Uutiset

Autot

Käytettyjen autojen kansa haluaakin hankkia auton kuukausipalveluna

Suomessa on vahva käytettyjen autojen kulttuuri, mutta alalla ei juuri olla nähty isoja palveluinnovaatioita. ALD Vaihtoautot toi kesällä 2018 asiakkailleen Vaihtoleasing -palvelun, joka mahdollisti käytetyn auton hankkimisen edullisesti kk-maksullisena palveluna. Uusi palvelu lunasti välittömästi paikkansa asiakkaiden keskuudessa.

”Heti asiakaspilottivaiheessa huomasimme, että tuotteelle on selkeä kysyntä ja lopulta Vaihtoleasingin osuus koko vähittäismyynnistä 2018 oli 10 % vaikka tuote tuli saataville vasta vuoden puolivälissä”, kertoo ALD Automotiven operatiivinen johtaja Tommi Tuominiemi.

Siinä missä yksityisleasing -palvelussa hankitaan uusi auto tyypillisimmin 36 kuukaudeksi, on vaihtoleasingissa vuokrausaika tyypillisesti vain vuosi. Vaihtoleasingin vuokra-aika on lyhimmillään 12 kk. Kun autoon ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa, ei auton valintaan kohdistu samalla tavalla paineita. Moni asiakas on kokenut tämän helpoksi tavaksi kokeilla uutta automerkkiä tai jotain erilaista automallia, kun perinteisesti olisi rohjennut valita. Palvelun käyttäjäkunnassa korostuukin vahvasti projektityötä tekevien ja aktiivisten autonvaihtajien asiakasryhmät.

”Asiakkaat arvostavat mahdollisuutta hankkia laadukas käytetty auto palveluna ilman käteisinvestointia ja lyhyellä sopimusajalla”, kertoo Tuominiemi.

Vaihtoleasingissa käsirahaa ei tarvita, joten auton pääsee hankkimaan ilman pitkää säästöprojektia. Asiakas voi selata autoja aldvaihtoautot.fi -palvelussa ja koeajaa tai noutaa mieleisensä auton lähimmästä ALD:n kolmesta myymälästä. Esimerkiksi Volkswagen Polon hinta vaihtoleasingilla on huokea 301,11€ kuukaudessa, 18 kuukauden vuokra-ajalla ja 15.000 kilometrin ajomäärällä.

Palvelun asiakkaista suurin osa on yksityishenkilöitä, mutta myös yritykset ovat ottaneet palvelun omakseen. Tuominiemen mukaan vaihtoleasingiin tullaan panostamaan myös jatkossa.

”Vaihtoleasing on Suomessa ja myös kansainvälisesti strateginen painopistealue eli tulemme panostamaan tuotteen kehitykseen, myyntiin ja markkinointiin. Luotan vahvasti, että auto palveluna konseptit, kuten vaihtoleasing ja yksityisleasing tulevat kasvattamaan suosiotaan jo lähitulevaisuudessa.”

LUE MYÖS  Työsuhdeautoista vipuvoimaa vaihtoehtoisiin käyttövoimiin

Lue seuraavaksi