Uutiset

Autot

Liukkauden torjunta puhuttaa teillä liikkujia

Liukkaudentorjunta on liikkujien turvallisuudelle tärkeää, mutta torjuntakeinoista, kuten suolan käytöstä, ollaan montaa mieltä.

Teitä suolataan, jotta tien pinta olisi riittävän pitävä ja liikenne sujuisi turvallisesti. Vilkkaasti liikennöidyllä tiellä hiekka ei pysyisi ajoradalla kuin pienen hetken. Siksi on järkevintä hyödyntää asfaltin omaa kitkaa ja estää suolalla pintaan muodostuva jää. Jos luvassa on erittäin liukkaaksi muuttuvaa keli, aloitetaan suolaus hyvissä ajoin. Jäätyneelle pinnalle suolaa jouduttaisiin levittämään huomattavasti enemmän. Suolaus on paikallaan myös silloin, kun ennustetaan navakkaa tuulta. Kovalla tuulella haihtuminen on suurempaa ja märät tiet voivat jäätyä, vaikka lämpötila olisi seitsemän astetta plussan puolella.

Joulunseutu kuuluu liikenteessä vuoden toiseksi vilkkaimpaan sesonkiin. Joulun menoliikenne jakautuu tänä vuonna useammalle päivälle aaton osuttua maanantaille. Liikennettä ennustetaan olevan runsaasti varsinkin perjantaina klo 13.00-19.00 välisenä aikana. Lauantaina liikenne on vilkasta heti aamusta lähtien jatkuen myöhään iltaan. Ainakin etelässä on varauduttava huonoon ajokeliin. Joulun paluuliikenne jakautuu useammalle päivälle, mutta eniten liikennettä on tapaninpäivänä eli keskiviikkona 26.12.2018.

Kaikki teiden kunnossapidosta vastaavat tahot ovatkin varautuneet tekemään parhaansa, että liikenne sujuu kaikilla väylillä mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti. Varaathan kuitenkin riittävästi aikaa matkantekoon. Ajonopeuksien sovittaminen olosuhteiden mukaan lisää turvallisuutta. 

Lue seuraavaksi