Uutiset

Autot

Kompakti Hymer EXSIS-i 512

Hymer tuoteperhe koostuu sekä alkoviautoista, puoli-integroiduista että täysintegroiduista malleista. Siispä oli mieltymyksesi mikä vaan, niin joko Hymer tai vaihtoehtoisesti Hymerin lipun alla tehtävä vaihtoehto täyttää tämän tarpeen. Nyt käsittelyssä oleva EXSIS-i mallisto koostuu Hymerin pienimmistä täysintegroiduista asuntoautoista.

Malliston suunnittelussa on johtoajatuksena ollut rakentaa kapea, mutta asuntoauton mitat täyttävä matkakoti sekä pitkille lomateille että matkan varrelle sattuville kapeille kaupunkikaduille. Malliston leveys 214 cm on parikymmentä senttiä kapeampi kuin B- ja S-Klassen integroidut matkailuautot. Mallien hinnat sijoittuvat selvästi integroitujen Hymer-tuotteiden alapäähän, tuoden asiakkaalle mahdollisuuden hankkia Hymer konsernin tuote melko edullisesti. EXSIS-i mallit koostuvat neljästä erilaisesta pohjaratkaisusta. Kaksi pienintä mallia, kuten kaksi isompaa mallia ovat keskenään lähes identtisiä. Ainoat erot tulevat etu- ja keskisängyn mitoista sekä pienistä eroista kaapeissa.

Yhteistä kahdelle pienimmälle mallille on parisänky poikittain takana kun taas isommissa malleissa on pitkittäin olevat erillisvuoteet. Kaikissa malleissa on kuljettajan takana matkustajasohva sekä pöytä joiden ääreen ohjaamon istuimet voidaan kääntää. Keittiövarustus sekä suihku/wc ovat identtisiä sekä paikan että malliensa puolesta. Tämän mallisarjan alustana käytetään ainoastaan Ford Transitin 350 M tai L-sarjan alustaa.

 

Raakoja lukuja

 

EXSIS-i-malliston perushintataso sijoittuu 53 900:n ja 55 000:n välille. Kyseisellä hinnalla saa Ford Transit matala alustaisen 214 cm leveän ja 272 cm korkean version. Moottorina on aina 2,2 TDCi 81 kW:n (110 hevosvoimaa) pumppusuuttimella varustettu moottori. Suuremmat mallit(562 sekä 572) ovat 673 cm pitkiä kun taas pienemmät (512 ja 522) ovat 615 cm pitkiä. Lisävarusteena on näihin malleihin saatavissa tehokkaampi 140 hv:n moottori.Koeajoauton lisävarustepaketin hinta oli 18 075 euroa. Suurimpina hintaa korottavina asioina autossa oli 140 hv:n moottori (2825 euroa), Exsis-Elegance-paketti (3130 euroa), verhoilu nahka Kiesel (2150 euroa), kuljettajan ovi (1650 euroa), etuvuode(1930 euroa) sekä komfort-varustepaketti (2695 euroa).

 

Perusajoneuvon varustelu

 

Alusta

 

– Fordin matalapohjainen alusta 2,2 TDCi, 81 kW
– Monitoiminen ohjauspyörä kromielementeillä
– ABS, vakionopeussäädin, levyjarrut, luistonesto, kierroslukumittari, ohjaustehostin, ajoestolaite, 3-pisteturvavyö
– Vahvistetut renkaat
-Ulkopeilit, väri musta

 

Kori

 

– Uudenaikainen valmistustekniikka
– Tuulilasi 2 integroidulla pyyhkijällä
– Pyöreä korimuoto sileää alumiinipeltiä
– Ei ulkopuolisia ruuvauksia, osat kauttaaltaan liimattu yhteen
– Kori vahvistettu PU-listoilla
– Hymerin patentoimalla PUAL-menetelmällä vaahdotettu katto ja seinät
– Katto- ja seinävahvuus 35 mm, lattiavahvuus 38 mm
– Ulkotavaratilaluukuissa tulvavesitiivisteet ja lukot
– Sivuseinät kiiltävä pelti
– GFK-etupää liimatulla tuulilasilla ja HYMER-ajovaloilla
– Avattava 40×40 kattoikkuna pimennys- ja hyttysverkolla
– Korin ikkunat avattavat pimennys- ja hyttysverhoilla

 

Ajoneuvon tekniikka

 

