Uutiset

Autot

LIQUI MOLY -lisäaineita uusilla kaatonokilla

Enemmän suojaa vääränlaisen lisäaineen käytön riskiltä

Väärän lisäaineen käyttö on kuin käyttäisi väärää lääkettä. Sen vuoksi LIQUI MOLY on päättänyt esitellä ylimääräisen suojamekanismin, joka auttaa autonkuljettajia oikean lisäaineen valinnassa. Polttoaineiden lisäaineiden uudet kaatonokat estävät bensiinimoottoreille tarkoitettujen lisäaineiden tahatonta lisäämistä dieselsäiliöön ja diesellisäaineiden bensiinisäiliöön. ”Tämä tarjoaa ylimääräistä suojaa kalliilta nestevirheiltä”, saksalaisen öljy- ja lisäainevalmistajan tutkimus- ja kehitysjohtaja David Kaiser selvittää.

Modernit moottorit ovat erittäin tehokkaita. Sen vuoksi ne ovat kuitenkin myös erittäin herkkiä. Diesellisäaineen käyttö bensiinimoottorissa tai bensiinilisäaineen käyttö dieselmoottorissa voi aiheuttaa suuria vahinkoja. LIQUI MOLY on käyttänyt uusissa kaatonokissa suojamekanismia, jota monet autonvalmistajat ovat käyttäneet ajoneuvoissaan: kyse on täyttöaukossa olevasta läpästä, joka aukeaa vain, jos sisään työnnetään oikean kokoinen putki.

Tämän vuoksi LIQUI MOLY -lisäaineiden kaatonokat ovat nyt halkaisijaltaan erikokoisia. Diesellisäaineiden kaatonokka on niin suuri, että se avaa dieselsäiliön suojaläpän – samalla se on liian suuri bensiinisäiliön aukkoon. Ja dieselsäiliön suojaläppä pysyy suljettuna, jos säiliöön yritetään kaataa bensiinilisäainetta. ”Kyse on ylimääräisestä suojasta vääränlaisen lisäaineen käyttöä vastaan”, David Kaiser sanoo.

Uudet kaatonokat toimivat tietenkin myös autoissa, joiden täyttöaukoissa ei ole suojaläppää. LIQUI MOLY ottaa uudet kaatonokat asteittain käyttöön lisäaineiden tuotannossa, joten tarjolla voi olla jonkin aikaa lisäaineita sekä vanhalla että uudella kaatonokalla.

Tämän lisäksi LIQUI MOLY -lisäaineet voidaan erottaa toisistaan myös värikoodien perusteella kuten aiemminkin. Diesellisäaineiden korkki on punainen, bensiinilisäaineiden sininen, öljylisäaineiden musta ja jäähdytinlisäaineiden valkoinen.

Lue seuraavaksi