Uutiset

Autot

Mäkinen ajoi haastajilta karkuun

Kaksi voittoa, kaksi kakkossijaa ja yksi neljäs sija sekä kilpailun neljä nopeinta kierrosaikaa viidestä oli Mika Mäkisen saldo Sisullaan Doningtonin osakilpailussa heinäkuun loppupuolella. Mad-Croc Racingin ratakuorma-autoilija Mika Mäkinen tuplasi pistejohtonsa Britannian avoimessa ratakuorma-autosarjassa Doningtonissa ajetun viidennen kilpailuviikonlopun jälkeen. Doningtonin aika-ajoa hallinnut Mäkinen kiihdytti Sisunsa paalupaikalta ensimmäisen startin ylivoimaiseen voittoon. Auralaiskuljettaja katosi Sisuineen nopeasti muiden tavoittamattomiin, voittaen avauslähdön lähes kuudentoista sekunnin erolla seuraavaan. Viikonlopun neljässä viimeisessä startissa Mäkisen lähtöruudut olivat 13, 10, 14 ja 13. Tästä huolimatta Mäkinen nousi Sisullaan sijoille neljä, kaksi, kaksi ja yksi. Samaan aikaan Mäkisen pahimmat haastajat eivät pysyneet suomalaiskuljettajan vauhdissa, joten Mäkinen kasvatti johtonsa Doningtonissa jo 35 pisteeseen.

”Ohjelmassa oli neljä lähtöä, mutta viisi ajettiin. Se hieman yllätti”, Mäkinen hymyili viikonloppunsa jälkeen. Mika jatkaa: ”Yhtä lähtöä lukuun ottamatta pahimmat kilpailijat jäivät taakseni. Hyvä viikonloppu. Auto toimi hyvin ja vauhdillisesti olimme siellä, missä pitääkin. Kun auto toimii, pystyin keskittymään vain ajamiseen.”

Tutulla radalla Sisu kulki

Suomalaiskuljettajalle Doningtonin rata oli vuoden 2011 ratakuorma-autojen EM-starteista ennalta tuttu.

”Etenkin sateella aiemmasta kokemuksestani oli hyötyä. Sain ajettua muilta karkuun. Kun rata kuivui niin kilpailu oli tasaisempaa. Tosin viimeiseen starttiin emme ehtineet löysätä vakaajia sadekelille sopivaksi, siksi auto puski pirusti. Tästä huolimatta tuli 22 sekunnin voitto. Ja se pisti hymyilyttämään, kun katsojat kannustivat äänekkäästi, että ”hanaa, hanaa..!”, Mika Mäkinen sanaili.

Britannian avoin BTRC -ratakuorma-autosarja jatkuu 9.-10. syyskuuta Snettertonin moottoriradalla Norfolkissa Englannissa.

”Viiden kilpailuviikonlopun aikana Sisu on saanut osuman jos toisenkin. Pitää matkustaa Snettertoniin ainakin päivää aikaisemmin, jotta voimme fiksailla lasikuidulla Sisun ulkomuodon kuntoon. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin”, päättää Mäkinen.

BTRC-sarjaa on ajamatta kolme kilpailuviikonloppua

BTRC-kauden finaalilähdöt ajetaan marraskuun alussa Brands Hatchin moottoriradalla Englannissa.