Uutiset

Autot

Matkailuajoneuvokauppiailla 21.–22.3. valtakunnallinen näyttelyviikonloppu

Matkailuajoneuvokauppiaat toteuttavat nyt kevään kynnyksellä 21.–22. maaliskuuta valtakunnallisen Liikkuva Koti -näyttelyviikonlopun, jolloin matkailuajoneuvoliikkeissä on esillä paljon uusia ja käytettyjä matkailuautoja ja -vaunuja. Kauppiaat kertovat myös matkailuajoneuvojen lisävarusteista, huoltopalveluista, rahoituksesta ja vuokrauksesta.

Matkailuautot ja -vaunut ovat hyvin varusteltuja vapaa-ajanasuntoja, jotka tarjoavat kaikki kodin mukavuudet. Liikkuva koti ei sido käyttäjäänsä samojen maisemien katselemiseen ja matkailun lisäksi matkailuajoneuvot soveltuvat myös monien harrastusten kulku- ja majoitusvälineiksi. Matkailuajoneuvolla liikuttaessa nukutaan omassa vuoteessa, omat varusteet ja tavarat ovat aina käden ulottuvilla, ja aikataulut on vapaasti päätettävissä. Lämmin vesi, suihku, kemiallinen wc, jääkaappi ja kaasuliedellä varustettu keittiö kuuluvat matkailuajoneuvojen perusvarusteluun, ja lattialämmitys lisää oleskelumukavuutta.

Kesä on karavaanimatkailun sesonkia, mutta modernissa matkailuajoneuvossa tarkenee myös talvella. Korin rakenteet, eristykset ja lämmitysjärjestelmät on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, ja talvella matkailuajoneuvoilla majoitutaankin paljon laskettelukeskuksissa. Liikkuvan loma-asunnon ”tonttia” on helppo vaihtaa, kun maisemat tai kelit alkavat kyllästyttää. Matkailuajoneuvo vapauttaa kesärutiineista, sillä leirintäalueella ei tarvitse ajaa nurmikkoa tai kitkeä kasvimaata, ja joku muu lämmittää myös saunan.

Matkailuautojen monipuolinen tarjonta ulottuu pakettiauton kokoisista retkeilyautoista linja-automaisiin maantiejahteihin. Valtaosaa matkailuautoista saa ajaa henkilöautokortilla. Pienimmät matkailuvaunut ovat ”eräkämppäkokoa”, suurimmat 10-metrisiä loistohuviloita. Vuodepaikkoja on 2–7 hengelle, ja huoneratkaisuja löytyy erilaisiin elämäntilanteisiin ja käyttötarkoituksiin.

Karavaanariharrastus on ikärajatonta toimintaa, joten sama ajoneuvo voi palvella kesällä matkustelevia isovanhempia ja lapsenlapsia, syksyllä sienestäviä vanhempia ja talvella laskettelevia nuoria.

Matkailuajoneuvot palvelevat vapaa-ajanviettäjien lisäksi monien lajien harrastajia ja kilpailijoita. Matkailuautossa tai -vaunussa majoitutaan tasokkaasti, on harrastuksena tanssi, suunnistus, retkeily, marjastus, kalastus, laskettelu, hiihto…Uusiin ja käytettyihin matkailuajoneuvoihin, niiden rahoitus ja vuokrauspalveluihin sekä karavaanimatkailuun on helppo perehtyä 21.–22.3., kun matkailuajoneuvokauppiaat järjestävät valtakunnallisen Liikkuva Koti -näyttelyviikonlopun.

Lue seuraavaksi