Uutiset

Autot

Lazer led -lisävalot – valotehoa ja turvallisuutta

Ylöjärveläinen Fixten Oy on aloittanut englantilaisten, tehokkaiden ja pienen virrankulutuksen omaavien Lazer led -lisäkaukovalojen maahantuonnin. Aluksi Lazer led -lisävaloja saa autoliikkeistä, mutta jatkossa niiden myynti laajenee kattamaan myös varaosa- ja tarvikeliikkeet. Tehokkaiden ja maksimaalisen käytettävyyden omaavien Lazer led -lisävalojen kehitystyö on alkanut kilpa- ja ralliautojen valojen kehittämisestä.

Tieliikenteeseen hyväksyttyjä EC (E11) Lazer led -lisävaloja on saatavana kahta eri mallisarjaa. RS-sarja, johon on led-kaukovalon lisäksi integroitu led-päiväajo- ja seisontavalo. Toinen mallisarja on ST-malli, jossa on pelkkä kaukovalo, mutta jonka pitkälle kehittynyt valo-optiikka luo pitkälle valaisevan ja samalla leveän valokuvion.

ST-4 on neljällä ledillä oleva kaukovalo, jonka valoteho on 3472 lumenia. Virrankulutus on 42 wattia ja käyttöjännitealue 9–32 volttia. Valaisuetäisyys on 394 metriä (0,25lx).

SR-8 on kahdeksalla kaukovaloledillä ja 20 päivävaloledillä varustettu valo. Kaukovalon valoteho on 7264 lumenia ja virrankulutus 88 wattia jännitealueen ollessa 9–32 volttia. Valaisuetäisyys on huimat 560 metriä (0,25 lx).

www.lazerlamps.com

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi