Uutiset

Autot

MAN kuljettaa Stam1naa

MAN TGE on lyhyessä ajassa noussut maassamme suosituksi ajoneuvoksi ja TGE:n monikäyttöisyys on osoittautunut hyvin käyttökelpoiseksi. Kun rock-yhtye Stam1na päätti etsiä huippuluokan kuljetuskalustoa kesän kiertueita varten, nousi MAN TGE nopeasti ykkösvaihtoehdoksi. MAN Finlandin kanssa päästiin yhteisymmärrykseen hyvin yksilöllisestä erikoisvarustelusta ja Kuljetus Logistiikka 2019 –näyttelyssä Stam1nalle luovutettiinkin Carsport Designin varustelema upea, Stabiili-nimen saanut rock-henkinen maanteiden valioyksilö.

Erikoisajoneuvossa yksilöllisyys korostuu ja Carsportin ammattitaidon ansiosta persoonalliset rock-henkiset ratkaisut onnistuivat vaivatta. Stabiilin suunnittelussa oli voimakkaasti mukana myös Stam1nan rumpali Teppo ”Kake” Velin, jonka yksityiskohtaisen tarkat visiot toimivat suunnittelun pohjana ja säilyivät onnistuneesti aina käytännön toteutukseen saakka. Velin antoi esimerkiksi tiedot käytettävästä värimaailmasta, verhoilumateriaaleista sekä äänentoiston vaatimuksista. Kaiken tavoitteena oli luonnollisesti viihtyvyyden maksimointi pitkillä ja raskailla keikkarupeamilla.

Matkustusmukavuus optimoitu

Stabiili otettiin käyttöön Hyvinkään Rockfestissä kesäkuussa ja tämän jälkeen ajoneuvolle on luvassa tuhansia kilometrejä Stam1nan käytössä. Matkustajien ollessa musiikin ammattilaisia, on luonnollista, että ajoneuvon audiovisuaalinen maailma on huipputasoa. Ääni- ja kuvalähteitä on kauniisti sanottuna riittävästi ja äänimaailman voi halutessaan erottaa matkustamon ja ohjaamon osista. Musiikin ohella matkaa voi taittaa mukavasti myös elokuvien tai Playstationin parissa. Raskaat työt vaativat luonnollisesti myös energiaa ja Stabiilin jääkaappi ja mikrouuni auttavat pahimpien siirtymien ylitse.

Kaikessa on huomioitu yhtyeen jäsenten mielipiteet ja matkustamon avaruudesta huolimatta myös soittovarusteille jää auton takatilaan runsaasti tilaa. MAN TGE on myös varustettu vetokoukulla, joten MAN ja perävaunu riittävätkin hyvin monen keikkapaikan karavaaniksi. Suurimpiin tilaisuuksiin kokonaisuutta täydennetään vielä erillisen keikkabussin avulla.

Elektroniikan osuus merkittävä

Nykyaikaisen huippuluokan erikoisajoneuvon rakentamisessa autosähköpuolen osaamisen merkitys on todella korkeaa tasoa. Carsportilla Stabiili-projektin onnistumisesta vastasi suurelta osin Teemu Katajisto, joka on autosähköpuolen huippuammattilainen. Katajisto kertoi mittavan projektin valmistumisesta asiantuntevan yksityiskohtaisesti: ”Asiakastoiveena oli tehdä ja suunnitella auto keikkamatkoja varten viihtyisäksi ja mukavaksi. Auton ohjaamoon päivitettiin laadukkaammat mallikohtaiset etukaiuttimet, mutta soitin pidettiin vakiona. Mallikohtainen sarja löytyi kaarinalaiselta Audio Hellmanilta ja lähtökohtana oli saada näyttävä ja toimiva viihdejärjestelmä matkustamoon, jossa keikkamatkat ja odottelu keikoille sujuisi mukavasti. ”

”Asiakastoiveena oli myös saada laadukas ja tasapainoinen audiojärjestelmä, sekä liitäntä mahdollisuudet Playstation 4 -konsolille sekä bluetooth- ja audiosyötöt järjestelmään. Kaikki järjestelmät rakennettiin käyttäen hyväksi Eledux-väyläjärjestelmää, josta jälkiasennettujen sähkölaitteiden ohjaukset toimivat. Ohjausnäytöt löytyvät sekä kuljettajalta että matkustamon pöydän luota. Eledux- järjestelmän lisäksi viihdejärjestelmän keskiössä toimii esivahvistin, jonka kautta kuva- ja äänimaailmat ovat yhteydessä toisiinsa. ”

LUE MYÖS: Kuljetus-Logistiikka 2019 – Digitalisaatio ja vaihtoehtoiset energiamuodot korostuivat

Lue seuraavaksi