Uutiset

Autot

Keveitä autoja isosta talosta

Nykyisessä markkinatilanteessa on käännettävä kaikki kivet ja kannot markkinaosuuksien säilyttämiseksi ja nostamiseksi. Vehon hyötyajoneuvomyynti haastaa kilpailevat merkit avaamalla uuden myyntipisteen Vantaan Ansakujalle, missä myydään jatkossa keveitä Mercedeksiä, eli Sprintereitä ja Vitoja unohtamatta Mitsubishi Canteria.
– Alkuvaiheessa toimipisteessä työskentelee yksi myyjä, Tauno Laurila. Hän siirtyy Vantaalle Espoon KehäVehosta, kertoo myyntipäällikkö Rainer Sillanpää, joka tosin lupaa itsekin työskennellä uudessa toimipisteessä mahdollisimman paljon.

Sillanpään mukaan uuden myyntipisteen perustaminen oli luontevaa jatkoa huoltopalveluille, joita on tarjottu Vantaalla huhtikuusta alkaen. Työnjohtaja Tom Weckströmin mukaan uuden pisteen tarjoamat jälkimarkkinointipalvelut ovat löytäneet käyttäjiä niin pääkaupunkiseudulta kuin sen ulkopuoleltakin.
– Varsinkin Nurmijärven suunnan autoilijat ovat kiitelleet toimipisteemme sijaintia, tietää työnjohtaja.
Vantaan toimipisteessä työskentelee työnjohtajan ohella kolme asentajaa, jotka ovat keskittyneet ainoastaan Sprintereiden ja Vitojen huoltoihin ja korjauksiin yhdessä vuorossa. Canter-huollot pyritään jatkossakin tekemään KehäVehossa autojen koon vuoksi.

Myyntipäällikön mukaan kysynnän lisääntymisen myötä palveluaikojen venyttäminen pidemmälle iltaan on sekin mahdollista. Raskaiden ajoneuvojen huoltotoiminta pyörii talossa edelleen iltayhdeksään saakka, lauantaina asentajat työskentelevät raskaalla puolella aamukahdeksan ja iltapäivä kahden välillä.
– Vaikka pakettiautoja huoleltaan toistaiseksi Vantaalla vain päivävuorossa, voi auton toki tuoda tai noutaa myös illalla tai lauantaina, muistuttaa Sillanpää. Espoon Lommilassa huolto toimii edelleen aamusta myöhään iltaan ja lauantaisin.

Tärkeä markkina-alue

Myyntipäällikkö Sillanpään mukaan pääkaupunkiseutu on Sprinter-luokassa erittäin tärkeä alue Mercedes-Benzille, jonka markkinaosuus on asettunut noin 50 prosentin tienoille jo useiden vuosien ajan. Vito-luokassa sen sijaan on enemmän haasteita, joskin niin on mahdollisuuksiakin.
– Viime vuonna möimme KehäVehosta ja Herttoniemen toimipisteistä noin 560 ajoneuvoa, tälle vuodelle olemme kaavailleet kahdelle toimipisteelle noin 430 ajoneuvon myyntiä, laskee Sillanpää, jonka mukaan pakettiautojen myynti Herttoniemessä päättyi vuodenvaihteessa.
– Maantieteellisesti markkina-alueemme ulottuu verrattain pitkälle, koska seuraavat liikkeet sijaitsevat Porvoossa, Lahdessa, Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa. Alkuun on kuitenkin lähdettävä varovasti liikkeelle ja lähialueelta, arvelee kohta kymmenen vuotta keveitä Mercedeksiä myynyt Tauno Laurila.

Vantaan pisteestä myydään kaikkia keveitä autoja niin tavarankuljetukseen kuin henkilöliikenteeseen. Myöskään vaihtoautoja ei unohdeta, Sillanpään mukaan Ansakujalla tullaan pitämään myös hyvää kaupallista vaihtoautovalikoimaa ja jollakin aikavälillä pisteeseen tuodaan myös VehoRent-vuokrauspalvelut.
– Huollon ajaksi voimme sopivaan hintaan tosin tarjota sijaisautoa jo nyt, muistuttaa Weckström asiakaspalvelun lomasta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi