Uutiset

Autot

Lectica Custom Melia -invataksi

Transit Lectica Custom Melia

Uutta Hakalan Verhoomolta

Tamperelainen Hakalan Verhoomo on tunnettu innovatiivisuudestaan ja erityisesti Ford Transit -ajoneuvojen erikoisosaamisesta. Yrityksen tuotekehitys on tuottanut jatkuvasti Lectica-tuotemerkillä suomalaisten autoilijoiden toiveiden mukaisesti rakennettuja uusia pienoisbusseja, invatakseja, matkailuautoja sekä kevyitä kuorma-autoja. Nyt Lectica on tuonut markkinoille tilavan Lectica Custom Melia-invataksin, joka sopii muunneltavuutensa ansiosta hyvin monipuolisiin kuljetustehtäviin.

Nyt helmikuussa esitellyn Lectica Custom Melian alustana toimii korotettu Ford Transit Custom Kombi 330 L2/H2 Trend, jonka matkustamo on Lecticalla laitettu uuteen uskoon. Katosta alaspäin kaikessa näkyy Hakalan kädenjälki ja esimerkiksi seinäelementtien verhoilut, istuimet sekä lattia ovat taattua Lectican laatua. Ajoneuvo on rekisteröity 1 + 8 henkilölle, mutta halutessaan tilaa saa neljän matkustajan lisäksi samanaikaisesti kahdelle pyörätuoliasiakkaalle. Matkustamon takaosan neljä Lectica-istuinta siirtyvät helppokäyttöisellä mekanismilla sivuille ja näin kuljettaja saa nopeasti sekä turvallisesti pyörätuolit kiinnitettyä laadukkailla kiinnityssarjoilla. Kuljettajan toimintaa helpottavat myös 175 senttimetrin sisäkorkeus ja istuimet sivuun taitettuna aikaansaatu 70–100 cm käytäväleveys.  Seinäjoen J. Rinta-Jouppi Oy:ssä esittelyssä olleessa yksilössä oli taakse asennettuna Dhollandian DH-P20 taittuva invanostin, jolla pyörätuoliasiakkaiden nostot sujuvat nopeasti ja turvallisesti.

Lectica audio

Lectica Meliassa on onnistuneesti yhdistetty tehdasbussin sekä bussivarustelijan kädenjälki toimivaksi kokonaisuudeksi. Transit Customista on säilytetty ohjaamon istuimet ja niiden verhoilumallia on käytetty myös matkustamon istuimissa. Valittavissa on luonnollisesti myös päällysteet Lectican laajasta verhoilumallistosta. Alkuperäiseen kattoelementtiin on asennettu lisävalot ja takapyöräkotelot on madallettu, eristetty sekä verhoiltu tyylikkäästi. Ulkopuolelta huomion kiinnittää jämerä rosterinen astinlauta, joka ulottuu sekä matkustamon että etumatkustajan oven kohdalle ja lisää näin turvallisuutta liukkaissa olosuhteissa. Esittelyautossa oli kiinnitetty myös runsaasti huomiota huippuluokan audiojärjestelmään, jonka on suunnitellut ja asentanut Lectican luottomies, Radiokulma Oy:n Tommi Karimäki.

Lectica invanostin

Monipuolisuuutta kustannustehokkaaseen hintaan

Lectican periaatteen mukaisesti myös Melian voi räätälöidä istuinratkaisuilla ja lisävarusteilla juuri omiin ajotehtäviin sopivaksi.  Käyttömukavuutta tarjoavat esimerkiksi liukuoven aukaisumekanismi kauko-ohjauksella tai vaikkapa monipuoliset ilmastointi- ja valaistusratkaisut. Kaikessa on kuitenkin huomioitu maltillinen ja järkevä kokonaishinnoittelu, jonka ansiosta Lectica Custom Melian kokonaishinta ei kattavallakaan varustelulla nouse kovin korkealle. Veroton hinta invataksiksi on runsaalla lisävarustuksella ja invanostimella vain noin runsaan 50 000 euron luokkaa.

Seinäjoen J. Rinta-Jouppi Oy:n Markku Rauman oli erittäin vakuuttunut Melian muunneltavuudesta.Hakalan Verhoomo Oy:n Katri Hakala kertoo monikäyttöisyyden olevan tällä hetkellä erittäin tärkeä kriteeri taksiautoja hankittaessa ja Lectica Custom Melia soveltuukin loistavasti niin tolppa-ajoon, koululaiskyydityksiin, tilausajoihin kuin invakuljetuksiin.  Uutuuteen voi tutustua Lectican kiertueella kautta Suomen ja tarkemman aikataulun näet Lectican kotisivuilta. Lecticalla kehitystyö jatkuu koko ajan ja Katri Hakala kertoo, että kevään aikana luvassa on esimerkiksi Transit Customin retkeilyautoversio.

Lue seuraavaksi