– Vahvistettu geeliakku 12 V 80 Ah
– Monipuolinen näyttöpaneeli
– Automaattiohjauksinen kaksiakkujärjestelmä sekä jääkaappi
– Halogeenispotit
– 12/230-V pistorasiat
– Sähkötoiminen porras, 1-tasoinen
– Uusi ulkopistorasia
– Lisäjarruvalo

 

Lämmitys / kaasujärjestelmä

 

– Kaasupullokotelo 2 x 11 kg pulloille
– Trumatic-lämmitys C 4002/6002 kiertoilmalla ja integroidulla 12-litran boilerilla
– Ilmanvaihto selkänojien takana

 

Keittiö/ vesijärjestelmä

 

– Työpöytään upotettu tiskiallas ja 2-liekkinen Ceran-liesi automaattisytytyksellä ja liekkisuojalla.
– Servo-Soft laakeroidut vetolaatikot
– Laakeroitu ruokailuvälinelaatikko
– Vesijärjestelmä sekoitinhanalla
– Raikasvesisäiliö 100 l eristetty, harmaavesisäiliö 80 l
– Jätesanko

 

Pesuhuone

 

-Vario-Komfort-pesuhuone
-Thetford-WC C 200 S
– Peilikaappi

 

Koeajo

 

Koeajo versiona oli Ford Transit 2,2 TDCi moottorilla varustettu EXSIS-i 512 malli. Lähtöhinnaltaan kyseinen versio on malliston halvin ja pienin versio, mutta varsin toimiva kokonaisuus. Tämä täysintegroitu neljälle henkilölle rekisteröity, mutta todellisuudessa kahdelle tarkoitettu asuntoauto antaa puutteineenkin varsin mukavan matkaelämyksen.

Kyseinen malli on tyypillinen kahden henkilön asuttava ja elettävä malli. Kooltaan ison pakettiauton mitoissa olevana, se voisi toimia auttavasti perheen ainoana autona. Kuuden metrin pituisena auton pysäköinti normaaliin ruutuun on mahdotonta mutta yllättävän ketterästi auto kääntyy ruudukossa ja vie vain pienen tilan ruudun ulkopuolelta. Mallin täysintegrointi tuo oman haasteen auton käsittelyyn, mutta yllättävän äkkiä kuljettaja tulee sinuiksi normaalista pakettiautosta poikkeaviin mittoihin. Kokenut karavaanari osaa etsiä markettien parkkialueilta sopivan EXSIS-i:n mentävän aukon ja auton äärimittojen havainnointi tulee tutummaksi päivä päivältä.

Alustana oleva Ford on varsin pirteä työjuhta. 110 hevosvoimainen kone saattaisi olla pulassa tämän 3500 kiloisen paketin kanssa, mutta lisävarusteena saatava ja koeajoautossa ollut 140 hevosvoiman moottori kuljetti matkakotia varsin reippaasti. Vakiovarustukseen kuuluva vakionopeuden säädin on mukava vakiovaruste pitemmillä matkoilla. Nykyaikainen Fordin 6-lovinen laatikko, varustettuna pienellä vaihdevivulla kojetaulussa on tarkka ja hyvä käyttää. Kytkimen toiminta oli vihdoinkin saatu miellyttäväksi eikä Fordille aiemmin ominaisesta jäykkyydestä ollut tietoakaan.

Kojetaulu autossa on mallikas ja kaikenkokoisia säilytystiloja on todella paljon. Hallintalaitteet sekä käyttökytkimet ovat selkeitä ja oikein sijoitettuja. Sivupeilit ovat vakiomallissa sähkökäyttöiset, mikä parantaa peilien käytettävyyttä huomattavasti. Peilien varsien lyhyydestä johtuen, varsinkin kuljettajan puolen peili jäi isolta osin A-palkin taakse mikä huonontaa peilin käytettävyyttä. Laajakulmaosiot voisi myös olla sähkösäätöiset mutta käsikäyttöisinäkin varsin hyvät.

Ohjaamossa on vakiona kaksi turvatyynyä. Istuinten kääntömekanismi on hyvin toteutettu ja penkit kaiken kaikkiaan olivat todella hyviä. Ainoana pienenä puutteena voisi sanoa verhoilumateriaalin vaaleudesta johtuva herkkyys lialle. Tämäkin ongelma on hoidettavissa valitsemalla tummempi kangas penkkien päälle.

Sekä kuljettaja että kartanlukija istuvat erillisillä miellyttävillä istuimilla. Istuimissa olevat käsinojat lisäsivät entisestään istumismukavuutta.

