Uutiset

Autot

Lecticalta Peugeot Boxer -retkeilyauto

Tamperelaisen Hakalan Verhoomon Lectica-tuotemerkki on maamme ammattiautoilijoille tuttu ja yritys on aina ollut tunnettu laadukkaista ja käyttäjäystävällisistä tuotteistaan. Yrityksen innovatiivinen tuotekehitys on jatkuvasti tuottanut toiminnallisia ideoita ja kokonaisuuksia, jotka toimivat kotimaamme vaativissa olosuhteissa. Ford- ja Mercedes-Benz-merkkien lisäksi Lectica on aloittanut toiminnan PSA-tuoteperheen parissa ja nyt esiteltiin upea monipuoliseen käyttöön rakennettu Peugeot Boxer -retkeilyauto.

Lecticalla alkuvuosi on kulunut kaupallisesti suotuisissa merkeissä ja yrityksen monipuolinen valikoima on miellyttänyt maamme asiakaskuntaa. Myös isompia kauppakokonaisuuksia on saatu kevään mittaan aikaan, mutta WLTP-mittausten sekä poliittisten muutosten aiheuttamat epävarmuudet ovat tuottaneet jonkin verran viivästymisiä kauppojen kiinni lyömiseen. Ford-ajoneuvot ovat olleet jälleen hyvin suosittuja Lectican valikoimassa ja esimerkiksi esteetön Custom sekä isoimmat Transit-ratkaisut ovat löytäneet omistajansa hyvin. Mercedes-Benzin puolella retkeilyautot ovat ottaneet asemansa ja jo ennestään kattavaa valikoimaa saapuvat nyt täydentämään Peugeot- sekä Citroën-hyötyajoneuvot.

Investoinnit mietitään tarkoin

Z- väliseinän ansiosta tavaratilan vasempaan reunaan jää keskipituisessa Boxerissa 250 sentin pituinen, 85 sentin levyinen ja 191 senttiä korkea tila. Ratkaisun kautta esimerkiksi rakennuslevyjen kuljettaminen onnistuu Boxerilla turvallisesti ja helposti.

Lectican myyntitoiminnasta vastaavat Sanna Rautaharkko sekä Mika Maro tuntevat alan todella hyvin ja sen monipuoliset muutokset on huomioitu tarkoin. ”Kilpailu esimerkiksi taksipuolella on nykyään kovaa ja jokainen investointi ajoneuvoihin mietitään tarkoin ilman tunteellisuuksia. Ajoneuvon täytyy olla luotettava ja sen käytettävyyden on tuotettava asiakkaalle taloudellisesti riittävästi hyötyä. Esimerkiksi retkeilyauton on sovelluttava monipuoliseen käyttöön niin matkustamon kuin tavaratilan osalta ja sen oletetaan korvaavan yritystoiminnassa erillisen henkilö- ja pakettiauton hankinnan. Myös jälkimarkkinoinnin osuus korostuu ja esimerkiksi takuuasioiden oikeaoppinen hoitaminen on hyvin oleellista pitkäkestoisten asiakassuhteiden kannalta”, kertoo Maro.

Boxer tarjoaa tilaa henkilöautomaisella mukavuudella

Peugeot Boxerin retkeilyajoneuvossa toiminnallisuus yhdistyy optimaaliseen tilankäyttöön. Z-väliseinä antaa arvokasta lisätilaa esimerkiksi rakennustarvikkeiden kuljetukseen samalla matkustamon mukavuuden kuitenkin säilyessä.

Lectican Boxer-version tuotekehitys alkoi alkuvuodesta ja suunnittelussa on huomioitu toiminnallisuuden ja käyttömukavuuden yhdistäminen. Asiakaskunnan toiveet on Lecticalla huomioitu tarkoin ja innovatiivisuudesta kertova tilankäytön optimoiva Z-väliseinä tuokin tavaratilaan kaivattua lisäpituutta. Muotoilun ansiosta kyytiin mahtuukin esimerkiksi 250 sentin pituisia rakennuslevyjä todella runsaasti.

”Lisäpituus on asiakkaiden toivoma ominaisuus ja saatavana on myös pitkän tavaran luukku, jolloin mukaan mahtuu jopa 350 sentin tavaraa. Huomioitavaa on, että tämä kaikki saavutetaan keskipitkällä ajoneuvolla, joka on kuitenkin edelleen hyvin näppärä myös kaupunkiolosuhteissa. Luonnollisesti Boxer on saatavana myös suoralla väliseinällä, mikäli se soveltuu asiakkaan työtehtäviin paremmin. Boxer on lisäksi mahdollista rekisteröidä jopa 1 + 8 -paikkaiseksi ja silti tavaratilaa jää runsaasti”.

”Boxer on luonnollisesti myös räätälöitävissä tarkoin varustelun kautta ja esimerkiksi sisävalaistus, verhoilut sekä huoltoautokalusteet tekevät ajoneuvosta kuljettajansa näköisen. Lectica-laadusta kertoo puolestaan metallirunkoinen sänky, joka on tehty kestämään eikä vain täyttämään vaatimukset. Myös kompressorijääkaappi, isokokoinen mikrouuni, kaksinkertaiset lämpölasielementit sekä huippuluokan eristys takaavat ajoneuvon käyttömukavuuden vuosiksi eteenpäin”, Rautaharkko lisää.

Hinta-laatusuhde kunnossa

Boxer Lectican korityöllä on myös hankintahinnaltaan hyvin kilpailukykyinen ja huomionarvoista on Peugeotin myöntämä viiden vuoden takuu myös yrityskäytössä oleviin ajoneuvoihin. Tärkeää on tietenkin B-kortilla ajettavuus, 100 km/h nopeusluokka sekä retkeilyauton täysi autoverottomuus. ”Olemmekin hyvin ylpeitä uudesta aluevaltauksesta ja Peugeot- sekä Citroën-ajoneuvot tulevat täydentämään valikoimaamme erinomaisesti. Kevytkuorma-auton tai retkeilyajoneuvon hankintaa harkitsevan kannattaakin ennen kaupan tekoa ottaa aina yhteyttä myös Lectican suuntaan”, päättää Maro.

LUE MYÖS: Lecticasta monimerkkitalo

Lue seuraavaksi