Uutiset

Autot

Luontevasti luksusta – Mercedes-Benz Viano 3.0 CDI V6

Mercedes-Benz Vianon uudistuminen näkyy sekä auton ulkonäössä että matkustamossa ja varustelussa. Muun muassa Vianon keulan muotoilu on saanut runsaasti piirteitä Mercedes-Benzin henkilöautoista. Vianon puskurit, peilit ja kylkilistat ovat korinväriset ja ajovalot sekä takaosa on muotoiltu uudelleen. Hunajakennomainen etupuskuri on entistä lujempi samoin kuin kolmiosainen takapuskuri, joka ulottuu entistä alemmas. Lisäksi takaluukku on varustettu lämmitettävällä ikkunalla ja pesimellä sekä pyyhkimellä. Etulokasuojat ovat nyt peltiä ja täysin galvanoidut aikaisempien muovisten sijaan. Sähkösäätöisten ja -lämmitteisten taustapeilien kuvakulma on entistä laajakulmaisempi ja niihin on integroitu suuntavilkut. Taustapeilit taittuvat myös pysäköitäessä koria vasten ja ikkunalasit ovat lämpösäteilyä vaimentavat. Etumaskista erottuu kolme lamellia, jotka on maalattu hopealla ja korostettu etuosastaan kromin värisillä listoilla.

Uudet integroiduilla kääntymis-, sumu- ja led-huomiovaloilla varustetut kaksoisksenonvalot valaisevat sekä ajorataa että ympäristöä hyvin. Suuntavilkkua käytettäessä saman puolen sumuvalo kytkeytyy päälle toimien kääntymisvalona. Samoin tapahtuu myös alle 70 km/h nopeudessa kaarreajossa, ohjauskulmasta riippuen sumuvalo toimii kaarreajovalona, mikä on hyvä ratkaisu.Myös takavalot ovat uudet ja niiden tumma lasipinta kätkee taakseen taka- ja jarruvalot, peruutusvalon sekä takasumuvalot ja suuntavilkut.

Vakiona 3,0-litraisessa Viano Ambientessa on 225/55 R 17 renkaat kevytmetallivanteilla, mutta koeajoautossa oli Keski-Euroopan mallia olevat Continentalin 245/45 R 18 -kitkarenkaat kevytmetallivanteilla, joiden pitoa ei voi kehua parhaalla tahdollakaan. Koeajon jälkeen autoon vaihdettiinkin heti Suomen keliolosuhteisiin sopivat renkaat. Autossa oli myös ”oikea” vararengas vakiona olevan Tirefitin tilalla sekä valmius 2,5 tonnin perävaunupainolle.

Ylelliset sisätilat himmennettävällä tunnelmavalaistuksella

Vianon matkustamo on muuttunut entistä ylellisemmäksi ja viimeistellymmäksi. Sekä Trend- että Ambiente-tason autoissa on näyttävä tunnelmavalaistus, joka perustuu kuituvalotekniikkaan. Yksin lattiassa on kuusi valolähdettä, jotka voidaan himmentää auton ollessa liikkeellä. Myös etuovien askelmat ovat valaistut. Matkustamon lukuvalot on uusittu, samoin kuin verhoilumateriaalit ja niiden värivaihtoehdot. Vianoon on tarjolla niin käytännöllisiä ja kestäviä kangas- kuin näyttävä Lugano-nappanahkaverhoilukin kolmessa värisävyssä ja viimeisteltynä saksanpähkinäpuulistoilla. Lugano-nahkaverhoilu oli vakiovarusteena ajamassamme Ambiente-versiossa. Ennallaan säilytetyn kojelaudan yläosassa on uudet katkaisimet, vaihteenvalitsin on uusittu ja istuinlämmittimessä on nyt kolme tehotasoa entisen kahden asemasta. Liukuoven sisäkahvan paikka on vaihtunut, joten oven voi nyt avata ja sulkea entistä helpommin. Takaosan ilmastointia ja lämmitystä voi säätää auton taustapeilin yläpuolella olevan näytön näppäinten avulla. Kaikkien varusteversioiden vakiovarusteena on uusi nelipuolainen monitoimiohjauspyörä, joka on tuttu Mercedes-Benzin C-sarjasta.

Etumatkustajan puolelta löytyy lisäksi 12 V –virtapistoke. Vianoon on saatavana puhelimen Bluetooth-handsfreejärjestelmä sekä cd/dvd-soitin Aux-liitäntöineen. Lisävarusteena tarjolla on puheohjattu Linguatronic-järjestelmä radion, cd-soittimen ja –vaihtajan sekä navigaattorin käyttöä varten.

Uudenaikainen V6-moottori ja vakiona BlueEfficiency-taloudellisuuspaketti

Koeajoauto oli varustettu 165 kW:lla (224 hv) V6 CDI -moottorilla, joka vääntää 440 Nm kierrosalueella 1800-2400 r/min. Vianon kaikki moottorit täyttävät Euro 5 –päästönormin ja niiden kulutus sekä CO₂-päästöt ovat laskeneet jopa 15 prosenttia.

Kaikissa Viano-malliston dieselmoottoreissa on vakiovarusteena hapettava katalysaattori, hiukkassuodatin ja jäähdytetty pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmä. Erittäin kestävät solenoidiventtiiilit ja 7-reikäiset ruiskutussuuttimet varmistavat tarkan polttoaineen ruiskutuksen ja muuttuvageometrinen turboahdin takaa moottorin tasaisen käynnin sekä välittömän reagoinnin kaasupolkimen liikkeisiin. Kaikkien moottoreiden ruiskutuspaine on 1800 baaria. Moottorien vääntöalueet on aikaisempaa laajemmat.