Kuljettajan matkustusympäristö on todella hyvä ja kunhan olet tottunut hymermäiseen kaukana edessä olevaan tuulilasiin ja todella syvään kojelaudan yläosaan, pystyt nauttimaan näiden asioiden positiivisista puolista. Aurinko ei porota niin kuumasti, vaan kuski istuu aina pienessä varjossa ja vaikkakin pimeitä katseelta piilossa olevia osia auton äärialueilta löytyy, on pääsääntöisesti Hymeristä hyvä näkyväisyys joka suuntaan.

Ajovaloautomatiikka autosta löytyy, vaikkakin niin sanotut huomiovalot ovat aika pieniä, eivätkä ehkä täytä kotoisia määräyksiämme. Suurena puutteena katsoisin ensinnäkin pelkääjän oven puuttuminen, jolloin matkustajan liikkuminen tapahtuu vain matkustamon oven kautta. Nykymääräykset kieltävät integroidussa autossa kaksi vierekkäistä ovea, joten vaihtoehtona on joko ohjaamon ovi tai parempi eli matkustamon ovi. Tämä ei valitettavasti vain ole hyvä ratkaisu, koska se saattaa hankaloittaa autossa liikkumista ja elämistä jonkin verran. No, loppujen lopuksi, kyseessä on mielipide ja sopeutumiskysymys. Samoin kaukokäyttöisen keskuslukon olemassaolo, helpottaisi autossa liikkumista. Nyt jokainen ovi joudutaan sulkemaan erikseen manuaalisesti avaimella. Vielä keskuslukon piiriin kun saisi kaikki ulkopuoliset luukut, niin auto alkaisi olla näiltä osin todella hyvä. Hymerin S-klasse-malleissa keskuslukitus löytyy. Tällöin kuljettajan ja asunto-osan ovet lukkiutuvat yhdellä napin painalluksella.

 

Koeajo auton tekniikka

 

Vakioalusta Ford Transit 350M 2,2 TDCi
Akseliväli 330 cm
Moottori 2,2 Duratorg TDCi, 2 198 cm3
81 kw (110 hv) 3 500 r/min 285 Nm/1750 r/min
Vaihteisto manuaali 6+1
Polttoainesäiliö 80 l
Renkaat 215/75R16C
Omapaino 2740 kg
Kokonaispaino 3500 kg
Pituus/leveys/korkeus 615/214/272
Sisäkorkeus 190 cm
Sallittu henkilömäärä 4
Makuutilat 4+1
Huoltoväli 25 000 km/ 1 v
Takuu 2 vuotta
Tiiviystakuu 6 vuotta (edellyttää vuosittaisen tarkastuksen)

Ohjaamon lattia on samassa tasossa matkustamon kanssa mikä on miellyttävä asia. Ohjaamon ikkunoiden eteen vedettävät verhot ovat haitarimallisia ja helppokäyttöisiä. Hyttysverhot ovat hyvät ja helppokäyttöiset, samoin kuin kattoluukut sekä sivuikkunat.

Luukkujen tiivisteet olivat tarttuneet lasipintoihin kiinni, mutta myyjän ilmoituksen mukaan luovutushuollossa luukut avataan ja tiivisteet käsitellään silikonilla jotta ongelmia ei synny. Tiivisteissä tuntui olevan muutenkin hieman ongelmia, koska esimerkiksi kuskin ovi oli todella jäykkä, eikä ilman ylimääräistä voimanponnistusta meinannut aueta ja oven sulkeminenkin vaati turhan paljon ponnistelua.

Varustelu asunto-osassa oli riittävä ja toimiva. Käytettävät materiaalit olivat tyylikkäitä, mutta vaaleina lialle ja kulutukselle herkkiä. Saatavana on myös tummempisävyisiä kankaita, jolloin kyseinen ongelma poistuu. Kaapistoja oli kahdelle ihmiselle riittävästi, mutta ei mitenkään runsaasti. Kaapistojen sijoittelussa sekä muotoilussa oli onnistuttu todella hyvin ja ne olivat käyttäjä ystävällisiä. Ainoa ongelma syntyi vaatekaapin kanssa, joka oli aivan liian matala jotta sinne voisi laittaa vaatteita henkarissa suorina roikkumaan. Kaapistojen määrä puolsi ajatusta kahden eikä neljän hengen matkakodista.

