Uutiset

Autot

Mainos: Uuden auton ostaminen lainalla – mikä on paras rahoitusratkaisu?

Uuden auton ostaminen lainarahalla on hyvin yleistä ja tarjolla onkin monia erilaisia rahoitusratkaisuja, jotka mahdollistavat uuden auton ostamisen ilman säästöjä. Eri rahoitusratkaisuja kannattaa kuitenkin verrata huolella ennen autokauppoja, jotta välttyy auton ostoon liittyviltä sudenkuopilta. 

Koska auton ostaminen omilla säästöillä ei monissa tilanteissa yksinkertaisesti ole mahdollista, on autolainan ottamisesta tullut hyvin yleistä ja monen suomalaisen mielestä lainan ottaminen auton ostoa varten on järkevää. Pankkien ja rahoituslaitosten tarjoama joustoluotto sopii erityisesti osana suurempia hankintoja, kuten uuden auton käsirahaksi. Autolainaa saa joistakin pankeista ja rahalaitoksista vakuudettomana, mutta suurempien lainasummien kohdalla pankki pyytää lainalle vakuutta. Yleensä tämä on hankittu uusi auto. Autolaina sopii hyvin henkilöille, joiden maksukyky on vakaa ja jotka todella tarvitsevat uutta autoa päivittäiseen käyttöön. Edullisimman lainatarjouksen saa kilpailuttamalla eri rahoitusvaihtoehdot.

Verkossa toimiva LoanScouter on lainojenvertailupalvelu, jolla erilaisten rahoitusratkaisujen vertaileminen onnistuu turvallisesti ja helposti. Lainojenvertailupalvelua kannattaa ehdottomasti käyttää, sillä vertailemalla voi säästää merkittävästi. 

Ole tarkkana osamaksusopimusten suhteen

Autokaupat tarjoavat erilaisia osamaksurahoituksia asiakkailleen, joihin kannattaa perehtyä jos pankkilainan ottaminen auton ostamista varten ei tunnu houkuttelevalta tai jos lainalle ei pysty tarjoamaan vakuutta. Osamaksurahoitus on todella yleinen rahoitusratkaisu, mutta sen edellytyksenä on se, että autosta pystyy maksamaan omilla säästöillä ainakin vähimmäiskäsirahan. Huono puoli on se, että tarjouskampanjoilla on korkeat korot ja osamaksuun liittyy aina lainan kuukausittaiset hoitomaksut, joten rahoituksen loppuhinnaksi voi tulla aivan muu summa kuin itse tarjouksessa ilmoitettu hinta. Myös osamaksusopimuksen viimeinen erä voi olla niin suuri, että sen maksaminen voi tuottaa hankaluuksia, mikäli monia lisäkuluja peritään viimeisen takaisinmaksuerän yhteydessä.

Jos autoon ei halua sitoutua tiukasti eikä lainan ottaminen houkuta, löytyy vaivaton vaihtoehto yksityisleasingista. Sillä auton saa käyttöön kuukausimaksulla eli kyseessä on kauppiaan kanssa solmittava vuokrasopimus. Yksityisleasingin etu on se, että auton saa nopeasti omaan käyttöön, mutta sitä ei tarvitse ostaa kalliilla lainarahalla. Leasingsopimus voi olla kuitenkin enemmän haitaksi kuin hyödyksi jos autoilee paljon, sillä leasingsopimukseen on usein asetettu vuotuinen ajomäärä, jonka ylittämiseen sisältyy lisämaksuja.

Autoa ei kannata ostaa sijoitusmielessä, sillä hyvä sijoitus se ei ole. Auton arvo laskee heti, kun se otetaan käyttöön eikä sen uudelleenmyynnistä jää käteen kuin murto-osa auton alkuperäisestä hinnasta. Auton omistamiseen liittyy myös paljon kuluja, joista osa voi olla yllättäviä. Siksi markkinoiden kalleimman ja upeimman auton sijaan moni tyytyy ostamaan omiin tarpeisiinsa tarpeeksi hyvän auton ja panostamaan rahallisesti enemmän muihin asioihin, kuten kesämökkiin tai asunnon remontointiin. 

Muista pikalaina rahoitusratkaisuna

Verkosta haettavat pikalainat voivat toimia uuden auton hankinnan rahoituksena, tai osana sitä. Pikalainoja tarjoavien yritysten lainatuotteissa on suuria eroja, joten sopiva vaihtoehto kannattaa hakea LoanScouter lainavertailun avulla.

LoanScouterin lainalistasta löydät lukuisia lainoja ja lainanvälittäjiä, joista voit vapaasti valita mieleisesi. Lainavertailu on kerännyt lainojen tärkeimmät tiedot, jolloin sinä säästyt uuvuttavalta selvitystyöltä. Vertailu on täysin ilmaista, etkä sitoudu mihinkään. Voit siis huoletta vilkaista millaisilla ehdoilla sinä voisit saada rahaa uuden auton hankintaan.

Artikkeli on LoanScouter​in tuottamaa kaupallista sisältöä.

Lue seuraavaksi