Uutiset

Autot

Logistiikkaa raskaan kaluston varaosavarastoon – Onnin Auto Oy

Uusi varasto MOVO-siirtohyllystöllä

Onnin Auto Oy on viime vuoteen asti toiminut noin 1300 neliön tiloissa Malmin Kauppatie 46:ssa. Varaosavaraston osuus tiloista on ollut noin 1000 neliötä. Uusi 600 neliöinen varasto on rakennettu entisen varaston jatkeeksi ja siihen on varastoitu kaikki isot sekä tilaa vievät varaosat ja tarvikkeet. Tilassa tapahtuu myös saapuvan tavaran käsittely, mikä on helpottunut aikaisemmasta oleellisesti tilan kasvaessa. Jotta uusi tila on saatu hyödynnettyä sataprosenttisesti, on siihen hankittu Kastenin toimittama MOVO-siirtohyllystö.

Siirtohyllystö koostuu kuudesta kiskoilla kulkevasta lavavaunusta, joiden pituus on 10,45 metriä ja korkeus 5,56 metriä. Nämä kuusi hyllystöä käsittävät 388 FIN-lavapaikkaa (524 EUR-lavaa) ja yhden lavapaikan maksimilavapaino on 750 kiloa. Optiona siirtohyllystöön on saatavana vielä kolme lisävaunua, jolloin lavamäärät kasvavat 580 FIN-lavapaikkaan tai 788 EUR-lavapaikkaan. MOVO-siirtohyllystön tilan optimointi perustuu siihen, että tarvitaan vain yksi käytävä, joka avataan niiden hyllyjen väliin, josta halutaan ottaa tai viedä tavaraa. Turhia käytäviä ei tarvita. Trukissa olevalla kaukosäätimellä ja lavapaikan koodilla saadaan avattua oikea hyllyväli tarvittavien osien noutamiseksi hyllystä tai viemiseksi hyllyyn. Turvallisuussyistä trukin mastoon on asennettu levy, johon valokennon valo osuu ja kuittaa trukin poistuneeksi hyllyjen välistä. Jalkaisin liikuttaessa tämä on tehtävä kaukosäätimellä, jotta seuraava haluttu hyllyväli saadaan avatuksi. Ylimmät ja korkeammat hyllytasot on hyödynnetty varastoimalla niihin pitkiä pakoputken osia sekä korinosia.

Uudistuksen ansiosta pientavaravarasto on saanut runsaasti kauan odotettua ja kaivattua lisätilaa, mikä on osaltaan myös helpottanut varaston toimintaa ja mahdollistanut nimikemäärän kasvattamisen.

 

Kattava linja-autojen varaosavarasto

Vaikka Onnin Auto Oy:ssä on tähänkin asti ollut melko kattava varaosavalikoima esimerkiksi jarru- ja paineilmaosien sekä äänenvaimentimien osalta linja-autoihin, on valikoima kasvanut nyt entisestään. Uutta Onnin Auton valikoimissa ovat linja-autojen koriosat, kuten etu- ja takakulmat, joita löytyy varastosta esimerkiksi kaupunkiliikenneautoihin sekä Lahden Autokorin, Carruksen ja Volvon kaukoliikenteen autoihin.

Myös Onnin Auto Oy:n maahantuomien Mahlen moottorin osien valikoima on kattava, ovathan ne monissa merkeissä ensiasennusosia.

 

Uutuuksia valopuolella

Myös suurta suosiota saaneiden LED-valojen määrä on kasvanut Onnin Auton valikoimissa. Omaa maahantuontia ovat Sirius-merkkiset LED-valot. Rekkamiesten suosimat niin sanotut ”torpedovalot” ovat edelleen Onnin Auton yksinoikeutta Suomessa. Uutta ovat myös asennusvalmiit Black Rhino –valo- ja valorautapaketit eri automerkkeihin. Nämä valoraudat sopivat suoraan auton kiinnikkeisiin ja valot vaativat ainoastaan johtojen kytkemisen. Mobile Pro -peruutuskamerat ovat kuuluneet Onnin Auton valikoimiin jo kauan, mutta uutuutena tällä puolella ovat nyt Vignal-merkkiset langattomat kamerat.

 

Onnin Auto Oy:n varastotuotevalikoimiin kuuluu tällä hetkellä yli 7000 varaosa- ja tarvikenimikettä erimerkkisiin kuorma- ja linja-autoihin sekä perävaunuihin. Jos tarvittavat varaosa ei kuulu varastotuotteisiin, niin se saadaan kuitenkin tehdastilauksena nopeasti ja edullisesti. Kaikkien tuotteiden osalta Onnin Auto Oy pyrkii toimittamaan ne asiakkaille mahdollisimman nopeasti ja luotettavasti. Onnin Auton varaosapäivystys toimii kaikkien osien osalta aukioloaikojen ulkopuolella arkisin 17.00–21.00, lauantaisin 10.00–15.00 ja sunnuntaisin 12.00–15.00.

 
 
Miika Nyrö
 
 
 
 

Lue seuraavaksi