Ja sitten se etusänky…se oli todella iso. Etusänky alaslaskettuna ja lisäpatjalla oli mitoiltaan peräti 180×200. Siinä sitä kelpaa kelliä. Etusänky kokonaisena vaati tukijalakseen siihen kuuluvat tikapuut. Sänky oikein tuettuna, oli miellyttävä ja tilava makuualusta. Ainoa ongelma oli siinä nukkuvien ihmisten tavaroiden sijoittelu autoon. Isäntäväkihän nukkuu perinteisesti takatilassa olevalla poikittaisella sängyllä, joka muuten oli varsin toimiva. Ainoastaan osittain sängyn päällä olevat kaapit, olivat siinä kohtaa sänkyä nukkuvan henkilön kanssa aika ajoin törmäyskurssilla. Lämmityksen vakiomallissa hoitaa C 4002 Trumatic-lämmitin ja lisävaruste-pakettiin (hinta 580 euroa) kuuluu sähköpatruuna 2 x 900 W Truma C6002. Lämmittimen tehoa ei Suomen suvessa onneksi tarvittu, joten sen voima jäi kokeilematta.

Pesu- ja saniteettitilat olivat hyvät. Se että suihku- ja saniteettitilat yritettiin eristää kääntyvällä kaksiosaisella seinällä, ei oikein toiminut ja seurauksena oli seinän osittainen rikkoutuminen. Vaatii hieman tuotekehittelyä. Suihkussa lämmin vesi riitti ja siellä mahtui isompi mahainenkin karavaanari peseytymään hikisen ajomatkan jälkeen. Vesitilojen näyttöpaneeli oven päällä oli selkeä ja tarkka.

Valaistus auton matkustustilassa hoidetaan tasoihin upotetuilla spoteilla ja lukuvalospoteilla. Valaistus oli todella hyvä, pienenä miinuksena kytkimien epämääräinen sijoittelu jonka oppiminen vei hieman aikaa.

Ulkoa käsin kun autoa tutkii, niin muotoilu on onnistunut. Laatikosta on saatu virtaviivainen, silmää miellyttävä paketti. Auto näyttää ulkoapäin lyhyeltä mutta sisällä ei tämmöistä tunnetta ole. Vaikkakin mallisto on normaaleita integroituja Hymereitä 21 cm kapeampi ei se ulospäin näy. Sisällä toki eron huomaa. Ulkotavaratilaan pääsee auton molemmilta kyljiltä ja varsinkin oikean kyljen luukku on varsin iso. Septitankin tyhjennys- samoin kuin kaasupullojen luukku on hyvin esillä. Vesitäydennys tehdään keskeltä seinää helposti ja harmaa vesi tyhjennys oikean takanurkan alta. Ulkopuoliset lukot toimivat osiltaan hyvin, mutta vesitäydennysluukun lukko ja auton oma polttoaineluukun lukko vaativat harjoittelua.

Rekisteritietojen mukaan EXSIS-i on rekisteröity neljälle, mutta todellisuudessa tarkoitettu kahden ihmisen automatkailuun. Tässä tehtävässä auto onnistui varsin mallikkaasti ja asunto-osan osalta pieniä puutteita huomioimatta aivan hyvin. Ohjaamon osalta auto on todella hyvä tämän hintaluokan tuote ja istuimet edessä hipovat täydellisyyttä. Vaikkakin taantuma riepottelee matkailuautoalaa siinä kuin muutakin autoalaa, ovat matkailuauton ostajat useimmiten jo keski-ikään ehtineitä pariskuntia, joiden taloudellinen tilanne ei laman myötä välttämättä heikkene. Nyt on vaan tuotava markkinoille sopivan kokoisia ja varsinkin sopivan hintaisia vaihtoehtoja. Suuret luxus-mallit eivät välttämättä käy nyt kaupaksi, vaan kysyntä suuntautuu Hymerin EXSIS-i –kokoluokan autoihin. EXSIS-i tuokin varsin kilpailukykyisen vaihtoehdon pienen ja vähän suuremmankin perheen matkailutarpeeseen.

Koeajotapahtuma tehtiin juhannusaaton tietämillä sateisen kesäisessä säässä

Koeajolenkin pituus 820 kilometriä polttoainekulutuksen ollessa noin 11 litraa/100 km

Koeajoauto oli Espoolaisesta Hymer Centeristä jonka yhteystiedot ovat

Hymer Center/ Touring Camp Oy
Juvankartanontie 17
02920 Espoo
puh: 010 617 8900

www.hymercenter.fi

Pentti Nurmela

Lue seuraavaksi