Uutiset

Autot

MAN TGE-alusta täydentää ProCaravanin valikoimaa

ProCaravan on Ylivieskassa vuonna 2008 perustettu täyden palvelun matkailuajoneuvoliike, joka työllistää noin 20 alan ammattilaista Ylivieskassa ja Nummelassa. Yritys on vahvassa kasvuputkessa ja tällä hetkellä ProCaravan myy vuodessa noin 120 uutta ja yli 350 käytettyä alan ajoneuvoa. Vastuullisen ja luotettavan toiminnan kautta merkkiedustusten määrä on kattava, ja Knaus-, Weinsberg- Rapido- ja Dreamer-valikoimista löytyvät sopivat ratkaisut jokaiseen makuun, hintaluokkaan ja tarpeeseen. Nyt ProCaravan esittelee hyvin mielenkiintoisen ja odotetun tulokkaan maamme markkinoille, kun Knaus Van TI on saatavana myös MAN TGE -alustaversiona.

ProCaravanilla on jatkuvasti erittäin laaja valikoima niin uusia kuin käytettyjä matkailuajoneuvoja. Nummelan toimipiste sijaitsee vain vartin ajomatkan päässä Kehältä ja rauhallisen sijainnin kautta paikalle on helppo tulla isollakin autolla ja koeajojen suorittaminen sujuu mukavissa merkeissä.

 

ProCaravanin Nummelan toimipisteen Ari Niskanen kertoo kuluneen vuoden menneen myynnillisesti hyvin positiivisesti ja esimerkiksi retkeilyautoluokka on houkutellut runsaasti asiakaskuntaa. ”Positiivinen viidakkorumpu on toiminut myös Rapido-malliston puolesta ja merkin luotettavuus sekä hyvä hinta-laatusuhde ovat tavoittaneet maamme karavaanarien luottamuksen. Tämän ansiosta Rapido on kolminkertaistanut myyntinsä Suomessa ja syksyllä esiteltävä Mercedes-Benz-alustaversio tulee vielä varmasti lisäämään kysyntää. Mercedes-Rapido on näytillä Lahden messuilla ja samassa paikassa on mahdollista tutustua myös uuteen Knaus Van TI -malliin MAN TGE -versiona”, kertoo Niskanen.

Knaus Van TI Plus MAN TGE

ProCaravanin Ari Niskanen on tyytyväinen MAN TGE:n liittymisestä alustavalikoimaan. Saksalaismerkki tuo lisää mahdollisuuksia erityisesti ajamisen mukavuutta arvostavalle asiakaskunnalle.

Moni saksalaislaatuun mieltynyt karavaanari on odottanut MAN TGE -malliston saatavuutta matkailuautoversioksi suurella mielenkiinnolla. ProCaravanin valikoimaan saapunut Knaus Van TI Plus MAN-alustalla vastaa odotuksiin tyylikkäästi ja kyseessä onkin hyvin mielenkiintoinen uutuusmalli. ”Knaus MAN TGE on ajomukavuudeltaan ja jämeryydeltään huippuluokkaa edustava ajopeli, jonka ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa niin kesäisillä moottoriteillä kuin talven sohjokeleissä. Moottorin teholuokat ovat 140 tai 177 hevosvoimaa ja luonnollisesti malli on saatavana nelivetoisena ja automaattivaihteistolla varustettuna.”

”Hyvin monipuolisten lisävarustelupakettien kautta kuljettaja voi hankkia lisäksi ajomukavuutta ja etenemiskykyä vaikkapa ilmajousituksen sekä lukkojen avulla. Matkustajia ei luonnollisestikaan ole varusteluissa unohdettu ja Knaus Van TI Plus on räätälöitävissä hyvin yksilöllisesti niin materiaalien, keittiövarusteiden, sisustuksen, viihde-elektroniikan kuin talviajettavuuden kannalta. Lisäksi hyvin merkittävää on koko maan kattavan MAN-huoltoverkoston palvelutaso, jossa raskaan puolen työskentelytavat näkyvät nopeudessa ja joustavuudessa”, korostaa Niskanen.

Nautittavaa matkantekoa

MAN TGE:n ohjaamo on suunniteltu pitkiäkin siirtymiä varten. Mukava ajoasento, loogiset hallintalaitteet sekä hyvä näkyvyys yhdistettynä tehokkaaseen moottoriin ja tarvittaessa automaattivaihteistoon ja nelivetoon ovat kuin tehty vaativiinkin olosuhteisiin.

Koeajoimme Knaus Van TI Plus MAN TGE -uutuusmallin kauniina, mutta hyvin tuulisena loppukesän päivänä ja kokonaisuus osoittautui korkeiden odotusten arvoiseksi. Ohjaamo on todellinen kuljettajan valtakunta, sillä mukavan ergonominen istuin, jämerät kyynärnojat molemmin puolin, laaja ikkunapinta-ala sekä kunnon kokoiset peilit tekevät ajamisesta miellyttävän kokemuksen.

Koeajoauto oli varustettu 177 hevosvoiman moottorilla ja 8-portaiseen automaattiin yhdistettynä vääntö riittää eikä muiden jalkoihin jäädä. Äänimaailma sisätiloissa on todella rauhallinen ja ainakin allekirjoittaneen kohdalta eräs matkailuautopuolen parhaimmista. Viimeistelyn tasosta kertoo myös karavaanipuolen autoille valitettavan tuttujen sivuäänien puuttuminen: matkustamon saumat ja ovet eivät Knausissa turhaa meteliä pidä.

Maantiellä MAN liikkuu ripeästi, mutta samalla mukavan pehmeästi ja on helppo uskoa tällä yhdistelmällä ajettavan helposti pitkiäkin päivätaipaleita. Vakuuttavan näytön ajettavuuden tasosta antoi sillan kautta tehty salmen ylitys, jossa edellä menevien autojen heiluminen kertoi voimakkaasta sivutuulesta. Huoli oli turhaa, sillä suuresta sivupinta-alasta huolimatta MAN ylitti sillan ilman ylimääräisiä ohjausliikkeitä.

Laatua arvostavalle

Knaus Van TI Plus on saatavana kahdella eri pohjaratkaisulla ja lisävarustepakettien kautta auto yksilöitävissä hyvin tarkoin omien mieltymysten mukaisesti.

Knaus Van TI Plus -malliston hinta MAN TGE -alustalla alkaa noin 75.000 eurosta, joten aivan markkinoiden edullisimpia se ei edes perusvarusteltuna tietenkään ole. Toisaalta samalla saa luotettavuutta, tehokkuutta, ajomukavuutta, talviasuttavuutta, etenemiskykyä ja MAN-jälkimarkkinoinnin kattavat palvelut, mikä tekee kokonaisuudesta houkuttelevan. Knaus Van TI Plus MAN TGE on lähiaikoina nähtävillä Lahden Caravan-näyttelyssä syyskuun puolivälin jälkeen. Luonnollisesti mainio tilaisuus tutustumiseen tarjoutuu myös ProCaravanin toimipisteessä Nummelassa, jossa voi sopia ehdottomasti ajamisen arvoisen koeajokokemuksen.

LUE MYÖS: Van-segmentti nostaa päätään

Lue seuraavaksi