vaunut ja retkeilyautot vievät yhä useammin elämysmatkalle. Van life tai suomalaisittain pakuelämä-ilmiössä matkataan pidempiäkin aikoja matkailuajoneuvossa ja asutaan siellä kuin kotona. Etätyöt mahdollistavat tämän hyvin. Autonomadismista puhutaan, kun asutaan vakituisesti paikkariippumattomasti matkailuajoneuvossa. Matkailuajoneuvojen myynti ei yltänyt vuonna 2022 huippuvuoden 2021 lukuihin mutta trendi alalla on positiivinen. Matkailuajoneuvot kiinnostavat entistä enemmän ja uusien ajoneuvojen kaupankin uskotaan paranevan. Ajoneuvojen käyttö yhä monipuolisemmin työ- ja harrastustoiminnassa, vuokrauksen lisääntyminen, monipuolinen tarjonta, sekä erilaiset rahoitusvaihtoehdot tukevat kasvua” kertoo toiminnanjohtaja Mika Jokinen Matkailuajoneuvotuojat ry:stä.

Nuoret aikuiset ovat myös matkailuajoneuvoalalle tärkeä kohderyhmä

Alan haasteena on saada nuoret aikuiset kiinnostumaan ajoneuvomatkailusta. Mira Reimin tekemän opinnäytetyön mukaan ajoneuvomatkailua kohtaan esiintyy edelleen ennakkoluuloja, mutta asenne on myös murroksessa ja ajoneuvomatkailun voidaan huomata kiinnostavan eri tasolla. Toisaalta matkailuajoneuvolla matkustaminen koetaan kalliiksi. Nuoret aikuiset suhtautuvat pääasiassa avoimesti ja kiinnostuneesti matkailuajoneuvoihin ja nostavat vetovoimatekijöiksi erityisesti vapauden, riippumattomuuden, matkanteon helppouden, etätyömahdollisuudet sekä omien tavaroiden vaivattoman kulkemisen mukana. He tarvitsevat kuitenkin enemmän tietoa matkailuajoneuvoilla matkustamisesta.

Matkailuajoneuvoala toivottaa nuorten matkailuajoneuvoilijoiden lisäksi myös nuoret yrittäjät tervetulleiksi. Suomalaisen perheyritys TC Vehicle Oy Touring Carsin tuore hallituksen jäsen ja yrityksestä liki puolet omistava 20-vuotias Elle Tick iloitsee matkailuajoneuvojen vuokrauksen kasvuluvuista ja siitä, että suomalaiset ovat löytäneet ajoneuvomatkailun kansainvälisten asiakkaiden lisäksi. Tick uskoo nykyisten trendien muun muassa van lifen tekevän hyvää alalle.

Matkailuajoneuvoja erilaisiin tarkoituksiin – esillä myös vuokraus

Caravan-messuilla esitellään satoja uutuusmalleja. Mukana ovat muun muassa Adria, Affinity, Bürstner, Carado, Carthago, CasaCar, Challenger, CI, Concorde, Dethleffs, Etrusco, Fendt, Frankia, Hobby, Hymer, Kabe, Kulkuri, Knaus, Laika, LMC, McLouis, Mobilvetta, Morelo, Poksi, Sunlight, Sun Living, Tabbert, T@B, Pössl, Roadcar ja Weinsberg. Matkailuajoneuvojen lisäksi esillä on tarvikkeita ja varusteita, joita messuille tuovat muun muassa Kehä Caravan Tukku ja Suomen Vaunuosa.

Messuilla esiteltäviä matkailuautoneuvouutuuksia ovat muun muassa kevyt (820 kg) matkailuvaunu Adria Aviva 360 DK, matkailuauto Bürstner Ixeo Time IT 726 J.Edition, avara saarekevuoteinen matkailuauto Carthago E-line 64 XL QB, luxus-matkailuauto Concorde Centurion 1165 GSI, ensimmäistä kertaa Suomen messuilla esiteltävä Etrusco, rannalle syntynyt kevyt sympaattinen retkeilyvaunu Hobby Beachy 30 ja iso matkailuvaunu Hobby Maxia 660 WQM, huippuvarusteltu Hymer ML-T 570 Cross Over, Volkswagen T6.1.-alustalle rakennettu kompakti Knaus Tourer Van 500 MQ ja täyssähköinen matkailuvaunu Knaus Sport 450 FU e-Power, Pösslin sähköinen e-Vanster-tilaretkeilyauto nostokatolla sekä kattavan varustuksen matkailuauto Sun Living S 75SL ja SC -mallit. Esillä on myös Thulen kattotelttoja.

Helsingin Caravan 2023 -messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 20.–22.1.2023 klo 10-18 Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan Pohjois-Euroopan suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen kanssa. Molempiin tapahtumiin pääsee tutustumaan samalla pääsylipulla. Pääsyliput ovat edullisempia etukäteen verkkokaupasta ostettuina: https://shop.messukeskus.com
Helsingin Messukeskus järjestää Caravan-messut yhteistyössä Matkailuajoneuvotuojat ry:n (MAT) kanssa. Edellisen kerran Helsingin Caravan-messut ja Matkamessut järjestettiin vuonna 2020.

Lue seuraavaksi