Uutiset

Autot

MAN tarjoaa taloudellisuutta ja turvallisuutta

Busworld 2013 -messujen lehdistötilaisuudessaan MAN:n edustajat totesivat bussimarkkinoiden elävän historiallisesta näkökulmasta erittäin vaikeita aikoja. Talousahdingon lisäksi nykytilanteeseen vaikuttaa myös eri liikennemuotojen, kuten juna- ja lentoliikenteen välinen kamppailu matkustajista. Saksassa uuden, suomalaista pikavuoroliikennettä vastaavan liikennemuodon kerrotaan olevan yksi alan harvoista valopilkuista.

MAN yhdessä Neoplanin kanssa painotti Kortrijkissa edustamansa kaluston hyvää polttoainetaloutta, joka asettuu luokkansa kärkijoukkoihin. Tästä vakuutuksena messuilla oli Neoplan Cityliner, joka Euro 6 -moottorilla varustettuna oli virallisen testilaitoksen toteuttamassa testissä saavuttanut kulutuslukeman 19,8 l/100 km. Alhaisen kulutuslukeman ohella myös hiilidioksidipäästöt jäävät maltillisiksi, mikä tekee linja-autosta hyvin energiatehokkaan liikkumismuodon lentokoneeseen tai henkilöautoon verrattuna.

Vuodenvaihteessa voimaan astuva päästönormi oli myös tämän osaston pääpuheenaiheena. Saksalaisvalmistajan valikoimassa on nyt täysi kattaus Euro 6 -kalustoa, joka soveltuu niin lähiliikenteeseen kuin tilausajoonkin. Suurimpana uutuutena oli Euro 6 -moottorilla varustettu Neoplan Jetliner, joka on saanut sisälleen myös uudet, aiempaa keveämmät ja istuinmukavuudeltaan paremmat istuimet.

Puhtauden lisäksi uudet autot tarjoavat myös parempaa turvallisuutta, sillä Neoplan Starliner ja Cityliner-bussit voidaan varustaa jatkossa kuorma-autoista tutulla, tutkaan perustuvalla hätäjarrutusjärjestelmällä, joka auttaa estämään peräänajo-onnettomuuksia.

Perinteisen dieseltekniikan ohella saksalaisvalmistajan valikoimaan kuuluu myös hybridikalustoa sekä kaasukäyttöisiä voimanlähteitä. ”Meillä on kokemuksia maakaasuautoista yli 40 vuoden ajalta ja vuosituhannen vaihteen jälkeen olemme toimittaneet asiakkaillemme yli 7500 maakaasubussia”, muistutettiin lehdistötilaisuudessa.

Väestönkasvun mukanaan tuomiin liikennehaasteisiin MAN tarjoaa omaa BRT-kalustoa, joka soveltuu suurten ihmisjoukkojen raitiovaunumaiseen kuljettamiseen. Messuilla mukana ollut 18,75-metrinen MAN Lion’s City GL on varustettu viidellä, tavanomaista kaupunkiautoa leveämmällä oviparilla nopeampien pysäkkikäyntien mahdollistamiseksi.

Lue seuraavaksi