Vianossa on vakiovarusteena Mercedes-Benzin kehittämä BlueEfficiency –teknologiapaketti, joka sisältää mallista riippuen muun muassa ECO start/stop-pysäytysautomatiikan (manuaalivaihteiset mallit), latausvirran hallintajärjestelmän, matalan vierintävastuksen renkaat, Eco-ohjaustehostimen pumpun, tehosäädöllisen polttoainepumpun sekä vaihteenvalitsimen opastimen mittaristossa käsivalintaisten vaihteistojen yhteydessä. Säästöratkaisut tuovat jopa 0,2–0,3 litran polttoainesäästöt 100 kilometrillä. Tehtaan ilmoittama keskikulutus Vianon 3,0-litraiselle V6 moottorille on 8,5 l/100 km ja se on varmasti lähellä totuutta normaaliajossa, sillä moottoritiellä ajettaessa kulutus oli koeajossa talvikelillä ja kitkarenkailla 7,8 l/100 km. Vianon huippunopeudeksi ilmoitetaan 201 km/h ja kiihtyvyydeksi 0–100 km 9,1 s. Näitä arvoja tavoiteltaessa kulutuslukemat ovat varmasti jotakin muuta kuin edellä mainitut.

Vianon taloudellisuutta lisäävät myös pitkät huoltovälit (Assyst-huoltonäyttö), sillä normaali huoltoväli on kaksi vuotta tai 30 000 kilometriä. Moottorin polttoainekäyttöinen 5 kW:n lisälämmitin kellolla on todella käyttökelpoinen ja tarpeellinen varuste ajateltaessa sekä moottoria että matkustajia Suomen talvisissa olosuhteissa. Koeajamassamme Vianon 3,0-litraisessa takavetoisessa versiossa on aina vakiona 5-portainen automaattivaihteisto, joka toimi ajossa moitteettomasti ja vaihtoi pehmeästi. Vaihteita voi halutessa vaihtaa myös manuaalisesti +/- -toiminnolla.

 

Uusi alusta ja ilmajousitus tuovat matkustusmukavuutta ja turvallisuutta

Vianon täysin uudelleen kehitelty mukavuusalusta parantaa ajomukavuutta ja turvallisuutta entisestään. Etuakselissa on uudelleen kehitetyt joustintuki ja sen laakerointi, jousituki ja jousilautanen sekä kääntövarret ja kallistuksenvakaajat laakerointeineen. Taka-akselilla koeajoautossa oli puolestaan elektronisella korkeustasonsäädöllä oleva ilmajousitus sekä uusi iskunvaimennus, uudet takatukivarret sekä kallistuksenvakaajat laakerointeineen. Alustamuutosten tuloksena Vianolla ajaminen on entistä mukavampaa, tarkempaa ja turvallisempaa. Myös kuljetuskyky on kasvanut entisestään, samoin kuin suurin sallittu kokonaispaino.

Äänieristykseen on myös kiinnitetty erityistä huomiota. V6-moottorin tasainen käynti vähentää resonointia ja taka-akselin tehostettu vaimennus matkustamoon kantautuvia rengas- ja tieääniä. Lisäksi matkustamon äänieristystä ja ovien tiivistystä on parannettu, joten tunnelma matkustamossa on hyvin henkilöautomainen ja hiljainen.

Turvallisuutta kaikissa Vianoissa lisäävät lukkiutumattomat ABS-jarrut, elektroninen jarruvoiman jako EBD, adaptiiviset hätäjarrutustilanteissa vilkkuvat jarruvalot sekä tehokkaat levyjarrut jokaisessa pyörässä. Vakiovarusteisiin kuuluvat niin ikään ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä, ASR-vetoluistonesto ja BAS-jarrutehostin.

Autoissa, joissa on tehdasasenteinen vetokoukku, kuten koeajoautossa, on myös TSA–perävaunun vakautusjärjestelmä. Lisävarustelistalla ovat esimerkiksi rengaspaineen valvontajärjestelmä ja Parktronic-pysäköintiapu, joka oli koeajoautossakin. Lastenistuinten Isofix-kiinnityskohdat on merkitty selkeästi istuimiin.

Molemmilta etuistuimilta löytyvät korkeussäädettävät hälyttimillä varustetut kolmipisteturvavyöt, turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet sekä neljään suuntaan säädettävät pääntuet. Kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt ovat vakiovarusteena samoin kuin sivuturvatyynyt tässä Ambiente-malliversiossa. Ikkunaturvaverhot puolestaan saa lisävarusteena. Kaikki matkustajapaikat on varustettu integroiduilla kolmipisteturvavöillä sekä neljään suuntaan säätyvillä pääntuilla.

Lisäksi turvallisuutta lisäävät lukemattomat muut varusteet, kuten ajonestolaite, ajovaloautomatiikka, lamppujen vikailmaisin, sumuvalot sekä valo- ja sadetunnistin.

 

Mercedes-Benz Viano 3.0 CDI V6

Tekniset tiedot:

Moottori OM642 DE 30 LA

Teho 165 kW (224 hp) / 3800 r/min

Vääntö 440 Nm 1800–2400 r/min

Vaihteisto 5-portainen automaattivaihteisto

Pituus 5008 mm

Leveys 2253 mm

Korkeus 1875 mm

Akseliväli 3200 mm

Kokonaispaino 3050 kg

Henkilöluku 1+6, (vakiona 1+5, max 1+7)

Renkaat 245/45 R18

 

Miika Nyrö

 

 

 

      

 

Lue seuraavaksi