Uutiset

Autot

MAN eTGE -täyssähköpakettiautoon merkittävä hinnanmuutos

MAN eTGE -täyssähköpakettiauto

Suomessa keväällä 2019 esitellyn täyssähköisen pakettiauton MAN eTGE:n hinta laski merkittävästi. MAN eTGE:n alkaen hinta 16.12.2019 lähtien on 72 003,11 euroa (MAN eTGE 3.140, 100 kW, 3640). Hinnanlasku verrattuna edelliseen alkaen hintaan on lähes 22 000 euroa.

MAN eTGE:n vakiovarustelu pysyy yhtä korkealla tasolla

MAN eTGE:n varustelutaso pysyy edelleen samana, hinnanlaskusta huolimatta. Kattavan vakiovarustelun huippukohtiin kuuluvat mm. 8” näytöllä oleva Media Van –navigointijärjestelmä, täysautomaattinen Climatronic-ilmastointi, monitoimiohjauspyörä ja led-ajovalot. Vakiovarusteita ovat myös kuljettajan Comfort Plus -istuin, vakionopeudensäädin, sivutuuliassistentti, väsyneisyydentunnistus, lämmitettävä tuulilasi ja peruutuskamera. Lisäksi saatavilla on kattava valikoima yksittäisiä lisävarusteita ja erilaisia ulkovärejä.

Ulkoisesti MAN eTGE ei eroa dieselmoottorilla varustetuista versioista. Ainoastaan perinteisen polttoaineen tankkausluukun takana korkin sijasta on paikka latauspistokkeelle. Lataus onnistuu vakiovarusteisen 8A-kotilatauskaapelin avulla tai suositeltavalla seinään kiinnitettävällä AC Wall Boxilla. Seinälatauslaitetta ja muita lataustarpeita varten autossa on vakiovarusteena 8A-kotilatauskaapelin lisäksi 16A-latauskaapeli. Julkisilla latausasemilla kuten K-Lataus-verkoston pisteissä käytetään 16A-latauskaapelia.

MAN eTGE -täyssähköpakettiautoja voidaan jälkivarustella samaan tapaan kuin dieselmoottorilla varustettuja versioita. Vaihtoehtona on myös mahdollisuus päällirakentaa eTGE-mallista kylmäauto esimerkiksi ruoan verkkokauppajakeluun. Kylmälaite ottaa tarvittavan energian auton omasta akustosta pitäen auton kantavuuden maksimissaan, mutta vaikuttaen toimintamatkaan mahdollisimman vähän.

MAN eTGE:n teho on 100 kW ja vääntömomentti 290 Nm, toimintamatkan ollessa noin 114 km (WLTP). Latausajat vaihtelevat 45 minuutin (80 % saakka) pikalatauksesta tavallisen seinälatauslaitteen 5 h 20 minuutin latausaikaan.

Lue seuraavaksi