Uutiset

Autot

Laakkosella tehdään Skodasta pakettiauto

Suomessa myytiin vuonna 2007 lähes 17 000 pakettiautoa, joista suurin osa edustaa tyypillisiä ”tonniluokan” autoja. Pakettiautoja käytetään liikkuvina toimistoina ja työpisteinä, mutta usein niitä hankitaan yrityksiin satunnaisia tavarakuljetuksia varten. Ja sen kerran kun tavaraa on vietäväksi, tarvitaan kuormatilaa parin pahvilaatikon verran. Tonniluokan ajokeissa tavallinen viiden kuution tavaratila täyttyy näissä ajoissa ani harvoin.
Kaluston tehoton käyttö on huomattu monessa yrityksessä ja niinpä markkinoilla olevat pikkupakut ovat saaneet verrattain hyvän vastaanoton käyttäjiltä. Tuorein tulokas tässä segmentissä on Skoda Roomster, joka varustellaan pakettiautoksi Suomessa.
– Samasta korista on olemassa eurooppalaisille käyttäjille suunnattu, pelkistetty pakettiautoversio, jota ei ole tuotu suomalaismarkkinoille, kertoo yritysmyyntipäällikkö Erkki Vesterinen Veljekset Laakkoselta.
Vesterisen mukaan pienpakettiautoilla on imua markkinoilla, joten Laakkosen miehet ottivat penkeillä varustetun Roomsterin tarkempaan syyniin, joka osoitti sen olevan kelpo lähtökohta pakettiautovarusteluun.
– Kaikki pakettiautoksi muutettavat Roomsterit tuodaan maahan henkilöautona, joten ne ovat aina hyvin varusteltuja ajokkeja, jolloin niissä on myös hyvät jäännösarvot leasing-sopimiusten yhetydessä, kertoo koko Roomster-pakettiauton isä Olavi Hakola Laakkoselta.
Muutostyössä Roomsterin takaistuimet nostetaan asiakkaan autotalliin, jonka jälkeen tavaratilan pohja vaneroidaan verhoillulla vanerilla. Halutessaan tavaratilan ja ohjaamon voi erottaa turvaverkolla, joka ei rajoita etuistuimien säätövaraa.
– Säätövaran reiluus on seikka, jota monet autossa istuneet kuljettajat ovat kiitelleet, toteaa Hakola.
Verhoomo Sorsan tekemän muutostyön hinnaksi Hakola kertoo 500-1000 euroa väliseinäratkaisusta riippuen.
– Sorsa valikoitui kumppaniksi lähinnä maineensa perusteella, koska meillä on pelkästään myönteisiä kokemuksia heidän tekemistään muutostöistä. He eivät ole halvin tekijä, mutta pitkällä aikavälillä heidän laatunsa tulee käyttäjälle edulliseksi toimintavarmuuden myötä, laskee Vesterinen.

Pieni ja pippurinen

Skoda Roosteria on tarjolla sekä bensiini- että dieselmoottorilla varustettuna. Pakettiautokäytössä suositaan lähinnä dieselmoottoreita, joita on tarjolla kaksi. 1,4 litran koneesta puristetaan 80 hevosvoimaa, 1,9-litran muuttuvageometrisellä turbolla varustettu pata sen sijaan tuuppaa maailmalle voimaa 105 hevosvoiman verran.
Vaihteistona on aina viisiportainen manuaaliaski, joskin bensiinimoottorin yhteyteen on valittavissa kuusiportainen Tiptronic-automaattivaihteisto.
Roomsterin kulutuslukemat eivät aiheuta mielipahaa yritysten talousosastolla. Valmistaja lupaa kokonaismassaltaan 1760 kilon, 1,4 litran dieselmoottorilla varustetun ajokin liikkuvan kohteesta toiseen 5,1 litran yhdistetyllä keskikulutuslukemalla. 1,9 litran suurvoimalan yhteydessä kulutuslukema hyppää 5,3 litraan sadalla kilometrillä, mikä sekin on kohtuullinen lukema.
Turvallisuusasiat on huomioitu Roomsterin kehitystyössä. ESP-ajonvakautusjärjestelmä, etumatkustajien turvatyynyt yhdessä sivuturvatyynyjen kanssa kuuluvat vakiovarustukseen. Roomster voidaan varustaa esimerkiksi kaupunkiliikenteessä elämää helpottavalla pysäköintitutkalla, mutta myös kaarreajovaloilla ja sumuvaloihin kytketyillä kääntymisvaloilla. Kuljettajan kannalta mukavuutta lisääviä vakiovarusteita ovat lämmitettävä, korkeudensäädöllä varustettu kuljettajan istuin, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät peilit sekä etuovien lokeroissa sijaitsevat, litran pullon vetävät lokerot.
– Tämän segmentin kilpailevat mallit on useimmiten suunniteltu pakettiautoksi, jolloin niiden varustelu on henkilöautopohjaista Roomsteria niukempi, muistuttaa Vesterinen edustamansa tuotteen myyntivalteista.
Kaiken kaikkiaan Skoda Roomster on kätevän oloinen laite pieneen pakettijakeluun ja tavarankuljetukseen. Vesterinen uskoo käyttäjiä löytyvän varsinkin kiinteistöhuollosta, siivousliikkeistä sekä vartiointiliikkeistä. Hän uskoo myös myyntiedustajien kiinnostuvan mukavasta autosta, jossa on reilun kokoinen tavaratila ja alhaiset käyttökustannukset.
Roomsterin voi myöhemmin muuttaa takaisin henkilöautoksi, sillä asiakas saa muutostyössä tarpeettomaksi jääneet takaistuimet mukaansa myöhempää tarvetta varten.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi