Uutiset

Autot

Lehtimäen Liikenne luottaa tulevaan

Päijät-Hämeeseen juurensa tiukasi sitoneen, Lehtimäki Group -yhtiöryhmän Lehtimäki Liikenne ja Lehtimäki Tilausajot kuuluvat maamme vanhimpiin, edelleen toiminnassa oleviin linja-autoyrityksiin. Pitkä ja värikäs historia ei kuitenkaan ole rajoittanut toiminnan kehittämistä – pikemminkin historia on antanut uskallusta ja luottamusta uuden kehittämiseen. ”Olimme pitkään pienehkö ja paljolti paikallinen toimija. Jonkinlaisena käännekohtana voidaan pitää 1990-luvun puoliväliä, jolloin laajensimme paikallisliikenteen tarjontaa ja perustimme oman matkatoimiston”, muistelee viimeisen vuosikymmenen ajan toimitusjohtajan tehtäviä hoitanut, kolmannen polven yrittäjä Mikko Lehtimäki.

Lehtimäen 43 autosta kymmenkunta on matalalattiaisia kaupunkiautoja, joilla huolehditaan omalta osaltaan Nastolan, Lahden, Hollolan ja Orimattilan paikallisliikenteestä. Kolmenkymmenen auton tilausajokaluston laivastosta taasen löytyy sopiva vaihtoehto niin pienen porukan, suuren seurueen tai vaativien liikematkaajien tarpeeseen.

”Lähtökohtaisesti olemme hankkineet kalustoa uutena, jolloin pääsemme vaikuttamaan teknisiin yksityiskohtiin. Merkkiuskollisuutemme jakautuu kolmeen merkkiin, Volvoon, Mercedes-Benziin ja Scaniaan, joissa kaikissa on omat hyvät ja huonot puolet”, linjaa Mikko Lehtimäki.

Alarik Lehtimäen yhdestä Chevroletistä on kahdeksassa vuosikymmenessä edetty 43 auton ja 70 työntekijän toimijaksi, jonka arki koostuu paikallis- ja tilausliikenteestä sekä matkatoimistosta. Uuden ilmeen saaneella kalustolla kuljetetaan vuosittain yli miljoona matkustajaa.

Perinteisesti päijäthämäläisiä asiakkaita palvelleen Lehtimäen kalusto on nykyisin tuttu näky myös pääkaupunkiseudulla. Lehtimäen mukaan toiminta pääkaupunkiseudulla alkoi pienimuotoisesti ajamalla lähinnä satunnaisia välikeikkoja muiden matkojen yhteydessä. Vähitellen toiminta pääkaupunkiseudulla vakiintui ja kasvoi, mikä lopulta johti oman toimipisteen perustamiseen.

Kolmannen polven linja-autoliikennöitsijä Mikko Lehtimäki on kasvanut kiinni linja-autoihin. ”Omassa perheyrityksessä on aina ollut mielekästä tekemistä, jolloin muualle töihin meneminen on tuntunut ajatuksena vieraalta”, pohtii Mikko Lehtimäki.

Lehtimäki Groupin toiminnasta ja yrittäjäperheen ajatuksista voit lukea lisää Ammattiautot-lehden numerosta 1/2013. Artikkeli on luettavissa myös Lehtiluukusta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi