Uutiset

Autot

Kialle uusi Euroopan myyntiennätys

Kia Motors saavutti kaikkien aikojen ennätysmyynnin Euroopassa viime vuonna. Kia myi vuonna 2018 yhteensä 494 304 autoa Euroopassa. Kyseessä oli Kialle jo kymmenes peräkkäinen kasvuvuosi Euroopassa.

Koko vuoden Kian Euroopan myyntitulos kasvoi 4,4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja nosti merkin markkinaosuuden kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 3,2 prosenttiin. Viimeisen vuosikymmenen aikana Kian Euroopan myynti on yli kaksinkertaistunut – vuonna 2008 Kia myi 238 643 autoa, joka vastasi 1,6 prosentin markkinaosuutta.

Kian laaja crossover- ja hybridimallisto on ollut viime vuosina Kian Euroopan myynnin kasvun takeena haastavista yleisistä markkinaolosuhteista huolimatta.

”Kia on ainoa automerkki, joka on nauttinut Euroopan myynnin kasvusta joka vuosi viime vuosikymmenen aikana. Jatkuvasti laajentunut mallisto, korkea laatu ja autojemme tyylikäs muotoilu ovat auttaneet meitä voittamaan markkinat ja on mahdollistanut meidän kaksinkertaistamaan markkinaosuutemme vuodesta 2008”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Herrera lisää: ”Pitkään markkinoilla olleet tuotteemme, kuten Ceed ja Sportage, ovat onnistuneet lisäämään myyntiään, kun taas täysin uudet mallimme ja brändistrategiamme ovat lisänneet suosiotamme Euroopan markkinoilla monissa meille täysin uusissa segmenteissä. Viime vuosina lisääntynyt sähköistetyn mallistomme kasvu ja autojemme viimeisimmät huipputeknologiat ovat tulleet pisteeksi i:n päälle kasvullemme. Lisäksi asiakkaamme ovat edelleen innoissaan Kian markkinoiden johtavasta 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuusta.”

Kian hybridi-, plug-in hybridi- ja sähköautojen myynti kasvoi vuonna 2018 yli kolmanneksen (36 %) vuoteen 2017 verrattuna. Lähes joka kahdeksas (11,7 %) Euroopassa myyty Kia on jo varustettu sähköisellä voimansiirrolla.

Lue seuraavaksi