Uutiset

Autot

Maskisuoja nopeuttaa moottorin lämpenemistä pakkassäässä

Viime päivien ankarat pakkasaamut ovat tarjonneet kylmää kyytiä ja haastavia tilanteita monille autoilijoille. Kun lämpömittari vajoaa kahdenkymmenen pakkasasteen tienoille ja hyytävä viima puhaltaa, ei se herkkua ole myöskään ajoneuvon moottorille.

Korkeat pakkaslukemat kurittavat kuitenkin erityisesti diesel-käyttöisiä ajoneuvoja, sillä niiden lämpeneminen on muutenkin hitaampaa ja ne hyytyvät herkemmin tien poskeen rankemmissa talviolosuhteissa. Helppo ja edullinen tapa nopeuttaa moottorin lämpenemistä on hankkia autollesi maskisuoja.

Maskisuoja suojaa moottoria lumelta ja viimalta

Maskisuoja peittää mallista riippuen jäähdyttimen säleikön ja/tai etupuskurin ilmanottoaukot. Suojaa suositellaan käytettäväksi etenkin diesel-käyttöisissä autoissa, kun ulkoilman lämpötila laskee + 5 asteen alle. Maskisuojan tehtävänä on estää kylmän ilman ja lumen pääsy moottoritilaan, joten moottori pystyy lämpenemään nopeammin. Diesel-autojen lisäksi myös nykyaikaiset, vähäpäästöiset bensiinimoottorit hyötyvät maskisuojan käytöstä.

Etenkin kaupungissa ajetaan paljon lyhyitä, muutaman kilometrin siirtymiä, jolloin moottori ei pakkassäässä kerkeä lämpenemään tarpeeksi. Maskisuojan avulla moottori lämpenee tehokkaammin, joten moottorin rasitus pienenee ja itse ajaminenkin on mukavampaa. Kun moottori saavuttaa normaalin käyttölämpötilansa nopeammin, vähenevät myös polttoaineen kulutus ja pakokaasupäästöt. Maskisuoja myös estää lumen pääsyn moottoritilaan ja pienentää huohotinjärjestelmän jäätymisen riskiä, mikä on kohtalaisen yleinen ongelma etenkin talven kovimmilla pakkasilla.

Kotimaiset, korkealaatuiset Tammers-maskisuojat

Tammers-maskisuojat ovat Suomessa valmistettuja, pohjoisen kylmiin talviin suunniteltuja maskisuojia, joita on saatavilla sekä automallikohtaisina että muotoon leikattavana yleismallina. Tammersin maskisuojavalikoima kattaa lähes kaikki Suomessa myytävät ja monet jo tuotannosta poistuneetkin automallit. Suoja kiinnitetään ajoneuvon maskiin Tammers-erikoiskiinnikkeillä ja siihen on helppo tehdä aukko lämmittimen pistokkeelle.

Tammers-maskisuojan hyödyt

–  Nopeuttaa moottorin lämpenemistä
–  Auttaa ylläpitämään moottorin normaalia käyttölämpötilaa
–  Estää lumen ja viiman pääsyn moottoritilaan
–  Pienentää huohotinjärjestelmän jäätymisen riskiä
–  Vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä
–  Pidentää moottorin elinikää
–  Helppo asentaa paikoilleen
–  Valikoimasta löytyy sopiva maskisuoja lähes kaikkiin Suomessa myytäviin autoihin

Tammers-maskisuojavalikoiman näet täältä.

Lue seuraavaksi